Horoskop vecka 9, 2017

Sportlovstider och astrologiska händelser

Årshoroskop 2017

2-veckors astro för perioden 16 februari-1 mars

Jag skriver detta inlägg fredagen den 24 februari och ställer mig frågan vad som har hänt oss och världen när vecka 9 startar. Mars och Uranus i konjunktion i krigarens tecken, Väduren, lovar explosionsliknande effekter. Detta i samband med en förmörkelse och en nymåne den 26 februari. Kreativitet och explosion, en rätt galen blandning. Mitt inlägg om hur förmörkelsen påverkar stjärntecknen finner du HÄR.

Låt oss hoppas på det bästa.

Nu till vecka 9 och dess planetmöten.

Överdrifternas dag

Mars och Jupiter befinner sig i opposition på måndagen den 27 februari. Mars vill agera och Jupiter vill ha mer av allt. Idag kan det lätt gå överstyr om vi är ute med ett kontaktkort i stans butiker. Eller beställer in ett lass med mat som sedan inmundigas alltför glupskt. Däst är känslan. Det blir inte godare eller vackrare för att det är dyrt eller för mycket. Lägg band på er och försök tänka efter innan en dålig eftersmak letar sig in.

Välkommen in i fantasins magiska värld!

På onsdagen möter Solen vackra Neptunus. Ah, fantasi, harmoni, drömmar och nostalgi. Detta är dagen D för att uttrycka sig kreativt eller se eller läsa något särskilt vackert och drömskt.

Detta är INTE dagen för att vara realist. Neptunus arbetar med drömmar och rosa rökridåer. Allt är inte ens i närheten av vad det verkar. Avhåll er ifrån viktiga beslut om pengar. Ni kanske inte har hela bilden klar för er.

Åh, TACK!

Ni vet den där känslan när man känt sig som man slagit huvudet i väggen hundra gånger, försökt sparka upp en dörr mot en grönare framtid eller bara bett och önskat om en chans att visa vad man går för? Och så plötsligt släpper allt och man bara, tja, ramlar framåt med en himla fart. Och man känner sig plötligt alldeles lätt inombords.

Jepp, detta är känslan för fredagen den 3 mars. Dags för ett skifte gällande tur och flöde och, gott folk, här kan det gå undan!

Jupiter möter överraskningarnas planet Uranus i en opposition. Nu är önskan om frihet och nya vägar så stor att vi kan förvänta oss att kedjor som tidigare bundit, istället brister. Et voilá, vi är fria!

Om du får en chans du drömt om, våga då ta Jupiter och Uranus goda nyhet i vardera hand och hoppa mot en ny framtid. Du klarar detta!

Det finns en viss risk med fredagens möte och det är bra att ha den med dig också:

Om du inte är 100% på säker vad du egentligen önskar dig, ta det då lite varligt så att du inte befriar dig från något bara för sakens skull. Om inte något reellt alternativt väntar dig kan du snopet bli stående utan något kvar.

Kärleken går in i en retroperiod

På lördagen den 4 mars går Venus in i en retroperiod som varar fram till och med den 15 april. Förbered er på att kärlekslivet går ned på sparlåga en aning. Detta är en tid för att fundera och reflektera över det som varit, men inte för att agera. Det är vi redo först efter den 15 april när Venus rör sig framåt igen.

Oxen och Vågen vars styrare är Venus kan under dessa ca 6 veckor känna av en saknad av livsriktning. Se det som en utmärkt chans att fundera över om det finns några förändringar som du skulle kunna göra för att ditt liv ska kännas som det flyter bättre. Men, återigen, agera först när den 15 april kommer.

Nystartskick!

Fömörkelsen den 26 februari var en nymåne så nystart kommer prägla hela vecka 9. Precis när nymånens energier börjar lugna ned sig en aning kommer söndagen den 5 och dess energiska vibbar. Mars i Väduren- superkick- befinner sig i en fin aspekt till Saturnus i Skytten- lovande framtidsstruktur. Detta är utmärkta vibbar för att sätta fart framåt. Vi har goda förutsättningar att lägga upp en mycket realistisk plan och vi har energin och motivation för att ro den i land. Mars är initiativtagare och driven som få. Dessa tu tillsammans är en guldgruva för de som vill få en rejäl nystartskick i baken!

Vad vill du göra? Tänk, tänk, tänk, och agera sedan!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

PS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

Nu även på danska och finska!

Låt stjärnorna leda dig till framgång (inbunden)

PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl barn, vuxna och fantasyexperter, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta gåvan till fantasyfrälsta! Eller som en saga för vuxna. Många vuxna hör av sig och säger att de läser och älskar. Så roligt!

 (häftad)

 

  1. Jag behöver sannerligen inte en Venusretrograd… Sparlågan har redan infunnit sig och jag går som ”nydumpad” in i min födelsedagsvecka totalt utan ljus, rosa skimmer, lycka och glädje. Det blir visst aldrig min tur inom kärlekens område.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..