Horoskop vecka 15, 2016

Innovativ och romantisk start på veckan

På tisdagen den 12 april har vi två fina planetmöten att glädja oss åt:

Merkurius och Neptunus möter varandra i en sextil och resultatet blir att kommunikative Merkurius och fantasifulla Neptunus kokar ihop en riktigt bra, kreativ idé. Merkurius befinner sig i Oxen som är mycket praktisk och inte gör något förhastat. Neptunus dagdrömmande och verklighetsfrånvända attityd mår bra av att bli kvarhållen på jorden. Vibbarna är originella och smart smyckat med fantasifullt. Spännande!

Det andra mötet sker mellan Venus och Mars, stjärnornas eget kärlekspar. När dessa två får mötas under goda omständigheter utlovas kärlek, violiner, romantik och sex. Vi kanske kände av mötet mellan dem redan under den gångna helgen och på måndagen den 11 april men på tisdagen är det som deras exakta möte äger rum.

Trevlig resa!

Veckans nästa härliga möte äger rum mellan Merkurius och Jupiter på torsdagen den 14 april. Både Merkurius och Jupiter är tokiga i att resa. Om du måste ge dig iväg ut på bussar, tåg eller flyg, under vecka 15, välj då torsdagen som din resedag. Du lär få resa bekvämt (gratis uppgradering av flygstol?) och praktiska frågor kring bagage och tider klaffar.Goda nyheter kring skrivprojekt och undervisning, eventuellt med koppling til utlandet, kan också komma den här dagen.

Repris av omfattande renovering av omständigheter och psyke samt skatte- och skuldfrågor

Ni har väl deklarerat? Mars och Pluto är på väg ned i retroläge och ju förr du är klar med din deklaration, innan den 17 april, desto bättre! (Redan i  det här inlägget  skrev jag om saken.)

På söndagen den 17 april vänder Mars retrograd. Han befinner sig i Skyttens tecken men kommer när han vänder framåt igen, den 29 juni, att ha backat ända tillbaka till Skorpionens tecken.

Den 27 maj- 2 augusti blir lite av en återupprepning av det vi upplevde under perioden den 3 januari- 6 mars i år. Det som inte blev helt klart gällande Skorpionens ämnen i januari-mars, får vi nu en andra chans att se tillbaka på och rätta till.

Ni som vet i vilket hus Skorpionen befinner sig i ert horoskop kan få en hint om vilket område det är som behöver sig en andra översyn innan det sedan äntligen blir klart när den 2 augusti kommer. Ni som inte vet vilket hus som berörs kanske kan dra er till minnes frågor kring skatter, skulder, samlevnad, renoveringar och sex och fertiliet som var aktuella under jan-mars. Något av det som skedde då kan bli aktuellt att ta ställning till igen.

Generellt under perioden 17 april- 29 juni:

Unvdik alla former av nya projekt, lansering av nya produkter eller tävlingsbetonade övningar till och med den 29 juni, då Mars vänder framåt igen.

Många planeter retrograd nu

Jupiter, Saturnus, Mars och Pluto…. Nu avtar takten rejält och det bästa vi kan göra är att odla gott om tålamod och se tillbaka på det förgångna. Snart ( den 28 april) kommer även Merkurius att bege sig retro och läget bli närmast stillastående.

Är ni redo?

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

 1. Jag har uranus i kvadratur till min måne nu i kräftan på 20 grader, jag har även mc och venus i konjunktion till månen, mc på 21 grader och venus på 23 grader. Hur påverkas jag av detta enligt horoskopet? Kram

  1. Hej Marie,
   Uranus kvadratur måne tyder på att du vill bryta dig fri från något känslomässigt. Venus som passerar över din MC är en bra chans för att knyta kontakter och få harmoni och framgång i arbete.
   Kram
   Helena

   1. Tack för att du svarade! :-) Jag kanske uttryckte mig fel men jag har alltså månen, mc och venus i kvadratur till uranus nu. Ska jag bryta mig loss på alla dessa plan? Har dessa tre planeter i kräftan. Månen i nionde huset och venus i tionde. Kram

    1. Låter som en uranus kvadratur till tre planeter som huvudsakligen berör ditt karriärhus och din status. Då de ligger i det huset eller tolkas in i det huset. Samtidigt är månen samt Venus styrare av olika livsområden i ditt horoskop och ju mer du vet om dem, desto mer ledtrådar får du.
     Flera typer av vinklingar för ditt karriärområde spelar roll för hur du vill bryta dig loss eller tänka nytt, beroende på vilka livsområden som Venus resp månen styr. (Jag antar att du nu också menar att Venus och månen i sina natala positioner och Uranus transiterande.)
     Kram
     Helena

     1. Tack Helena!
      Ja jag har måne, mc, venus i konjunktion i kräftan i mitt födelsehoroskop och nu är ju uranus där och stressar på. Jag har ac i vågen och solen i jungfrun så det känns som det händer mycket i mitt liv nu på gott och ont. Jag har börjat en ny yrkesbana och försöker slå mig in på den. :-) Får hoppas det går vägen.
      Kram Marie

      1. Ja, det blir sannerligen fart och ibland en aning obekvämt när Uranus är med i leken. Man vill frigöra sig fort och få göra som man vill. Teknik, internet och sociala medier kan dock ge dig en skjuts framåt rejält nu! Onlinebusiness-time!
       Lycka till!
       Kram Helena

       1. Ja det stämmer verkligen att jag vill ha en förändring snarast möjligt! Är så trött påattdet tar sådan tid! Känner världens press på mig just nu. Aha ononlinebusiness? Inget jag tänkt på. Tack Helena för dina svar, så kul med dina horoskop! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..