Svar på era frågor

Ni har frågat om det tidigare och jag svarar gärna igen. Här är era återkommande frågor:

1. ”Hur lång tid arbetar du med en bok?”

2.”Hur hinner du med barn och bok?”

3.”Hur gick det till när du fick bokkontrakt med HarperCollins Nordic?”

1. Det beror lite på vilken bok vi talar om. Fortunatas Profetia tog mig 5 år för att ”plotta”. Happytown skrev jag på cirka 4 månader. Det är lättare att skriva fakta än fiction, helt enkelt. Den senaste boken, Låt stjärnorna leda dig till framgång, tog mig 6 månader att skriva. Anledningen är att jag tar hand om det lilla lejonet på heltid.

2. När det lilla lejonet sover, skriver jag. Små barn sover mer än stora barn så mitt tidsschema har onekligen krympt och förflyttats i tid över dygnet, de senaste två åren. Normalt sett blir det ca 45 minuter på eftermiddagen och sedan några timmar på kvällen. Det är ett schema som är rätt galet men det har varit det enda sättet att få ihop det. Jag har insett att jag mentalt förebereder mycket av mina blogginlägg och skrivarprojekt när jag gör något praktisk som att tömma diskmaskinen eller när jag lägger mig. När man har lite tid blir man väldigt effektiv. Snart ska den lilla damen starta på förskola och jag kommer väl sitta helt förlorad i all ledig skrivartid som jag då får tillgång till!

3. Jag hörde talas om HarperCollins Nordic på Facebook. En författare skrev att hon gått från egenutgiven till antagen av HarperCollins. Vid den tiden satt jag med två publicerade böcker, Happytown och Fortunatas Profetia, del 1. De fanns utgivna i Sverige och med tanke på HarperCollins Nordics utgivning i fyra länder kontaktade jag dem gällande utgivning av mina böcker i de andra nordiska länderna.

Jag fick napp direkt och träffade min förläggare på ett möte. Efter att förlaget läst Happytown kom vi fram till att vi skulle skapa ett nytt projekt tillsammans för samtliga nordiska länder. Låt stjärnorna leda dig till framgång föddes. Via synopsis. (Även Happytown såldes in på synsopsis).

Jag satte en vid tidsram för skrivandet: 6 månader. Och nu, efter korrekturläsning och pyssel kring layout m m, är det snart dags att sända manus till sättning och sedan tryck. Det är alltid lika skönt och spännande när man har kommit så här långt i processen.

Jag hoppas ni fick svar på det ni undrade över!

Kramar

Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..