Hos Type & Tell: Fortunatas Profetia

I förra veckan var jag på besök hos Type & Tell. Vi diskuterade den kommande nylanseringen av min trilogi Fortunatas Profetia. Omslag och att sätta om boken var det som stod högst på agendan. Jag har en tryckfärdig PDF. Denna ska nu öppnas enligt konstens alla regler, för att sättas om i ett nytt format. Jag har valt storleken small i mjukpärm den här gången. Tycker att den storleken kändes bara i handen.

Min direkta uppgift nu är att hitta fina bilder till omslaget. Efter mycket funderande (ni vet att jag tidigare under sommaren hade en period då jag radikalt ville förändra omslaget- den är kasserad nu) har jag beslutat mig för att skapa något som håller samma stil som det första omslaget. Boken handlar om en gammal bok och då verkar det rimligt och kul att omslaget påminner om just den boken.

Jag använder mig av Shutterstock när jag köper bildrättigheter. Det finns så mycket fint att hitta där att man lätt blir sittande, helt förvirrad.

Vi talade om omslagets betydelse en hel del. I bokvärlden är ”fel” eller ”rätt” omslag skillnaden på att få en ny läsare eller en osåld bok. Knivigt.

Bonnierhuset på Sveavägen är stort. I receptionen, som också rymmer författarnas egen bokhandel, möter man författare och mediapersonligheter av alla de slag. Man går upp och ner i olika trappor och säkerheten är hög. För bara ett år sedan var det två låsta dörrar mindre att ta sig igenom. Efter det senaste årets trista händelser är det nu låsta dörrar överallt. Man tar sig varken in eller ut, utan att någon eskorterar en till ytterdörren.

Nedan på bilden ser ni mig och Rebecka Leffler på Type & Tells kontor.  Ledsen för den trista bildkvaliteten men tyckte att vore kul att kunna visa något från insidan i alla fall.

Fortsättningen följer…

Kram

Helena

PS. Jag hade på mig den här jackan i bouclé-känsla från Massimo Dutti. Älskar den! Liknande finns hos Gina Tricot för 399 kr.

IMG_0316

 

LOADING..