ANNONS

Type & Tell och jag inleder samarbete

/

Minns ni när jag skrev det här inlägget om att jag planerar att ge ut fortsättningen på Fortunatas Profetia själv? Nu är det dags att börja sätta planerna i verket.

Ni som har följt min blogg vet att förlaget som gav ut del ett i trilogin, EA Förlag, gick i konkurs tidigare i år. Rättigheterna är nu åter i mina händer och jag planerar att ha riktigt roligt med trilogin!

Det första jag började titta närmare på var omslagen. Detta blir en nysatsning och jag vill skapa ett helt nytt omslag för del ett och nylansera den på marknaden igen. Jag har länge kikat på självpubliceringstjänsten Type & Tell, och deras upplägg har tilltalat mig av en mängd olika anledningar. När jag tidigare gav ut e-böcker på Amazon upplevde jag processen lätt och snabb. Nu ska det dock bli tryckta böcker och jag kommer behöva hjälp av proffs för att få till sättning och omslag. Det underlättar enormt att jag kan skriva på svenska till de som arbetar på Type & Tell.

Sagt och gjort så kontaktade jag Type & Tell och bad dem om råd gällande vilket publiceringspaket som passar sig bäst för att sätta del ett på marknaden i egen regi. På deras rekommendation köpte jag ett s k instantpaket då jag redan har en tryckfärdig fil för del ett.

Och efter det kickade magin in! För andra gången gällande denna serie. (Den första gången var när jag bestämde mig för att självpublicera del ett och EA Förlag antog den.) Type & Tell hörde av sig till mig och frågade om jag var intresserad av ett samarbete gällande del 2. JA! Jag kunde inte bli gladare!

Resultatet blir att ni under det kommande halvåret kommer att få se både del ett och del två i trilogin göras tillgängliga på bokmarknaden. Jag kommer hålla i alla de kreativa trådarna själva men ha deras team av omslagsmakare och sättare bakom mig. Detta kommer bli otroligt roligt. Det pirrar verkligen i hela kroppen!

Första saken att reda ut nu är, som sagt omslagens utseende, sedan blir det sättning av manus för del två och pyssel och fix kring hela projektet med utgivningen.

Ni ska självklart få följa med i de olika delarna. Jag ska knäppa bilder när jag besöker Bonniers lounge och talar vidare med Affärsutvecklingschefen Rebecka Leffler och Sälj- och marknadsansvariga Lina Forsback. Om det är något särskilt ni undrar över ska ni absolut passa på att kommentera här på bloggen. Jag ska svara på allt jag kan.

Glad tisdag!

Kram

Helena

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00