Horoskop vecka 48, 2016

Horoskop för alla stjärntecken för perioden 24 november- 7 december finner ni HÄR.

Nymåne i Skytten

Solen befinner sig i Skytten och på tisdagen den 29 november är det dags för en nymåne i Skyttens tecken. Ett helt halvår av möjligheter inom Skyttens favoritämnen utland, entreprenörskap, skrivande, högre studier och juridik, väntar oss.

För en översikt av vilket livsområde som påverkas av nymånens nystartskraft för alla stjärntecken, kika in här på bloggen den 29 november.

Månen befinner sig i kvadratur till Neptunus. Som alltid med Neptunus så kan fakta blir fel eller missuppfattas. Tänk på det kring nymånen i de stora visionernas tecken. Be om ny information för att styrka det ni inte förstår om ni står inför ett viktigt beslut gällande arbete eller pengar.

Neptunus styr över vatten, månen likaså. Dubbelkolla våtutrymmen i hus och hem för att undvika eventuella vattenskador.

Jupiter, Skyttens styrare, befinner sig i god aspekt till månen så trots att strikte Saturnus lägger sig i leken och kan ge en allvarsam ton, kommer Jupiters optimism väga upp det lite trista kring denna nymåne. Saturnus är ju en pliktens förespråkare så kanske innebär en härlig utlandschans mycket arbete eller mer ansvar. Det är en känsla av ”hugg i och jag ger dig världen”. Och det är ju inte så illa faktiskt.

Kärlekslivet skakigt

På samma dag som nymånen, den 29 november, befinner sig kärlekens planet, Venus, i en kvadratur till de oväntade händelsernas planet, Uranus. Hastigt och mindre lustigt kan kärleken kännas instabil. Information eller nyheter kring kärlek och förhållanden kan oväntat skaka om.

Vatten, mögel, fukt…

På onsdagen den 30 november/torsdagen 1 december är risken för vattenskador eller händelser kring vattenproblem aktuella igen och förstärker ytterligare det jag skrev ovan. Solen möter då Neptunus i en kvadratur. Får vi läsa om vattenhändelser i nyheterna, eller om problem med rök, gas, förorenat vatten, eller droger?

Bästa dagen i veckan!

Den 2 december möts Mars (energi, kraft, motivation) i en fin aspekt till Jupiter. Det är en underbar dag för att agera gällande ett personligt projekt. Mars befinner sig i Vattumannen och han älskar allt som går ut på att tänka i nya banor, samarbeta med andra och att gärna ge tillbaka till världen. Om du söker efter en bra dag för att skicka iväg en ansökan om ett samarbete eller presentera en idé, gör det då på fredagen den 2 december.

Kommunikation kring karriär och framtida planer (och snart dags för Merkurius retrograd!)

Merkurius, (kontrakt, försäljning och kommunikation) flyttar in i Stenbockens tecken på fredagen också. Nu blir det samtal och kommunikation kring karriär, framtida planer och strukturen för hur man långsiktigt når sina mål. Merkurius kommer befinna sig här resten av december, vilket är perfekt för nyårslöftena. Men, med tanke på Merkurius kommande retroperiod med start den 19 december, försök att vara kvicka i all form av kommunikation gällande arbete och karriär. Sikta på Lucia som sista datum för viktiga mail och kontaktförsök. Likaså med större inköp (julklappar köpes bäst innan den 13 december också!) Merkurius vänder framåt först på det nya året, den 8 januari 2017.

Framåt, framåt enligt klubbat schema!

Lördagen den 3 december träffas Mars och Saturnus i en sextil. Det är action och struktur på samma gång. Toppenenergier för att sätta fart på långlovande projekt som lovar avkastning och en känsla av att ”det var värt ansträngningen”. Denna energi följer upp Mars och Jupiters möte på fredagen på ett utmärkt sätt. En ny onlineidé eller en gruppsamverkan kan börja blomma, över landsgränserna till och med! Tänk nytt och våga!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

HelenaPS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”.

En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

 PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl ungdomar om vuxna, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta julklappen för fantasyfrälsta!