ANNONS

Genvägar till nätbusiness

/

Varje dag tar jag emot ett dussintal nyhetsbrev. De flesta är från nätentreprenörer. Ibland får jag riktiga bra idéer och tankar efter att ha läst dessa mail. Mer än ofta hinner jag inte läsa dem alls men jag vet att de finns där och väntar på mig.

Nyhetsbrev är en nätentreprenörs bäst vän, kan man säga. Ni som redan jobbar online känner igen uttrycket ”pengarna finns i listan”. För er som inte känner igen det så betyder det att ju fler personers mailadresser man kan samla på sig, genom att utlova ett nyhetsbrev eller en gratis produkt, desto större chans att tjäna pengar.

Sedan beror det ju på hur man arbetar på nätet. Jag har exempelvis ingen lista. Istället har jag ett kontrakt med Bonnier Tidskrifter/amelia som ger mig betalt i förhållande till antalet läsare. Vissa månader är förtjänsten mindre och andra mer.

När jag började lockas av tanken på att arbeta online var det följande turordning som gällde (Jag kom halvvägs med egen blogg och e-böcker på Amazon, innan jag kom på att kontakta amelia.):

  1. Hitta mitt område.
  2. Öppna blogg/hemsida
  3. Skaffa en autoresponder, ex Aweber, för att exempelvis kunna skicka iväg nyhetsbrev per automatik och därmed skapa en lista av intresserade läsare.
  4. Skapa digitala produkter såsom en e-bok och använda mig av portaler som Clickbank, Amazon, Fiverr och E-junkie.

Detta är stegen som krävs för att hamna på nätentreprenörernas bana. För det flesta. Som min historia vittnar om så finns det alternativa vägar också. Kanske kan man kalla dem för genvägar. För att lyckas där kan man hitta på nästan vad som helst. Det enda man behöver är en bra idé och en positiv mottagare att rikta en förfrågan om samarbete till.

Om du inte känner dig lockad av 4-stegs listan ovan, tänk då istället på vad du har att erbjuda för tjänst och se dig om efter potentiella partners.

Det kan gå lättare och snabbare än du tror.

Fortsatt glad tisdag!

Kramar

Helena

0
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00