Ranka högt på Google

Hur gör man för att ranka högt på Google?

Häromdagen googlade jag orden ”Sommarhoroskop 2016”. Den här bloggen kom upp som nummer ett! En läsare frågade mig hur man gör för att lyckas.

Att hamna bland de första tre platserna på Google är mycket bra, det innebär att man med största sannolikhet kommer få besök på sin blogg eller hemsida. I nätvärlden betyder trafik, pengar. Så självklart är det intressant att hamna så högt upp man bara kan på Googles förstasida.

SEO-tips, sökordsoptimering

När vi hade bloggmöte sist fick vi några handfasta tips för hur vi når så bra position på Google som möjligt:

1. Skriv väldigt långa inlägg. Och då menas väääääldigt långa. Mitt sommarhoroskop i sin helhet är ca 15 A4 sidor för alla tecken. Det gillar Google.

2. Googla ditt eget sökord som du vill lyckas med. När du börjar skriva in exempelvis  ”baka tårta” kanske du också ser att en hel del tycks ha skrivit in ”baka tårta + lätt och snabbt”. Då kan du se till att lägga in de orden i din text. I din överskrift använder du ”Baka tårta” och i din brödtext ex ”baka tårta på ett lätt och snabbt sätt”. Använd de här orden några gånger om i ditt inlägg. Det gillar Google som rankar ditt inlägg som viktigt i relation till vad folk söker på.

3. Använd gärna rubriken flera gånger om. Ni kan se i mitt sommarhoroskop 2016 att jag använt de orden flera gånger om. En gång i rubriken och en gång i överskrift i själva inlägget.

Nu har jag turen att ligga på en större site som redan drar mycket trafik. Detta hjälper mig ytterligare. Jag har dock andra astrologibloggar att mäta mig mot. Än så länge har min strategi fungerat. Jag hade också lagt in orden sommarhoroskop 2016 i flera inlägg tidigare ex gällande att det var på gång etc. Detta bäddar också för att Google rankar min blogg som högintressant för just dessa sökord.

Genom att skriva om smala, nischade saker kan man ta sig upp till förstasidan på Google, även om man inte samarbetar med en stor bloggportal. Tänk innovativt och du kan lyckas. Som alltid med bloggar gäller det att skriva, skriva, skriva inlägg dagligen. Helst flera gånger dagligen. Det är den detaljen som skiljer de som tjänar pengar på sin blogg från de som inte gör det.

Lycka till!

Kramar

Helena