Hur tjänar man pengar på en blogg?

En del personer jag möter på nätet eller i riktiga livet är nyfikna på hur det är att arbeta som bloggare. En del skulle säga att det är ett icke-arbete, att man borde vara mer realist och ta sig samman och göra något vettigt. Jag är beredd att hålla med men bara till viss del.

Det finns olika typer av bloggare och det avgör en del. För att göra det enkelt låt oss gruppera dem i tre olika genres:

Lite här och där

De som tycker om att få skriva av sig om något de anser viktigt, kul eller inspirerande. Men som inte är så intresserad av att tänka på vare sig inkomster eller att regelbundet producera inlägg för en större läsekrets. Här är det mest ett nöje att skriva sin blogg.

Absolut på gång!

De som vill tjäna pengar via en blogg och är på god väg men inte hinner lägga ned all den tid som krävs. Affärsintentionen finns men inte möjligheterna att till fullo utnyttja dem.

Företagaren

De som anser att bloggen är en affärsväg. En entreprenör som ser chanser och möjligheter att nå en ekonomisk frihet och som därmed tar sig an bloggandet som vilken affärssatsning som helst. Dessa bloggare arbetar dag och natt och viker inte en tum. Detta är de stora bloggarnas och nätentreprenörernas inställning.

Det tog mig flera år innan jag kunde börja fakturera för min blogg. Timmar, veckor, månader och år där jag envist arbetade för att få mer trafik och uppslag till inlägg som skulle locka fler läsare. Nu är bloggandet min business och något som jag ser lika seriöst på som någon annan företagssatsning. Det är i högsta grad att vara både realist och ansvarsfull tycker jag.Internets möjligheter är fantastiska. I och med det som kallas att man automatiserar sin verksamhet via exempelvis digitala produkter kan man, efter målinriktat arbete, nå fördelarna: passiva inkomster och en fri livsstil.

Ibland går det snabbare än man tror att lyckas, kanske för att man hittar en bra nisch som ingen tidigare fyllt, eller för att man tar sig an ett ämne på ett helt nytt sätt. Men oftast krävs några år för att uppnå sitt mål.

De flesta framgångsrika nätentreprenörer har arbetat i många år och på många olika projekt innan de lyckas och uppnår de där åtråvärda inkomsterna om 100 000 dollar per månad. Det är absolut görbart och det är en uppmuntrande tanke när man funderar på att börja jobba via nätet. Det är fullt möjligt och du kan lyckas, men bara om du verkligen vill och är beredd att arbeta hårt för det!

Någon som precis tryckt ned gaspedalen i blogg-eller nätentreprenörsvärlden? Berätta gärna!

Fortsatt glad måndag!

Kramar

Helena