En ny självkärleksvana

Jag har startat med en ny vana och den är så bra, och enkel, att jag ville dela med mig av den till er.

De senaste två åren har jag arbetat väldigt mycket. Tidsschemat har varit väldigt strikt för att få ihop alla inlägg, bokmanus och andra deadlines. Nyligen insåg jag att jag ständigt manar på mig själv med inre ord som ”skynda dig” alltför ofta. Det är ingen regelrätt inre taskig röst, bara en som stressar.

Efter att ha satt mig ner och mediterat över frågan ”hur jag ska jag uppnå mer lugn?” fick jag svaret ”kärlek” och ”självkärlek”.

Lite osäkert började jag i början av förra veckan med att, varje gång jag kom på mig själv med att säga åt mig att skynda mig, istället säga positiva saker till mig själv. Det är enkla fraser såsom ”Vad duktig du är som fått ihop det den här veckan” eller ”Du klara dina uppdrag fint” och ”Vad bra du har fått ihop dina arbetsdagar”.

Kort sagt bara postitiva, klapp-på-axeln-fraser. Mer kärlek , omtanke och uppmuntran till mig själv. Mer självkärlek.Och det fungerar! Jag kan riktigt känna hur hjärtrytmen lugnar ned sig och jag mår så mycket bättre.

Testa det en vecka och se hur ni upplever det. Så fort en negativ, stressande tanke kommer byter ni ut den till en komplimang till er själva istället. Det kan vara så enkelt som ”Du är vacker och du är så himla bra!”.

Jag vågar påstå att ni kommer känna av samma positiva effekt som jag.

Kramar,

Helena