2011-2016

Den 1 oktober var det tre år sedan jag började blogga här på amelia. Hela den resan startade med att jag i slutet av året 2011, efter att ha läst en fantastiskt inspirerande berättelse om Amanda Hocking och s k Kindlemiljonärer, satte mig ned och satte följande mål:

1. Försörja mig på nätentreprenörskap. Tanken var att få snurr på e-böcker och jag startade med årshoroskopböcker och att få ett arbetsliv där jag kunde röra mig fritt och få mer tid till familjen.

2. Arbeta kreativt och göra en livssstilsförändring. En form av mini-revolution för att hamna i linje med glädjen i livet.

3. Hitta ett förlag till Fortunatas Profetia.

Idag, 5 år senare, har det hänt mycket. Mer än jag hade trott till och med!

1. Jag arbetar nu heltid över nätet.

2. Jag arbetar helt och hållet inom det kreativa. Mediabranschen är mitt nya kontor. Vissa dagar kan jag sakna att få gnugga klausuler men det kan nog bli utrymme för det framöver också, om saknaden skulle bli för stor. Nu passar det här upplägget mig perfekt.

3. Fortunata har både antagits av- och tappat ett förlag. Men boken finns tillgänglig och min dröm lever. Och så har jag ett fantastiskt kontrakt med HarperCollins Nordic för att skriva om astrologi och självhjälp.

Jodå, drömmar går i uppfyllelse. Om man bara arbetar som en tok, bestämmer sig för att lyckas och håller ut. 5 år är inte över en natt. Men det var så väl värt det.

Ofta tycks det man önskar sig komma till en , i alla fall i en start, inom 2 år efter att man satt intentionen att göra något. Det är rätt peppande när man ser tillbaka på det man åstadkommit.

Vilka mål sätter ni nu och vilka målstoplar har ni nått de senaste två åren?

Jag tackar er alla för att ni läser här och är en del av min dröm.

Ha en härlig måndag!

Kramar

Helena

 1. Vill börja med att tacka för att du fortsätter blogga, det är så kul att ha dina horoskop att läsa. De är lätta att ta till sig även för mig som inte får kläm på allt det teoretiska i detta ämne. Härligt! Jag kanske inte är det klientel som är mest intresserad av det nya du lagt in men det gör mig absolut ingenting – kul att ta del av i alla fall. Däremot vore det jättekul att läsa lite mer om olika ”alternativa” metoder du skrivit om tidigare exv. EFT, attraktionslagen osv. De har ju varit uppe som ämnen i sig många gånger men det var ett tag sen nu… Jag själv försöker hitta sätt att applicera sådant med regelbundenhet i min vardag, något jag tycker är svårt. Jag börjar men hittar ingen rutin eller flow i det. Har du tips kring det?
  Undrar lite över den livsstilsförändring och ”mini-revolution” du skriver om ovan. Vad innebar den för dig?
  Jag är nu inne i en hektisk tid som ensam förälder i hushållet, som normalt har två, något som varar en tid för att sedan återgå till det mer normala. Jag jobbar stenhårt på att detta ska bli en bra tid och inte en tid för bitterhet och tristess men har som sagt lite svårt att få till ett skönt ”flow” i en hektisk vardag.
  Återigen tack för din blogg!!
  Kram

  1. Hej Ann-Mari!
   Tack för ditt långa och fina meddelande.
   Med dig i åtanke har jag börjat skriva på ett mini-revolution-inlägg. Hoppas du ska tycka om det!
   Ska också uppmärksamma fler av de ämnen du nämner igen. Tål en andra omgång, eller hur? :-)

   Kram och ha en härlig dag,
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..