Horoskop vecka 8, 2017

Kontraktsdag, kommunikation och solförmörkelse

Årshoroskop 2017 för alla stjärntecken

2-veckorshoroskop för perioden 16 februari- 1 mars

Det är full fart i denna vecka! Merkurius står i centrum för nästan alla möten och så har vi söndagens solförmörkelse och nymåne. Räkna med mycket nyheter!

Låt oss ta dagarna och planethändelserna från början:

Solen har precis flyttat in i Fiskarna och sätter tonen för den kommande månaden. Det är mjukt, drömskt, en aning nostalgiskt, helande och fantastifullt på samma gång.

(Missa inte Fiskarnas vackra astroörhänge från smyckesdesignern Caroline Svedbom. Fiskarnas kristall är ljuvligt ljusblå. )

Dåre eller geni?

Tisdagen den 21 februari bjuder på två planetmöten. Merkurius möter Uranus i en sextil. Det är en riktigt färgsprakande dag för idéer. Vi är kvicka i tanken och tänker i nya banor. Det är på gränsen mellan genialiskt och dårskap. Jag vill dock uppmana alla att brainstorma. Med Merkurius i Uranus hemmatecken, Vattumannen, så gynnas särskilt teknik, forskning och nätets möjligheter.

Teckna avtal idag!

Samma dag möter Merkurius också välgöraren Jupiter i en vacker trigon. Jupiter befinner sig i vågmästarens tecken, Vågen. Det råder balans och goda möjligheter till diplomatiska lösningar och juridiska överneskommelser. Det är en idealisk dag för att teckna ett kontrakt. Det enda smolket i bägaren är att Jupiter befinner sig retrograd. Detta kan föra med sig att expansionsmöjligheter och därmed möjligheterna till ekonomisk förtjänst, grusas en aning. Ha det i åtanke och var beredd att öppna för en väg att omförhandla ekonomiska villkor från och med mitten av juni. Då kommer Jupiter ha vänt framåt och alla hans tursamma krafter är att räkna med igen.

Maktkamp

På onsdag den 22 februari möts krigarplaneten och energiknippet, Mars, den transformative Pluto. De möts i en kvadratur vilket kan skapa gnissel i maskineriet. Mars vill vara störst och viktigast och få sin vilja igenom. Det vill Pluto också och han tvekar inte att använda sig av slugt spel. Mars tar hellre till råstyrka rent fysiskt. Summering: Den här dagen kan spegla en känsla av pågågende maktkamp. Det är en dag där överenskommelser känns väldigt långt borta. Rentav omöjliga till och med.

Sitt lugnt i båten. Redan den påföljande dagen bringar bättring.

En ny och stabil väg

På torsdagen den 23 februari stabiliseras läget när förnuftige Merkurius slår sig samman med ansvarsfulle Saturnus. Mötet kan liknas vid två kloka huvuden som tillsammans producerar struktur och ordning och reda. Och möjlighet till långsiktiga lösningar. Nu kan man finna en gyllene medelväg genom att tänka i nya banor än tidigare.

Merkurius in i Fiskarnas tecken

Nu blir det tal om läkande, spiritualitet och fantasi. Skrivande, pr, kurser och lokala event på Fiskarnas tema kommer ge oss helande information fram till och med den 13 mars. Vi kommer troligen kommunicerar mer om omvårdnad och tårdrypande minnen från en svunnen tid. Håll utkik i nyheterna.

Solförmörkelse i Fiskarnas tecken

På söndagen den 26 februari är det dags för den andra förmörkelsen i februari. Nu är det i samband med en nymåne vilket ger oss en chans att börja om på nytt. Förmörkelser ser till att sätta fart på händelser och tiden tycks flyga när man befinner sig mitt i en förmörkelse.

Denna förmörkelse är inget undantag. Förbered er på det oväntade!

Solförmörkelsen äger rum på den 8:e graden i Fiskarnas tecken. Neptunus är Fiskarnas styrare så hennes aspekter på samma dag ger viktiga ledtrådar till vad vi har att vänta.

Är då Neptunus på gott humör när hon möter andra planeter?

Ja! Fantastifulla, drömska Neptunus befinner sig konjunkt nymånen. Detta antyder att kreativitet, healing och omvårdnad kommer stå i centrum för den här solförmörkelsen. Neptunus kastar glada blickar åt både Jupiter, Saturnus och Plutos håll. Pluto får en chans att visa oss en ny, transformerande livsmöjlighet. Saturnus ger oss stadga och möjligheter som kan hålla långsiktigt. Precis det man vill ha när man står i begrepp att göra viktiga förändring. Särskilt om yttre händelser tvingat fram förändringarna. Jupiter är möjligheternas planet och han är alltid god.

Det låter lovande, eller hur?

Neptunus och Fiskarna är förknippade med andlighet och intution. Förbered er på drömmar, magkänslor och inre rösters kraft. Det kan bli både vackert och väldigt helande.

Tack vare ett möte mellan Mars (snabbhet) och Uranus (plötslighet) kommer dock de nyheter som kommer denna solförmörkelse dyka ned i våra liv som blixtar från klar himmel. Förmörkelser är vanligtvis förknippad med oväntade nyheter som kommer snabbt. Mars och Uranus kommer dock se till att solförmörkelsen får än mer av den varan.

Håll era scheman öppna och lugna dagarna kring solförmörkelsen. Det kommer gå undan! Överlag är det dock alltså en positiv förmörkelse. Till skillnad från månförmörkelsen den 11 februari, som handlade om avslut, fokuserar förmörkelsen den 26 februari på nystart. Det känns alltid lättare i energin tycker jag.

Berätta gärna hur ni upplever förmörkelsen inverkan i era liv, genom att kommentera här på bloggen.

Som vanligt kommer jag skriva ett speciellt inlägg om vilket livsområde som förmörkelsen berör för de olika stjärntecknen. Håll utkik här på bloggen under vecka 8!

Jag önskar er alla en givande vecka full av möjligheter!

Kramar

Helena

PS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

Nu även på danska och finska!

Låt stjärnorna leda dig till framgång (inbunden)

PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl barn, vuxna och fantasyexperter, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta gåvan till fantasyfrälsta! Eller som en saga för vuxna. Många vuxna hör av sig och säger att de läser och älskar. Så roligt!

 (häftad)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..