Horoskop, vecka 29

Nice och Turkiet

Vecka 29 startar och de aspekter som kulminerade under helgen den 16 och 17 juli,  har gett oss en svår vecka 28. Solens kvadratur till Uranus gav oss chockerande nyheter från franska Nice. En oväntat krigisk handling. Solens relation till krigarens planet, Mars, kombinerad med Solen och Uranus kvadratur ger uttryck för någon som gör revolt på ett sätt som är förenat med liv och död. Kuppen i Turkiet ägde rum under samma aspekter.

När vecka 29 startar har dessa planetmöten nått sin kulmen, men, som jag skrev om redan i förra veckans horoskop, kommer överraskningarnas planet att befinna sig i kvadratur till den fullmåne som väntar oss på onsdagen. Mer oväntade händelser är att vänta. I alla fall om vi ska tro på stjärnorna.

Goda chanser för samtal

På tisdagen den 19 juli har vi dock först ett möte mellan kommunikationsplaneten Merkurius och Saturnus som lovar goda förutsättningar för samtal på värdslig och politiskt nivå. Men med den annalkande fullmånen är det troligen inte möjligt att komma till någon form av avslut eller ens en god idé att försöka skriva under avtal eller dokument. Det tycks som om allt verkar för rörigt för att kunna fatta beslut med stadga i. Om du har viktiga beslut som väntar eller samtal med någon gällande exempelvis utlandsplaner, låt saken bero för den här veckan. När fullmåneenergin har avtagit i slutet av veckan kommer frågetecknen att rätas ut och det blir lättare att se vägen framför oss.

Fullmåne i Stenbockens tecken

På onsdagen väntar oss en fullmåne i Stenbockens tecken. Detta är beslutsfattarnas tecken men också karriärens och de stora pengarnas tecken. Som vanligt finner du här på bloggen en översikt över vilket livsområde som påverkas för de respektive stjärntecknen. Kika in här på onsdagen alltså!

De oväntade händelsernas veckaFullmånen och Uranus befinner sig i kvadratur till varandra.

Detta ger oss en svår fullmåne. Pengar tycks stå i centrum för problematiken när oväntade händelser skakar om. En fullmåne kan leverera sina nyheter +/- 4 dagar räknat från datumet då den inträffar. Detta ger oss en vecka då vi kan uppleva att vi står och famlar efter trygghet och sanning, men känner det som vi tar i rök. Denna veckans energier är övergående. Tack och lov. Ta hand om er och ta hand om varandra.

Kärlek övervinner allt

Det finns dock en upplyftande händelse på onsdagen den 20, samma dag som fullmånen: kärlekens planet, Venus, och Saturnus, möter varandra. What the world needs now is love. Kärlek, kärlek, kärlek kan bringa ned ridåer av mörker. Låt oss tänka positivt och känna kärlek för allt som är vackert och fint. Det kommer också finnas fina möjligheter för den som letar efter kärleken, men rådet i samband med fullmånen är att ”skynda långsamt”. Den här kärleken behöver tid.

Solen in i nöjets och glädjens tecken

I slutet av veckan, på fredagen den 22 juli,  flyttar Solen in i Lejonets tecken. Det tolkar jag som ett positivt tecken. Värme, kärlek, glädje, fertilitet, kreativa projekt och nöjen väntar oss under den kommande månaden.

Jag sänder er alla en varm kram,

Helena