Horoskop vecka 25, 2016

En andra chans till avslut

Vecka 25 startar med en fullmåne i Skyttens tecken. Det är den andra fullmånen i följd i Skyttens tecken. Den förra ägde rum den 21 maj. Fullmånen på måndagen den 20 juni kommer befinna sig på den 29:e graden i Skyttens tecken. Det är avslutning i dubbel bemärkelse. En fullmåne representerar en transition från en situation eller ett tankesätt. Många gånger sätter man punkt för det man arbetat med eller strävat mot sedan nymånen i samma tecken. En process som tar cirka ett halvårs tid. Den 29:e graden är den avslutande graden i Skyttens tecken.

När fullmånen i Skytten ägde rum i maj var det med betydligt mer stressiga aspekter. Måndagens fullmåne är gladare. Mycket gladare. Månen befinner sig i mycket god aspekt till överraskningarnas planet, Uranus. Detta tyder på att vi kan få goda nyheter, kanske helt ur det blå. Vi var i alla fall inte beredda på att det som dyker upp, gör det så snabbt. Samtidigt befinner sig Jupiter, himlavalvets stora turgosse och möjligheternas planet, nära månens norra nod. Den norra noden representerar karma och ödeshjulet. Det som sker i samband med den här fullmånen kan kännas närmast som ”att det var menat att ske”. Oväntade, glada möjligheter kommer som ett resultat.

Jämför!Tänk tillbaka till fullmånen den 21 maj. Var det något som ni försökte avsluta eller som ni kanske trodde att ni avslutade då? Men som ändå inte riktigt blev klart? Nu, med dessa aspekter, finns alla chanser till att ni känner att det verkligen är ett kapitel som ni är klara med och sedan kan lägga bakom er. Det är som om stjärnhimlen ger oss alla en chans att verkligen hitta rätt, lyckliga väg, och nu kommer det att ske. Som alltid kan fullmånens budskap komma +/- 4 dagar den 20 juni.

Ni kan redan nu se inom vilket livsområde som era stjärntecken berörs genom att läsa förra månadens fullmåneinlägg HÄR. Läs även för ditt ascendenttecken!

Känslornas tid

Sommarsolståndet inträffar på tisdagen den 21 juni. Samma dag som också Solen träder in i Kräftans tecken. Känslornas tecken, familjens tecken, vattnets tecken och vår omvårdande förmågas tecken. Med Venus redan på plats är vi redan inställda på kärlek och omtanke. Nu blir det än mer så. Hemmet, relationerna och det vi bär på i form av känslomässiga minnen och rötter kommer hamna i fokus. Det är inte förrän i vecka 26 som snacksalige Merkurius ansluter sig till Venus och Solen. Men då får vi alltså än mer av den varan!

5-stjärnig dag!

Vecka 25 avslutas med en aspekt som jag har haft ögonen på ända sedan i början på året: Jupiters möte med Pluto den 26 juni. Jupiter befinner sig i petiga, ansvarsfulla och superrenliga Jungfruns tecken. Pluto, de stora pengarnas planet men även transformationsguden, befinner sig i Stenbockens tecken. Detta är utan tvekan en av 2016 års bästa dagar. Markera söndagen den 26 juni samt måndagen den 27 juni i era kalendrar! När de här två energigiganterna möts kan vi förvänta oss stora karriärnyheter eller stora projekt som får en chans att gå framåt.

Om du har viktiga papper att skriva under, gör det i samband med dessa dagar. Har du planerat och lagt upp en strategi för en stor satsning i ditt liv, troligen inom ditt arbete eller karriär? NU är tiden att lansera och ta steget ut för att göra din dröm till verklighet!

Grattis till pengarna!

Lejonen kan bli särskilt glada. För ett Lejon eller Lejonascendent kan nämligen detta möte innebär stora pengar då både inkomsthuset och det dagliga arbetshuset aktiveras. ”Tonvis med pengar” för väl utfört arbete är uttrycket!

Vi övriga får en fantastisk chans att rena vår ekonomi. Pluto älskar ju som bekant att riva ned för att bygga upp på nytt. Om skulderna tyngt för mycket kan en omstrukturering bli aktuell för att lätta på bördan. Eller varför inte sälja saker som inte används och som istället kan förvandlas till ett välkommet bidrag till semesterkassan?

Smartare än smartast!

I samband med söndagens Jupiter-Pluto-möte kommer vi även, tack vare Merkurius och Uranus, vara väldigt kvicka och nytänkande. Smarta, otippade idéer kommer flöda i slutet av veckan. Brainstorm möter energidryck! Se till att ta med er papper och penna i handväskan eller aktivera anteckningarna i era Smartphones ifall idéer trillar ned när ni är ute och promenerar eller dricker en latte på ett kafé. Eftersom både Merkurius och Uranus älskar sociala medier och snabbhet kan även en idé eller kommentar på nätet ge en enorm fart och ett flöde till något som ni vill gynna eller sprida information om. Vad som än sker kommer det gå snabbt!

En spännande vecka, eller hur?

Kommentera gärna och berätta hur saker och ting utvecklar sig!

Jag önskar er alla en härlig, positiv vecka!

Kramar

Helena