Lagen om attraktion och när den inte fungerar

Tack alla för att ni skriver så fina kommentarer och kommer med spännande frågor! Jag svarar så gott jag kan och gillar också att ibland lite särskilt titta närmare på en del av det ni funderar över. Inte för att jag anser mig vara något orakel här vid tangenterna utan för att det ibland kan vara så lätt som att höra en annan människas synvinkel för att komma på nya fräscha tankar.

Apropå veckans horoskop, så fick jag frågan om lagen om attraktion och hur man gör när det inte går som man vill.  Är det ett tecken på att det är fel och att man ska sluta önska? Så här lyder frågan:

”…Undrar om du stått inför något sådant där det verkligen har krävts lite av ett mirakel för att du skulle få det du önskat … och sedan ändå fått det? Ja, jag kanske är lite i behov av att höra lite härliga framgångshistorier just nu för att på riktigt tro att just detta är möjligt…. Den där sista kicken, att inte ge upp… hur har du gjort när du tvivlat?
För ibland kanske det inte är meningen att saker man drömmer ska hända just nu… men hur vet man det när drömmen ändå är så stark att den kommer inifrån hjärtat? Hur vet man när det är rätt att fortsätta önska och visualisera, eller när det inte ska hända… än?”…

Just i helgen låg jag och bläddrade i klassikern ”Creative Visualization”. En fantastisk bok och kanske var det meningen att jag fastnade just vid Shakti Gawains ord om när man inte lyckas uppnå det man önskar. Hon påminner om att våra mål ofta förändras. Och att vi som resultat ofta ser det som ett misslyckande att vi inte lyckades ”bocka av” något vi satt intentionen att uppnå. Men egentligen har vi ju redan strukit det målet varför vi inte alls ska se det som ett misslyckande. Jag tror att vi är menade att uppnå våra mål, MEN, kanske inte alls på det sätt som vi själva tänkt oss.

Jag vill minnas att det var i någon intervju med de medverkande från The Secret som jag hörde att man kunde se på sitt drömmål som något man just beställt från en postorderfirma. Precis som när man beställer kläder eller annat på nätet så har man ju full tillit till att den saken är på väg så fort man tryckt och betalat. Inte börjar man oroa sig direkt och ringer för att dubbelkolla att de verkligen hittat saken, packat den och också fått iväg den?

Det är lätt att vilja kontrollera alla detaljer på resan från intentionen att lyckas uppnå målet till att göra verklighet av den. Men det är ack så förrädriskt.

Ta mitt exempel med Fortunatas Profetia. Jag höll på som en tok i många år och inget annat än att snubbla på målsnöret blev resultatet. Jag fick samtal från fina barnboksförlag, satt till och med på en filmskapares kontor och diskuterade utlandslansering. Men, nej, den sista puffen fick jag inte till. Och det var då jag gjorde det allra bästa:

Jag gav upp och tänkte: Snälla visa mig då en annan väg.

Då dök ameliabloggen upp och några månader senare blev jag kontaktad av EA Förlag som ville ge ut boken!

Mitt bästa framgångstips är att önska, ha tillit och sen följa flödet. Finns det inget flöde, är det bättre att rikta sin energi mot det område där flöde finns. Jag tror inte att drömmen är bortkastad för det. Hjärtats väg är stark och det man innerligt önskar sig ska man inte släppa ut från hjärtat. Men inte heller kräva att det ska visa sig om det inte självmant gör det.

Många gånger ser jag ett mönster i efterhand, det brukar de flesta känna igen sig i. Man inser, med facit i hand, att det var en himla tur att saker och ting inte hände precis där och då. Att det var för det bästa.

Ett annat mycket bra tanketrick som jag använt mig av är att, istället för att fastna vid de specifika önksningarna eller målen, istället se mig i den livssituation som gör mig glad. I fallet med Fortunata började jag tacka för ”alla kreativa kontrakt”. Den framtidsbilden gjorde mig glad, trots att det inte hade ett enda smack att göra med Fortunata, och då gick det med en himla fart.

Följ känslan i en framtidsbild som gör dig glad. Tänk på dig själv om tre månader, ett halvår som om någon annan såg dig när du promenerar nedför gatan:

Vad har du på dig?

Är du lugn? Om inte, var skulle du vara lugn? I stallet, på en strand, på en målarkurs, på ett nytt halvtidsarbete?

Fråga dig också, i linje med att må så bra:

”Varför mår jag så bra i mars 2017?

Svaret som kommer till dig håller svaret på vad som är din livsväg. Det är din inre vägledare som talar till. Lyssna till honom/henne!

En fantastisk humörvändare och smart framgångsknep är att TACKA för allt gott som du redan har i livet. Det är lätt att bli blind för allt fint man har; ett hem, vänner, barn, goda relationer, ett arbete, mat, dricka och möjligheter att utforska livet. Ja, allt du är glad för ska du tacka för. Det ger dig nämligen mer av det goda!

Sist, men inte minst, vet ni ju att jag alltid vänt mig till stjärnorna för att pricka in god timing. Min almanacka har sedan 2002 varit full av notering om Jupiter, Solen, Venus och Uranus och de andra planeterna.  När det varit extra gynssamt att lyckas. Och jösses vad det stämde! Det var så träffande att jag lärde mig mer och mer och till slut hamnade här på amelia med en egen astrologiblogg. Något som inte alls fanns i mina planer som men som blev ett steg för att lyckas nå mina skrivardrömmar.

Detta är några av mina knep för att lyckas och för att hålla modet uppe om det känns trögt. För livet är inte alltid en räkmacka. Men desto roligare när man strävat mot något och sedan lyckas hitta lugnet och glädjen. Den förmågan finns inom oss alla.

Personligen känner jag att jag går igenom en spännande process nu. Jag har bestämt mig för att sätta ett ord på 2017 för att påminna mig om hur det ska bli. Jag har döpt år 2017 till ”Överflöd”. Inte bara ekonomiskt utan känslomässigt och livskvalitetsmässigt. Min intention är att må toppen och att få fortsätta skriva och göra det som jag älskar: skriva här på bloggen, försvinna in i min magiska värld i Fortunata och skriva om stjärnorna, självhjälp och deckare (!) framöver.

Ni följer med på resan och så ser vi hur det går! Och som sagt, utan flöde, ja, då blir det något annat. Men det behöver inte vara sämre för det!

Vad har ni för mål inför det nya året? Berätta gärna!

Stora kramar och all lycka till er!

Helena

Missa inte heller mitt stora årshoroskop 2017 för alla stjärntecken. Där visar stjärnorna vid var du har turplanetens välsignelse under året som kommer!

 

 1. Hillevi skriver:

  Mitt ord för 2017 är succé
  Succé i allt. Jobb. Hälsa. Kärlek. Boende. Vänskap. Välmående.
  Allt gott! Kram Hillevi

 2. M skriver:

  Om drömmen är stark och den kommer från hjärtat då ska man inte ge upp, det är min erfarenhet. Tiden kanske inte är rätt. Det handlar om timing också. Det kanske finns andra bitar som måste falla på plats först. Tålamod och tillit är viktiga ord.
  En bok som jag tycker är väldigt bra är The Secret Dagens visdomsord. Jag tycker man får många aha-upplevelser av den.

 3. Tack ♥
  Ja, ibland är det verkligen så att man behöver höra en annan människas synvinkel när allt känns trögt och ensamt i processen. Insikten kom och jag vet nu var proppen satt… söker flödet och följer med. Tack fina du!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..