Horoskop vecka 22, 2016

Gömda skatter eller dold information

Vecka 22 startar med ett positivt möte mellan Merkurius och Pluto på måndagen den 30 maj. Merkurius är nyfiken och kvick i tanken. Han dominerar alla sorters information och kontakter med omvärlden. Pluto beskyddar gömda skatter, stora pengar och människans psyke. Den här måndagen kan något spännande komma fram i ljuset. Det kan röra sig om sanningen kring en ekonomisk fråga gällande skulder eller skatter eller en kommentar eller nyhet som påverkar en på det djupare planet. Är du en vintage- eller antikvitetsfrälst ska du hålla ögonen öppna! Du kan göra ett riktigt fynd i grannskapet eller via sociala medier.

Säg inte ja, utan att först ha…

När juni startar, på onsdagen, möts Solen och Neptunus. Solen befinner sig i Tvillingarnas tecken och Neptunus i Fiskarnas tecken. Solen belyser Fiskarnas ämnen men Neptunus kan lägga lite av en slöja, eller osäkerhet kring verkligheten. Om du befinner dig i en situation där du behöver avge någon form av besked eller ta ställning i en viktig fråga, var då noga med att vara tydlig i din kommunikation och att med dubbelkolla den information du får i ärendet. Detta för att inte måla in dig i ett hörn. Du vill inte lova något som du inte kan hålla längre fram, bara för att du inte hade en klar bild över vad du gav dig in på.

Bättre förvarnad…

Torsdagen den 2 juni är det istället kärlekens planet, Venus, som möter Neptunus. De möts också i en kvadratur, precis som Solen och Neptunus gjorde på onsdagen. Den här torsdagen kan kärlekslivet ge dig lite att tänka på. Vad sjutton är det som sägs egentligen? Bästa sättet att få reda på sanningen är att be att din kärlek klargör vad han eller hon menar. Undvik gissningsleken!

Olyckligt nog sammanfaller den snurriga kärleksdagen med att Solen och Saturnus också möts. Solen vill ge liv och möjligheter åt allt. Saturnus vill lägga en blöt filt över Solens glädje. Ja, ni hör. Det är lite av en bottendag för glädje och framåtanda. Den tycks stoppas av någon eller något. Saturnus symboliserar ofta en stark man, en myndighet eller annan auktoriär person. Denne person eller instans kan ställa höga krav på dig. Så höga att du kan vara beredd att ge upp gällande exempelvis en juridisk fråga eller något kopplat till rättvisa och god moral. Kanske får du höra starka ord om dig själv. Bästa tipset för dagen: Ligg lågt. Energin kommer passera och sen kan du borsta av dig och gå vidare. Nu har du i alla fall fått en liten förvarning.

Att-göra-lista

Fredagen den 3 juni kanske du springer mellan möten eller ärenden som du måste få göra. Njutningarnas planet, Venus, och ansvarsfulle Saturnus, näbbar om vem som ska få rätt. Och svaret är: Saturnus! Arbete och plikter först, sedan njutning. Ingen tidig fredag för dig innan du gjort allt på din dagliga lista!

Förändringarnas vindar blåser

Söndagen den 5 juni är det dags för en nymåne i Tvillingarnas tecken. Som alltid skriver jag ett inlägg om hur detta kommer att påverka de olika stjärntecken. Läs mer om saken här på den bloggen den 5 juni.

Månen är med i ett stort kors som bildas på stjärnhimlen. Kommunikation och information, Tvillingarnas budord, kommer stå i centrum för det som sker. Balansakten för att nå överenskommelser kommer bli aktuell för meningsskiljaktigheter kommer bli uppenbara vid denna nymåne. Status quo kommer ändras. Ny information är det som sätter processen i gungning. Händelser med eller kring syskon, grannar och lokaliteter i ditt närområde kan stå i centrum. Dessa styrs av Tvillingarnas tecken.

Oväntade händelser i kärlek är också möjliga på söndagen den 5 juni. Venus och Uranus, mästaren av överraskningar, möts. De är tack och lov på gott humör. Detta gynnar högst oväntade, men positiva händelser i kärlek. Singlar kan finna kärleken på ”Uranus- och Tvilling-platser” såsom bokaffärer, på kurs, online eller när du köper ny programvara till datorn.

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

PS Sommarhoroskop 2016 för Stenbocken, Vattumannen och Fiskarnas, publiceras denna måndag-onsdag.

 1. Åsa skriver:

  Hej Helena! Älskar att läsa din astroblogg, du förklarar så bra och tydligt. Ang veckans horoskop så undrar jag, om man skall be en myndighetsperson om hjälp med något, är det då bättre att vänta tills onsdagens energier dragit förbi?

  Tack för en intressant blogg!
  Mvh
  Åsa

  1. Hej Åsa!
   Jag tycker att du ska fortsätta att leva precis som vanligt men ha med dig tipset om att vara mycket tydlig i hur du kommunicerar. Arbeta förebyggande för att undvika missförstånd i alla riktningar. Det är fart på himlen och det är en aning stressigt men nu är du förvarnad och kan göra det bästa av det!
   Kan ju annars tipsa om att den 26 juni är väldigt positiv (Jupiter möter Pluto). Slutet av vecka 25 kan ge dig goda resultat/svar eller om du rent av väntar med din kontakt med myndigheten till den veckan?
   Lycka till!
   Kram
   Helena

 2. Hej alla!
  Nu är en utmärkt tid för att använda förnuftet och vara supertydlig i det ni säger på intervjuer och lönesamtal. Onsdagens energi ska inte bromsa er utan tänk precis som vanligt gällande noggrannhet och bra kommunikation. Om något är oklart, fråga vad som menas direkt! Fördelen är att ni, astrologiskt, är lite extra förberedda nu. Toppen!
  Ni kommer klara detta fint! Lycka till!

 3. Åh nej!! Själv ska göra uppsatsventilering tisdag/onsdag och jag DÖR av nervositet samt av rädsla för att inte bli godkänd. Horoskopet för veckan låter så himla relevant till detta, isf Saturnus-aspekterna. Vad vill detta säga mig och hur ska jag tänka?

  Orolig jungfru

 4. Malin skriver:

  Hej
  Jag befinner mig mitt i en löneförhandling inför ett nytt jobb. Hur ska jag tänka?
  // Vädur/asc skorpion

 5. Victo skriver:

  Helena! Tack för en bra blogg! Jag ska på arbetsintervju tisdag.. Hur ska man tänka i förhållande till det du skrev om onsdagens händelser? :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..