Hur gör man egentligen när man tolkar ett horoskop?

Efemerider, efemerider...

Det är en stor fråga men jag har minimerat svaret till följande:

Allt i ett horoskop handlar om planeternas rörelser över stjärnhimlen samt deras aspekter till varandra. Bästa sättet att ge ett så enkelt svar som möjligt på frågan är att starta med att säga att efemerider, planettabeller, över planeternas rörelser genom de olika stjärntecknen, är A och O.

Sedan tillkommer tolkningen av aspekterna. Där blir varje astrolog sin egen expert genom att under många års tid följa planetmöten och notera vad som händer och sker i livet på jorden.

Jag följde Jupiter under många år och såg ett mönster som jag började använda mig av för att tima framgång. Jag tycker verkligen att astrologi stämmer och fungerar!

Astrolog blir man inte över en natt utan lite gradvis. Om någon är mer nyfiken kan jag rekommendera The only astrologybook you´ll ever need. Att läsa månadshoroskop hos exempelvis Astrotwins eller Susan Miller (jag läste och läser fortfarande Susans horoskop närmast religiöst varje månad) år efter år, ger också bra lärdomar då man ser hur de tolkar planetmöten och händelser på stjärnhimlen.

Hoppas det gav er astrologiintresserade lite mer att gräva i. Solens tid i Vattumannen (nu och i en månad framöver) är helt rätt för att fördjupa sig i astrologins magiska värld. :-)

Kramar

Helena

 1. Ida skriver:

  Okej, då ska jag fortsätta lästa vågen och jungfrun :) Och även se om jag känner av månförmörkelsen i Lejonet i mitt 11 hus! Spännande. Tack så mycket för svar! Kram

 2. Hej Ida!
  Jag läser alltså horoskop för både Lejonet och Skytten. Om man har många planeter i ett visst tecken ger det en styrka och händelser i det livsområde där de finns. Läs för Jungfrun och Vågen och titta in i ditt horoskop för att se i vilket hus/livsområde du har ditt stellium i Lejonets tecken.. Det är en bra vägledning.
  Den 11 februari äger en månförmörkelse rum i Lejonets tecken. Det kan bli en extra stark fullmåne/avslutsprocess för dig. Den äger rum på 22 grader i Lejonets tecken.
  Tack för att du skrev!
  Kram
  Helena

 3. Ida skriver:

  Hej Helena,
  När du läser månadshoroskop, vilka tecken läser du då? Solen och ascendenten eller fler? Jag har till exempel ett stellium i lejonet, men solen i jungfrun, asc i vågen och fiskarna i månen. Är det något av dessa tecken som jag påverkas mer av, eller är det en enda stor blandning? Tack för en väldigt intressant blogg :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..