Horoskop vecka 4, 2017

Årshoroskop 2017 finner du HÄR.

Horoskop för alla stjärntecken för perioden 19 januari-1 februari finner du HÄR.

Ibland är det lite mindre planetmöten på himlavalvet än andra veckor. Vecka 4 känns som en sådan vecka. Kanske för att vi snart befinner oss i förmörkelsesäsong (den första förmörkelsen äger rum den 11 februari) eller för att himlen istället ger oss så fullt upp med Solen i supersociala Vattumannens tecken.

Livsdrömmarnas och innovationernas  tid

Fram till och med den 17 februari är det Vattumannens ämnen som får allt ljus på sig: välgörenhetsfrågor, arbeta i grupp och gemenskap istället för i enskildhet, teknik, uppfinningar, smarta lösningar för webben (podcast, bloggar, onlinebusiness och nätverkande kring dessa, egenutgivning). Det elfte huset alias Vattumannens hus är ett område där man också ofta strävar efter frihet och att få gå sin egen väg. Att samarbeta med andra inom ovanstående områden kan leda till att lyckas hitta sin egen väg.

Den kommande månaden är en bra tid för att ansluta sig till en organisation eller finna ett nätverk där man utbyter kunskaper inom intresseområden man tycker om. Det är oftast mer ytliga bekantskaper som uppstår. Man har ett gemensamt intresse men kanske inte någon djupare vänskap utöver det intresset. Men dessa kontakter, event, mingel och sammanslutningar kan ge så mycket så passa på att kika runt om du behöver någon att bolla idéer och tankar med. Kvinnliga nätverket Qoola Qvinnor gav mig mycket inspiration och möjligheter. Anna Åbergs kurs i webbföretagande likaså. Och mitt intresse för astrologi och nätföretagande fick en kick av nätentreprenören Mark Anastasi bok The Laptop Millionaire! Jag rekommenderar den boken varmt till alla som vill tjäna pengar på nätet. Antingen det är för att tjäna ihop till el-räkningen eller för att betala alla räkningarna.

Använd den innovative Vattumannens energier till att sätta fart mot dina livsdrömmar. De stora livsdrömmar är även de hans område.

Nu till veckans planetmöten:

Pitcha idag!

På måndagen den 23 januari möter kommunikationsplaneten Merkurius spirituella Neptunus. De möts i en vacker sextil. Det här är ett utmärkt datum för att skicka iväg ett bokmanus, en fantastirik pr-idé eller synopsis för en saga/film, teater, musikstycke. Ju drömlikare, desto bättre. Neptunus förkärlek för omvårdnad av andra ger fina möjligheter till de som har en idé eller förslag gällande vård/healing eller omsorg.

Nymåne!

Och så går nästan hela veckan och vi kommer till lördagen den 28 januari. Då är det nymåne i Vattumannens tecken. En nymåne äger alltid rum när Solen och månen befinner sig på samma plats på himlavalvet. Nu är det superläge för att starta allt som har att göra med Vattumannens ämnen. Läs igenom inledningen igen och se efter vad du önskar starta från och med denna nymåne. Det följande 10 dagarna kan du se händelser och nyheter som sätter fart kring Vattumannens sfär. Efter ett halvår avslutas processen du startar nu och du kan se resultatet av dina handlingar i samband med fullmånen i samma tecken.

Som alltid publicerar jag ett nymåneinlägg om vilket livsområde som påverkas för de olika stjärntecknen. Ni finner det här på lördag. Vattumannen är givetvis den som får allt sol-och månljus på sig. Det är ert astrologiska nyår och en chans till ett stort, personligt steg i vilken riktning ni än önskar! Använd den chansen väl, kära Vattuman!

Hemligheternas kammare öppnas

På söndagen den 29 januari befinner sig Merkurius och skuggornas planet, Pluto, tätt, tätt ihop i en s k konjunktion. Nu kan nyheter om saker man tappat bort eller till och med hemligheter dyka upp. Söker du efter sanningen eller saker du tror du slarvat bort hemma i källarförrådet eller på vinden- leta denna dag. Meddelanden, mail, dokument och liknande kommunikativa inslag kan också avslöja hemligheter för den som letar.

Det gemensamma livet med en sambo eller en make/maka kan också hamna under lupp denna söndag. Är det för mycket snack och för lite verkstad i relationen? Nu kan det belysas och en transformationsprocess inledas.

Jag önskar er en härlig och positiv vecka!

Kramar

Helena

PS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

Nu även på danska och finska!

PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl barn, vuxna och fantasyexperter, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta gåvan till fantasyfrälsta! En eller som en saga för vuxna. Många vuxna hör av sig och säger att de läser och älskar. Så roligt!