Horoskop vecka 24, 2016

Vi lämnar en glittrig helg bakom oss. Antingen det var det sociala livet, kärleken eller ett spännande informativt event som fick extra glans, tror de flesta av oss gillat den gångna helgen.

Nu till vecka 24 och det som väntar:

Vi startar veckan med måndagen den 13 juni och en stor planethändelser. Neptunus, Fiskarnas styrare samt fantasins planet, beger sig retrograd. Under flera månader, fram till och med i mitten av november, ska hon nu vandra bakåt i tiden och tankarna.

Neptunus befinner sig i Fiskarnas tecken. När hon börjar backa befinner hos sig på den 12:e graden I Fiskarna. När november är kommen och hon åter får fart kommer hon ha backat ända tillbaka till den 9:e graden. Fiskarna kommer särskilt känna av en känsla av att söka efter en ny väg i livet. Precis som alltid när en planet backar står vi still och saknar riktning. Vi överväger alternativ men är ännu osäkra på hur vi ska gå eller känna.

Så här påverkas ditt stjärntecken av att Neptunus beger sig retrograd

Nedan ser ni vilket livsområde som Neptunus styr för de respektive tecknen, samt kodorden för det berörda horoskophuset. Så kan ni få en idé om vad ni kanske kommer dryfta lite mer än vanligt under de kommande månaderna. Glöm inte att läsa även för ditt ascendenttecken!

Väduren- 12- Andlighet, läkning

Oxen-11-Samarbete med andra, bekanta och välgörenhet, teknikkunskaper

Tvillingarna-10, Karriär, status, erkännande inom din bransch

Kräftan-9, Utland, juridik, universitetsstudier

Lejonet-8, Gemensam ekonomi, esoteriska ämnen, inre styrka och psykologisk transformation/pånyttfödelse

Jungfrun-7, Äktenskap, relationer, affärssamarbeten, öppna fiender

Vågen-6, Arbete och hälsa, daliga uppgifter på ditt arbetsbord

Skorpionen-5, Kreativitet, graviditet, barn, kärleksaffärer, spel och risktagande, stolthet

Skytten-4, Hus och hem, familj och känslomässiga rötter

Stenbocken-3, Kommunikation, mentala övningar, korta resor, syskon och grannar

Vattumannen-2, Pengar, ägande, självförtroende, personliga talanger

Fiskarna-1, Det egna jaget, personliga önskemål, utseende, motivation

Överraskande bra!

Den andra planethändelsen som äger rum i början av veckan sker på tisdagen den 14 juni. Då möts Solen och överraskningarnas planet, Uranus. När Uranus befinner sig i en dålig aspekt kan man förvänta sig mindre glada nyheter. Men, på måndagen befinner sig Solen och Uranus på ett särskilt gott humör tillsammans. De möts i en sextil. Solen befinner sig i kvicka låt-oss-maila-hela-världen-Tvillingarna och Uranus i eldige Vädurens tecken. Det är en dag då saker och ting kan ta oväntade vändningar. Det man hoppas på går över förväntan, skulle man kunna säga. Uranus i Väduren älskar jaget och de personliga önskemålen. Kanske kommer ett mail, brev eller samtal med information som känns både aningen oväntat men också högst välkommet!

Kärleken blir omvårdande och hemmet vackrare

På fredagen den 17 juni flyttar kärlekens planet, Venus, in i omvårdande och familjekära Kräftans tecken. Nu är matlagning och mys i hemmet superattraktivt och det vi mest önskar oss i ett fast förhållande. Singlar kan hitta kärleken via familjens vänner och bekanta och på familjära kalas, såsom födelsedagar och bröllop. Eftersom Venus också styr sociala relationer och tillställningar kan det nu och fram till och med den 12 juli bli mycket fokus på att träffas med familj, vänner och bekanta i hemmet. Att försköna sitt hem med ny inredning eller konst är likaså indikerat under de kommande veckorna.

Totala motsatserPå lördagen den 18 juni kommer två retrograda planeter att mötas. Det är eftertänksamme Saturnus och Neptunus. Detta är som om fantasi möter verklighet. De befinner sig i kvadratur till varandra. En aspekt känd för att skapa stress och disharmoni mellan de båda planeternas energier. Dröm på, men se till att förankra dina kreativa visioner i en praktiskt genomförbar plan. Om du arbetar kreativt kommer du särskilt behöva ha detta i åtanke under slutet av veckan.

Visionerna kan vara stora för det du vill genomföra, kanske till och med banbrytande med internationella idéer, men HUR du ska göra detta måste vara lika klart som vatten!

Höstens belöningar

När jag nu börjar gå ner i en lugnare arbetstakt inför sommaren kan det vara på sin plats att berätta att veckohoroskopen, 2-veckorsastron och de sedvanliga astrorapporterna kommer publiceras precis som vanligt här på bloggen även under sommarledigheten. Många vittnar om en tuff vår och då kan det vara roligt att veta att den kommande tidiga hösten, augusti och september, kommer bli som en ”tack-för-att-du-stod-ut-nu-kommer-belöningarna”-period. Om du är en av dem som gått på knä känslomässigt eller rent praktiskt så är de här orden till dig:  Håll ut och njut så mycket av möjligt av sommaren och varje sekund som du har möjlighet att göra det. Livet är kort och måste huggas i farten, så fort det bara går! Glada förändringar väntar dig snart!

Mer om den kommande härliga avslutningen på sommaren senare, i juli/augusti. Men inte riktigt än, vi måste njuta av sommaren först!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena