Horoskop vecka 12, 2016

Effektiva, snabba beslut

När veckan inleds flyttar kommunikationsplaneten Merkurius in i Vädurens tecken. Detta sker tidigt på tisdagsmorgonen. Nu blir vi bra på att ta snabba beslut och att sälja in våra idéer och tankar till andra. Väduren är av naturen ingen tålmodig person och det är inte vi heller när det gäller våra idéer. Det blir som att släppa lös en person som just fått energidryck intravenöst och som dessutom är fulladdad med nya, spännande idéer som han eller hon brinner för. En rätt kul syn, underhållande rent av. Solen i Väduren skyndar gärna på oss nu också. I april kommer det bli segt som klister på stjärnhimlen så använd veckan till att sätta fart.

Det finns dock en sak som gör att saker och ting kanske inte riktigt blir som vi tänkt denna vecka. Merkurius snabbtänkthet kan faktiskt vara mycket bra att ha nu.

Månförmörkelse- transformationsdags!

Det är dags fär månadens andra förmörkelse, denna gången en månförmörkelse. Denna sammanfaller med en fullmåne och symboliserar ett stort avslut. Det är veckans största planethändelse och den kommer gunga båten för oss alla, fast på olika sätt. Ni som är nyfikna kan redan nu läsa om hur denna månförmörkelse kommer påverka era respektive stjärntecken, HÄR. För att komma så nära en personlig tolkning som möjligt, läs även för ert ascendenttecken. Om du inte känner till det är t ex Cafe Astrology en bra sida för att få en gratis uträkning. Ni finner länken HÄR.

Kärlek, rättvisa och överenskommelserFörmörkelsen onsdagen den 23 mars äger rum i Vågens tecken och harmoni, rättvisa och relationer mellan dig och en kärleks- eller samarbetspartner, hamnar i fokus. De generella vibrationerna går sålunda ut på att skipa rättvisa, medla och göra allt för att nå en harmonisk balans. Beroende på i vilken del av ert horoskop som förmörkelsen äger rum, påverkas vi alla olika.

Men helt klart lär relationer (arbete eller kärlek) och rättvisan (men också den lagliga rätten) i dem, diskuteras mer än vanligt. En månförmörkelse påstås vara som en vanligt fullmåne gånger fyra i sin energi. Helt klart kommer det väcka känslor till liv!

En månförmörkelse kan verka så att en kvinnlig kollega eller annan kvinna i ditt liv s a s förmörkas ut. Kanske för att denna personen byter arbete, flyttar eller av annan anledning lämnar ditt liv och den relation ni har haft hittills. Förmörkelser bringar fram fakta man inte känt till innan så det som sker kan kännas överraskande.

Förmörkelsen äger rum samtidigt som flera andra planeter möts och sammantaget kan vi, med tungan rätt i mun, styra saker och ting åt det håll vi vill. Men inte utan ansträngning, transformerande tankar och hängivenhet.

Förmörkelsen kan kännas av redan några dagar innan den äger rum, ge den +/- 4 dagar from den 23 mars för att leverera sina nyheter.

Nå, Brysselöverenskommelsen om flyktingplanen…?

På fredagen den 25 mars beger sig Saturnus ned i retroläge. Han befinner sig i Skyttens tecken och har inte direkt livat upp området internationella ärenden, flyktingfrågan och lag och rätt, på den senaste tiden. Nu ska han ta sig en lång funderare och återkommer först till hösten igen, den 13 augusti sätter han fart framåt igen. Då lär vi få börja se resultatet av överenskommelsen i Bryssel om flyktingplanen mellan EU och Turkiet om inte annat… Frågor kring utbildning, juridik och utländska relationer och ansvar kommer behöva mer tid och det är just det som kommer ske nu. En utvärderingsperiod som på det stora hela troligen leder till att allt under sommaren mal långsammare gällande beslut i dessa frågor.

Praktiskt och plikttroget går förstPå fredagen den 25 mars, möts också kärleksplaneten Venus och optimisten Jupiter.

Venus är otroligt drömsk och påhittig i sin kärlek men Jupiter manar på henne att vara praktisk och realist istället. Jupiter vinner och vi bör lyssna till hans ord. Sätt det genomförbara först.

Samtidigt som Venus och Jupiter möts så vinkar även Saturnus till Venus. Det han ropar är klart och tydligt: Bli klar med dina plikter innan du går hem för dagen! Ja, han är lika rolig som vanligt men, men, det är Långfredag och här blir ingen Påsk om inte allt jobb är klart först. Lyssna till Saturnus råd!

En Gladiator bland äggen!

På Påskaftonen, lördagen den 26 mars, är det superhjälte-läge! Mars och Solen möts och ger oss all hjälp vi behöver för att göra en riktig kraftansträngning fysiskt. Det är den perfekta dagen för att träna, tävla eller visa prov på uthållighet. Gympass eller utomhusträning bör stå på schemat! Sen kan man med gott samvete smacka i sig ägg och godis till kvällen.

Kärlek och djupa insikter

Den 26 mars, samma dag alltså, sker också ett möte mellan Venus och transformative Pluto. Gör dig beredd att se kärleken från ett annat håll och små mirakel av genombrott kan inträffa. Kärleksmöten och samtal idag kan öppna dina ögon på ett mycket positivt sätt.

Jag önskar er alla en härlig och positiv Påskvecka!

Kramar

Helena

PS Skriv gärna och berätta hur ni upplever månförmörkelsen!