Mini-revolution!

Uranus, planeten som älskar frihet och att få gå sin egen väg, befinner sig i Vädurens tecken. Väduren är tecknet som styr ”jag, mitt och mina”. Med den här placeringen är det inte förvånande att se att så många använder sig av sociala medier för att nå ut med sina profiler och sitt sätt att leva. För att generellt initiera en egen mini-revolution. Bort med kedjor som binder en och fram med glädje och möjligheter!

Mitt stora misstag och varför du inte ska göra samma sak

Min egen mini-revolution (som jag skrev om HÄR) triggades av flera år av känslan ”det här är bra, men det är något som saknas”. Ni vet den där känslan när man går till ett arbete som liksom inte fullt ut gör en glad. Jag insåg att jag var tvungen att agera och jag insåg att jag begått ett stort misstag. Något som stått i min väg för framgång faktiskt. Jag hade jagat en situation som jag trodde skulle ge mig en viss känsla av tillfredsställelse. I själva verket var det tvärtom:

Jaga inte ett mål för att du tror att du kommer bli lycklig när du når dit. Jaga istället känslan av lycka.

För att översätta detta till hur du sätter fart på din egen mini-revolution och framgång:

1. Det du älskar och mår bra av att göra, fortsätt med det. Vad andra gör, tycker eller tänker är ointressant. Tvinga dig att tänka bort andras åsikter!

2. Bestäm själv över det du kan och gör.

3. Använd dig av internets och Uranus i Vädurens fantastiska möjlighet att berätta mer om det du älskar och är bra på. Det finns en karmalag i detta. När du fokuserar på det du älskar, utstrålar du inspiration och glädje till dem som lyssnar på dig eller läser dina ord. Du ger andra värde. Ekavtionen blir ungefär: Du mår bra i det du gör= du ger till andra= du får tillbaka.

Jag tog tag i ämnet astrologi för att det gav mig nöje och var något som jag verkligen mådde bra av att läsa och skriva om. När jag började göra exakt hur jag själv ville med det ämnet: blogga, skriva artiklar och ge ut årshoroskopböcker, befann jag mig mitt i mitt största glädjeflöde. Och det var då det hände! Mini-revolutionens dörrar öppnade sig för mig.

Möjligheterna att arbeta på heltid med det ämne som jag också hade bäst förutsättningar att orka kämpa på med när deadlines är för nära, när jag slutredigerar böcker till klockan tre på morgonen för att hinna med eller när jag tackar ja till projekt som tar mig långt utanför min egen bekvämlighetszon. Ju mer genuint intresserad man är av ett ämne, desto större potential att ”hålla ut” och arbeta på när tuffa tider kräver det.

Ditt första steg

Nyckeln är att först finna ditt ”det”, där du har din glädje. Sedan agerar du och gör precis det som du mår bra av att göra med det ämnet. Om du vill göra pengar och frihet av ditt favoritområde kommer vägar visa sig för dig om du aktivt arbetar för att göra något av saken. Ingen kommer någonsin bara ge dig en ny karriär. Men om du fokuserar din energi och din glädje på det som du mår bra av, kommer mer av detta att komma till dig.

En enklare eller mer realistisk beskrivning av den praktiska användningen av lagen om attraktion kan man tycka.

Ditt första steg för att lyckas är att svara på frågan: Vad brinner jag för? Vet du det?

Svaret kanske dröjer en minut eller ett år. Men är väl värd att tänka över. Den kan innehålla nyckeln till din mini-revolution.

Och ett stort tack!

Jag vill också passa på att tacka er för att ni på ett så ödmjukt och vänligt sätt tagit till er mitt nya bloggande om världsliga saker och ting. Jag är mån om att inte astrologi- och självhjälpsinlägget ska bli färre och skriver fler blogginlägg än någonsin per vecka nu.

En mini-revolution kan vara väl värd att genomföra i olika skeenden i livet och för mig innebär detta sätt att arbeta, genom att länka till vackra saker, ökade möjligheter att fortsätta blogga och göra det jag älskar. Tack för att ni är positiva till det! Era klick och att ni är så många som läser här betyder att jag i nuläget kan ge mig själv ytterligare ett år av möjligheter att skriva böcker och blogga om stjärnorna. För det är jag oändligt tacksam. Ovärderligt!

Hoppas att mina ord kan ge en tanke eller två som känns som den kom precis i rätt tid.

Fortsättning på detta område, mini-revolutionen, fortsätter här på bloggen och på några andra sätt framöver.  ;-) Håll utkik!

Ha en fortsatt härlig dag!

Kramar

Helena

 

 1. Härligt med pepp och inspiration i ”Mini-revolution”-anda! Ska bli härligt att ta del av, jag läser ikapp då jag inte kunnat göra det på ett tag. Har massor att se fram emot känner jag! Tusen tack Helena ♥

  1. Hej Ann-Mari!
   Tänkte på dig häromdagen då jag på en nätentreprenörs hemsida läste att en av de tjänste som absolut saknas på den svenska marknaden är transkribering av texter. Visst var det något du kände kunde passa dig?
   Hoppas jag inte minns galet nu!
   Kul om du gillade inlägget också!
   Kramar
   Helena

 2. Marie skriver:

  Tack för detta pepp! Jag befinner mig just inför min mini-revolution nu!

  1. Hej Marie!
   Vad spännande- lycka till på vägen! Och berätta gärna mer om vad du gör och hur det går, om du vill!
   Kram
   Helena

 3. inger skriver:

  Glömde säga Helena. Du ger mycket och verkar må bra och snälla fortsätt med det, både astrologi och vägledning. Tack.

  1. Hej Inger!
   Tack för dina snälla och vänliga ord. Jag blir jätteglad av att höra att det jag skriver ger dig någonting. Visst är det som du skriver, att man kan ifrågasätta saker och ting även när man är på rätt ställe. Det bör man göra. Förhoppningsvis har man många flera utvecklande steg att ta i sitt liv. Mini-revolutionen är en pågående process med några särskilt märkbara toppar när man tar ett viktigt kliv från ett arbete till ett annat eller exempelvis väljer en ny samarbetspartner. Det är spännande, lite svindlande men framförallt kul när man gör som man vill. Man hoppar och låter sig svepas med av den vind man faktiskt skapat.Tricket är att INNAN man hoppar ha fullkomlig tillit till att det finns en vind som sveper en med sig! :-) Inte helt lätt, alla gånger!
   Jag önskar dig en fortsatt härlig helg,
   kram
   Helena

 4. inger skriver:

  Hej Helena, jag gillar ditt sätt att skriva och framförallt ditt tänk. Jag tror själv att hittar du det du mår bra av och tycker om att göra så har du hittat din plats i livet. det finns inget ”sen” som används så ofta. Jag har frågat mig själv flera gånger, vad är meningen att jag skall göra? Men trivs du med ditt arbete och mår bra så har du har du hittat rätt. Men om du har hamnat på rätt ställe kan du ifrågasätta det.

 5. M skriver:

  Grattis till din mini-revolution!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..