Horoskop vecka 26, 2016

STORT!

Veckan startar med energierna av det fina mötet mellan Jupiter och Pluto. Jag skrev om saken redan i förra veckans horoskop. Men det är verkligen värt att nämna igen. Jupiters möte med Pluto äger rum på söndagen den 26 juni. De är två planeter som gynnar stora pengar, stora projekt och modiga, transformerande äventyr. Eftersom söndagen efter midsommarafton knappast är den dagen då det är som mest fart i mailkorgen kan måndagen den 27 juni istället ge fint resultat. Pengar, stora affärsidéer och utlandsplaner gällande arbete och karriär kan ge goda besked på måndagen.

I enlighet med fullmånen i Skyttens tecken samt Uranus överraskningseffekt i förra veckan ser jag fram emot ett mycket spännande möte i början av veckan. Det kom verkligen helt ur det blå i mitten av förra veckan.

Smart och nytt

För er som har möten eller brainstorm är likaså början av veckan toppen. Uranus (nytänkande och teknik) samt Merkurius (snabbhet i tanken och nya idéer) möts på söndagen den 26 juni och det kommer säkerligen färga av sig på måndagen det också. Förhandla, maila, bolla idéer och ta in nya tankar. Det kan bli en riktig rivstartsmåndag den 27 juni!

Låt oss tala, maila, agera och deala om allt gällande hemmet och familjen

På onsdagen den 29 juni flyttar Merkurius in i Kräftans tecken. Solen och Venus befinner sig redan där. De ser till att vi alla nu hamnar i familjezonen rejält. Allt tycks handla om att uppnå balans och frid i hemmet och med familjen och nära och kära. Merkurius, som är kommunikationsplaneten, kommer se till att vi får massor av information att hantera gällande hemmet och familjens sfär. Intensiv mailväxling, samtal om renoveringar, information gällande leverans av möbler eller konst. Familjeerapi via appar eller sociala medier. Nu handlar allt om att reda ut fakta och tankar kring Kräftans områden: familjen, omvårdnad, mat, vatten, minnen från förr och modersrelationen. Det kommer bli intensivt och känslosamt!

Mars framåt igen! Slut på frustrationen.

Den 29 juni börjar Mars röra sig framåt efter att ha befunnit sig i retrograd sedan den 17 april. Tillbakablickarnas tid gällande situationer där det funnits ett behov av total transformation, är förbi. Mars befinner sig i Skorpionens tecken. Skorpionen älskar att riva ned för att bygga upp på nytt. Detta kan ha tagit sig uttryck så att man rent fysiskt har tagit sig an en renovering av kroppen, gått på detox eller tränat, eller att man transformerat en annan del av sitt liv. Beroende på var Mars befinner sig i det personliga horoskopet, kan något av de tolv livsområdena beröras. Den process som nu äntligen får gå framåt var aktuellt redan i  januari-mars. Sen stannade den av och fick en chans till överblick under perioden 17 april-den 29 juni. Kodorden har varit transformation, nära relationer, gemensamma tillgångar och frustrerad energi. Nu får vi äntligen bli klara med det vi gått och väntat på. Den 3 augusti, när Mars träder in i Skyttens tecken, kan bli en första målstolpe att sikta på. Då är energierna från Mars i Skorpionen över och fokus går från intensiv transformation till låt-oss-vidga-våra-vyer istället. Utlandet, skrivande, juiridik, högre studier, religion och politik blir högaktuellt då. Den 22 augusti har Mars riktigt fått upp ångan. Då har han lagt vårens prövningar i Skorpionen och, till viss del, Skytten, bakom sig helt.

Så här påverkar Mars i Skorpionen dig

Nedan finner ni de livsområden som berörs för de respektive tecknen. Glöm inte att läsa även för ditt ascendenttecken. HÄR hittar ni information om vad det huset i korthet styr över.

Väduren- HUS 8

Oxen- HUS 7

Tvillingarna- HUS 6

Kräftan- HUS 5

Lejonet-HUS 4

Jungfrun-HUS 3

Vågen-HUS 2

Skorpionen-HUS 1

Skytten-HUS 12

Stenbocken-HUS 11

Vattumannen-HUS 10

Fiskarna-HUS 9

Säg nej om det inte passar!

Venus och Pluto möts på fredagen den 30 juni. Venus är kärlekskrank och kanske en aning krävande. Pluto är mer av karriärtypen med en dold agenda. På fredagen kommer de inte alls överens. Vem i ditt liv begär mer än du kan ge? Sätt ned foten och säg stopp!

Veckans bästa dag!

Fredagen den 1 juli är, trots Venus och Plutos möte, veckans bästa dag. Då möter Venus också glade, optimisten Jupiter. De två kallas för den stora respektive lilla lyckan. Det bådar gott för kärleken. Jupiter vill gärna förstora allt han vidrör vid och när han nu kommer i kontakt med kärlekens planet i det omvårdande tecknet Kräftan, kan det bli både rosor och romantik, glädje samt en stor känsla av trygghet. Jupiter befinner sig i praktiska Jungfruns tecken. Enkla lösningar på hur man inom familjen lägger upp ansvar kan ge en våg av glädje och må-bra-känsla den här dagen. Singlar som söker efter kärleken kan lockas av annorlunda personer eller någon från ett annat land. Passar ju utmärkt så här i semestertider!

Artistens musa

Veckan avslutas med en fin artistisk vibb. Neptunus som styr över drömmar, fantasi och skapande, möter Solen. De båda befinner sig i vattentecken. Känslor och kopplingen mellan intution och skapande kommer vara märkbar. Nu kan målare, dansare eller artister möta sin musa! Vi andra mår toppen av att njuta av konst, skönhet och medsvepande berättelser. Meditera ”vaket” genom att färglägga mandalas eller läs den där boken du längtat så mycket efter.

En mycket härlig avslutning på veckan, inte sant!

Jag önskar er alla en härlig avslutning av juni och fin start på juli!

Kramar

Helena