Jag, en deckarförfattare?

En del av er som följer mig vet att jag ibland nämnt en deckare som jag skrivit. Att det lockat mig att skriva Krimromaner. För många år sedan gick jag Förlaget Ordfronts skrivarkurs ”Att skriva Krim”. Det ledde fram till en kriminalnovell, Skyddsängeln. Om ni blir nyfikna kan ni ladda ned den gratis HÄR. Den engelska versionen, The Guardian Angel ligger på Amazon och en läsare var vänlig nog att lämna en review. Fyra av fem stjärnor med motivering:

”This was a reasonably entertaining short story; a reporter visits a retired police officer at his country home, to learn more details about a serial killer
who targeted university students. Good for what it is; if you’re a particular fan of Scandinavian mysteries (I’m not) then you should enjoy it”

Eftersom jag tycks lida av en obotlig längtan att få arbeta dygnet runt plockade jag fram det som sedan blev ett helt bokmanus, med samma titel, och visade för min förläggare. Noll förväntningar även om manus tidigare har rekommenderats för utgivning åt ett annat bokförlag.

När jag, fortfarande starkt bedövad i munnen efter ett tandläkarbesök, tog emot ett samtal från HarperCollins om att det verkar lite spännande med tanken på att jag skulle skriva en deckare, fick jag hålla mig lite i en stol för att inte dråsa i golvet. För det första fick jag något slags blodtrycksfall efter tandläkarbesöket och för det andra verkade det så lustigt att deckartanken skulle uppskattas just nu.

Summa summarum?

Tja, en annan sitter här och läser ett och annat om hur man piffar sin story medelst intressanta karaktärer och struktur samtidigt som en redaktör nu på förlagets inrådan läser mitt manus. Jag får redaktörens kommentarer om ca 3 veckor. Om det lever en deckarförfattare i mig, eller inte, kommer alltså att visa sig när jag får utlåtandet.

Jag återkommer när jag får veta mer. Till dess är det bara att hålla tummarna. Möjligheten att få skriva deckare skulle innebära att jag tar ännu ett steg närmare min dröm att försörja mig som författare. Som gammal kriminologistudent måste jag också säga att genren lockar mig som sjutton!

Glad onsdag till er alla!

Kramar

Helena

 1. Spannande, vem vet kanske blir du Sveriges nasta stora Kriminalroman-forfattare! :) Allting ar mojligt, livet tar ibland valdigt ovantade vandningar.

  1. Tack, vad du är snäll. Det vore något det.! :-) Jag ska berätta hur det hela fortlöper. Just nu känner jag mig full av idéer och tankar. Redo att höra lektörens tankar med andra ord!

 2. inger skriver:

  Hej Helena, du skriver att du är en person som vill jobba dygnet runt. Intressant ur astrologisk synvinkel, kan du förklara hur det visar sig? Tack för bra blogg.

  1. Hej Inger,
   Tack för din fråga och att du skrev några rader här.
   När jag skrev att jag vill jobba dygnet runt borde jag kanske också ha skrivit att jag sedan Saturnus trädde in i mitt femte, kreativa hus samt även mitt soltecken, Skyttens tecken, lidit av denna åkomma. Det är jobb, jobb, jobb. Roligt men helt galet tempo. Jag kan inte sticka under stol med att det kommer bli väldigt trevligt när Jupiter träder in i mitt femte hus och Saturnus en kort tid därefter lämnar detsamma.
   Jag har mycket Mars och Vädur i mitt horoskop. Det ger mig massor av energi. Det senaste året har det dock varit enorm fart.
   Fortsatt glad onsdag!
   Kram
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..