Bokmässa i London

Det är fina aspekter på stjärnhimlen under den avslutande dagen, torsdagen den 14 april,  på bokmässan i London. Harper Collins har haft fullt upp för att förbereda sig inför avresan och jag ärväldigt nyfiken på vad som sker vid alla de där agentborden.

När jag började den här skrivar- och bloggresan var just de internationella bokmässorna de som lockade mig. Tanken på att kanske få sälja sin bok till utlandet verkade på den tiden vara det enda förnuftiga sättet för att kunna skapa sig en inkomst på skrivandet. Nu när jag ser att Merkurius (författarens planet) och Jupiter (den internationellt bästsäljande författarens planet) möts på torsdagen den 14 april tror jag att min förläggare kommer få en mycket trevlig resa där allt flyter och stor potential för att inleda spännande samarbeten och köpa/sälja internationella bokrättigheter finns.

Eftersom Jupiter backar t o m den 9 maj kanske samtal inleds men avtal tecknas först efter det datumet. Man vill alltid ha med sig bästsäljande Jupiter och undvika en Merkuriusretro (missförstånd och trassel) som sker 28 april-22 maj när man arbetar med skrivprojekt.

Och årets snackis på mässan? Tja, med Jupiter i renlevnadsfrälste, plikttrogna och healingbenägne Jungfrun kan vi nog vänta oss mer framgångar för böcker som syftar till att lära sig leva harmoniskt, anamma sunda arbetsvanor utan att bli ineffektiv, ekologisk livstil, detox och yoga.  Självhjälpshyllan är het nu!

När september kommer är det dags för ”episka kärlekssagor” på bokhimlen. Sist Jupiter befann sig i Vågens tecken, snart 12 år sedan,  så exploderade Twilight på bokhimlen. Från och med mitten av september- oktober 2017 väntar oss en ny kärlekshistoria. Frågan är bara vilken och vem som är författaren.

För egen del skriver jag på och börjar faktiskt få ihop manus till ”Stjärnorna som framgångskarta”. Under retroperioden blir det genomläsning och putsning av bokmanus och sedan inämning under andra hälften av maj. Härligt flöde!

Glad onsdag till er alla!

Kramar

Helena

 

LOADING..