”Där inga ögon ser” av Dag Öhrlund

Idag tänkte jag tipsa om lite sommarläsning. Vad är väl bättre än att få slänga sig på gräsmattan, solstolen eller balkongen med en spännande bok?

Dag Öhrlund har precis startat en ny kriminalserie. Huvudkaraktären är Ewert Truut. En kommissarie som enligt baksidestexten är både butter och fördomsfull. I takt med att jag läser tycker jag dock att det är en mer av hans varma och vänliga drag som står ut. Och det är ju glädjande.

Ewert Truut tar sig an ett s k cold case. Ett mord som ägde rum 10 år tidigare i Mariefred. Han får dessutom i uppdrag att samarbete med två personer som utmanar honom och alla hans fördomar rakt av. I takt med att Dag Öhrlund tar oss med på Ewerts personliga resa (det händer grejer på hans personliga plan i en hastighet á la feel-good-roman) får man mer och mer information om detaljerna kring mordet på tonårspojken Mattias. Det man först var säker på, är man till slut inte alls med på när slutet uppdagas. Överraskande plot, med andra ord.

Den här boken är fantastiskt lättläst. Om det inte vore för en egen deadline och sömnlösa nätter hade jag nog läst den här boken från pärm till pärm på en dag. Nu blev det istället en långsammare upplevelse.

Erotic Crime är en genre som jag hört talas om. Jag tror att Dag Örhlunds bok absolut skulle kvala in till den kategorin. Det är ibland väldigt mycket fokus på sex. Med tanke på slutmeningen i boken tror jag också att vi har mer att vänta av Ewert Truuts vidlyftiga liv även framöver.

Ni kan läsa mer om boken HÄR och HÄR finner ni Dag Öhrlunds hemsida.

Glad lördag till er alla!