Rysligt och smart- sommarläsningstips!

Lata måndag och jag återhämtar mig efter en intensiv korrekturperiod av ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. Vad då bättre än bra läsning?

Carolina Neuraths roman Fartblinda väcker intressanta tankar om maktens människor. Hur långt är man egentligen beredd att gå i girighetens namn? Fartblinda är nominerad till Årets Deckardebut i Crimetime Specsavers Award 2016! Väl värd så också. Om man tror att det skulle vara trist att läsa om finansvärlden får man mycket god anledning att ändra sig efter att ha läst denna bok. Med en plot som för tankarna till HQ-kraschen känner man sig plötsligt hemligt inbjuden till en värld dit bara den innersta kretsen i finansvärlden annars har tillträde. Härligt kittlande!

Nästa bok på tur på mitt nattduksbord är Mannen mellan väggarna av Emma Ångström. Jag har bara hunnit bekanta mig med omgivningarna i bokens inledning än så länge. Men jag har redan rysningar. Det är något läskigt när barn och övernaturligheter blandas ihop. Den här boken klassas som skräckrysare. Misstänker att de kommande ensamnätterna hemma kommer kännas lite så där framöver. Emma Ångström fångar läsaren blixtsnabbt och det är sannerligen en konst. Just nu har jag kommit till ett avsnitt där ett stort svart handavttryck finns på en liten babys vita filt. Jag får rapportera vidare när boken är utläst men i nuläget tror jag att lovsångerna om denna bok är något som jag mycket snart kommer instämma i.

Glad måndag!

Kram

Helena