ANNONS

Horoskop vecka 20, 2106

/

Årets kortaste veckohoroskoprapport är här!

När jag tittar i stjärnorna ser jag ett hav av lugn. Fyra planeter som backar och endast några få planetmöten. Dessa äger rum först i slutet av vecka 20.

Låt oss titta!

Kommunikatörernas tid

På fredagen den 20 maj flyttar Solen in i Tvillingarna. Mail, samtal och sms får fart. Tvillingarna älskar att kommunicera och utbyta idéer. Tvillingarnas styrare, Merkurius, befinner sig dock retrograd några dagar till. Risk för missförstånd och knas eller förseningar gällande det vi vill förmedla hänger i luften.

Framåt!

På söndagen den 22 maj vänder Merkurius dock framåt och läget bör klarna rejält under vecka 21. Post vi saknat kan börja strömma in, svar eller förfrågningar kommer också dyka upp. Merkurius behöver alltid några dagar på sig att vakna till efter en retroperiod. Just den dagen då han vänder framåt igen brukar vara extra rörig. Undvik alla former av viktiga samtal eller dokumentsignering då. Om du kan, ge Merkurius 5 -7 dagar efter den 22 maj på sig för att få fart! Merkurius befinner sig i Oxens tecken vilket kommer öppna flöde för prat om pengar, ägande och stabilitet. Fastighetsfrågor som tyckts tröga sedan den 28 april kan nu redas ut.

Jupiter, turplaneten, vände framåt den 9 maj. Jag tycker att det känns att optimism och glädje kommit tillbaka in i livet. Områden som Jupiter styr över, utlandet, studier, juridik och bokskrivande, gynnas extra av Jupiters framåtrörelse. Skyttarna, som tack vare Saturnus och Mars i deras tecken transformerats från levnadsglada globetrotters till ansvarstyngda arbetsmyror, bör känna av en viss lättnad nu.

Fullmånedags!

På lördagen den 21 maj har vi en fullmåne i Skyttens tecken, alias Jupiters eget stjärntecken. Fullmånen kommer vara konjunkt energiplaneten Mars. Detta ger oss en känsla av att vilja framåt så fort som möjligt. Vi har ju väntat ända sedan i januari på Skyttarnas energi att få flöde framåt! Men Mars befinner sig retrograd också. Han tänker inte röra på sig förrän slutet av juni. Skyttens och Jupiters ämnen behöver helt enkelt lite mer tid för att kunna komma till det avslut som man kanske idag känner att man är redo för. Som vanligt kommer jag skriva ett inlägg om vilket livsområde som påverkas för de respektive stjärntecknen vid fullmånen. Kika in här på bloggen den 21 maj alltså!

Byt perspektiv

Samma dag som Merkurius rör sig framåt, den 22 maj,  kommer också Solen att sätta sig upp mot Mars. Solen i Tvillingarna arbetar gärna i grupp med andra, såsom att gå på kurser eller samarbeta via sociala medier. Mars i Skytten gör helst hela jobbet med att lansera sina affärsidéer utomlands, själv. När de här två perspektiven ställs mot varandra kan det vara värt att överväga nya tankar kring hur man arbetar. Tillsammans är man starkare, säger Solen och påminner oss om att Mars faktiskt inte har någon vidare fart under sina hjul just nu… Om du skulle få en idé och vill kasta dig över datorn eller telefonen för att göra verkligheten av din tanken, lugna dig då en sekund. Eller några dagar. Nya idéer kan komma till dig  om du vrider och vänder på möjligheterna en aning. Du kan faktiskt finna en väg som är ännu bättre om du bara praktiserar lite tålamod nu.

Ja, vi vill framåt, men att knuffa och puffa på stängda dörrar stjäl bara energi. Retroperiodernas styrka består i just att sitta still och göra ingenting. Se gräset växa eller något annat eftertänktsamt. Gör det ett tag till!

Sommarhoroskop 2016

Enligt min plan kommer jag börja publicera sommarhoroskopet 2016 på onsdag den 18 maj. Ett tecken per dag och jag startar med Väduren. Vad bjuder sommaren på för just ditt tecken? Välkommen in att läsa!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00