Horoskop vecka 51, 2016

Gratis veckohoroskop

Årshoroskop 2017 för alla stjärntecken finner du HÄR.

Horoskop för alla stjärntecken för perioden 8-21 december finner du HÄR.

Horoskop för alla stjärntecken för perioden 22 december- 4 januari publiceras här på bloggen den 22 december.

Nu är det bara några dagar kvar till julafton och många kanske rent av kommer finna måndagens astrologiska händelse glädjande.

Merkurius retrograd:19 december – 8 januari 2017

På måndagen den 19 december beger sig köp-och säljplaneten, Merkurius, retrograd. Det betyder att vi alla kan se fram emot en lugn och rätt stillastående jul. Mail och förfrågningar kommer gå i stå och det bästa vi kan göra är att lägga ifrån oss telefoner och datorer och bara njuta av nuet.

Som alltid med Merkurius är det en utmärkt tid för att fila på något man redan startat, innan Merkurius började backa. Se över ett skriv- eller studieprojekt såsom en kommande tenta eller uppsats. Man bör inte initiera något nytt när Merkurius, som styr fart, flöde och intellekt, inte är med fullt ut, för projektet skulle sakna den där extra drivkraften det annars skulle ha.

Merkurius kan ställa till det med teknik så var noga med att dubbelkolla era datorer och telefoner men även bilar och restider om ni ska ut och åka i juldagarna. Förseningar kan dugga tätt så ta till ordentligt med extra tid för att slippa missa tåg, flyg eller bussar.

Merkurius retro gynnar det förflutna så blir inte förvånade om gamla bekanta, kärlekar eller situationer från förr knackar på dörren igen. Det är som att få en andra chans att verkligen dubbelkolla om det är något eller någon som ni ska släppa in igen.

Merkurius beger sig framåt igen den 8 januari och är fullt vaken och i farten igen mot slutet av månaden. En rätt skön start på året för de som begrundar och kanske lite stressigare för dem som väntar på besked som tycks dröja.

Kan du lyckas igen?

På onsdagen den 21 december flyttar livsgivande Solen in i Stenbockens tecken. Det är en utmärkt tid att plocka fram de gamla vanorna och traditionerna och för att se över vad man lyckats med under det gångna året. Ställ er då gärna frågan: ”Kan jag lyckas med det igen?”.

Jag har som motto att sätta ett namn på hela 2017. Det är för min del ”Överflöd” gällande familjerelationer, tid, livsstil, ekonomi och hälsa. Det är ett mycket övergripande sätt att sätta tonen för det nya året. Men genom att ta en stund att notera vad man lyckats med under året som gick och även sätta nya mål för året som väntar kan det bli en rolig övning. Att dela upp året kvartalsvis med olika mål gör att ett stort mål kan kännas lättare att nå. Jag ämnar sätta mig med kalender och målbilder så fort Solen etablerat sig i Stenbockens tecken!

Julefrid

Fullmånen den 14 december fick sig en dusch av allvarlig ton via Saturnus inblandning. En känsla av arbetssamhet och tyngd kan ha varit märkbar sedan dess. Så mycket härligare att då veta att juldagarna ger oss astrologiska aspekter som lovar glädje, skönhet och harmoni.

Venus, som älskar vackra tillställningar och det ljuva livet, bildar fina aspekter till både Jupiter, Uranus och Saturnus. Detta kan översättas till en mysig jul full av återhämtning, glädje och en varm välkomnande känsla.

Hur bra som helst efter denna rätt tuffa höst!

Saturnus (struktur och ordning) möter också Uranus (överraskningar och nytänkande). Det ger en smart blandning av ”återhållsam innovation”. Kort sagt: vi kommer inte springa iväg för att agera endast till följd av hastiga infall och idéer utan ser till att applicera lugn och framförhållning kring det vi kommer på eller vill ändra på. Uranus älskar frigörelse. Nu kanske det blir uppenbart att personlig frigörelse är fullt möjlig, bara man först följer en lite mer långsiktig plan.

Saturnus och Uranus kommer mötas på detta sätt igen, i en s k trine, även i mitten av maj och i början av november 2017. Notera gärna datum och jämför med vad ni känner och upplever i juletider med vad som sedan sker i maj respektive november.

Alla möten, Venus möten, samt Saturnus/Uranusmötet, sker den 25 december. Men de kommer färga hela julen. Spännande och mycket lovande för oss alla!

Jag önskar er alla en riktigt god jul!

Kramar

Helena

Mina julklappstips!

PS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

Låt stjärnorna leda dig till framgång (inbunden)

PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl barn, vuxna och fantasyexperter, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta julklappen för fantasyfrälsta!

 (häftad)

 

Inlägget innehåller köplänkar

 1. Hej igen Caroline!
  Tack för din förståelse och nu, när jag surfade in på bloggen via mobilen, förstår jag din kommentar bättre.
  Arbetar för att hitta en bra balans i och med den nya looken på bloggen.
  Tack för att du läser och god fortsättning!
  Bästa,
  Helena

 2. Det har jag full förståelse för! Tänkte mest om det blivit något fel med inställningarna. Jag har sett att andra bloggar har typ inlägg – annons – inlägg – inlägg och sedan alla bilderna på köptips längst ner innan man byter till nästa sida och upplever det som smidigare och inte lika repetitivt.

 3. Hej Caroiine!
  Ni som läser bloggarna gör det gratis men det arbete jag lägger ned tar många timmar och någonstans ifrån måste pengarna komma…..
  Jag hoppas du inte ska finna det för ansträngande att scrolla ned.

  Allt gott,
  Helena

 4. Är det meningen att man ska behöva skrolla sig förbi alla bilderna på köptips under varje inlägg? just nu blir det liksom en del inlägg och 6 delar reklambilder.

 5. Hej Anna-Lena!
  Vad roligt, jag hoppas att du ska få många goda råd och tankar i boken!
  God Jul och Gott Nytt År!
  Kram
  Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..