Projekt Inre Styrka. Nystart!

Nu har jag fått grönt ljus från läkaren. Alla prover är nu helt återställda. Jag pustar ut. Den första preliminära diagnosen jag fick var oroande minst sagt. Efter massor av olika teorier och provsvar som bara verkade förvirra är jag nu officiellt frisk.

Det tycks som ett ruskigt virus låg bakom allting. Jätteskönt att det inte var värre än så.

Jag har nu gått in i en mycket intensiv skrivperiod. Jag är så motiverad att bli klar. Jag lever lite som en zombie känns det som. Skriver, skriver, skriver och äter liksom utan att vara närvarande. Jag tar det som finns närmast tillgängligt, på gott och ont. Jag ska försöka bättra mig.

Kaffet tycks jag ha hastnat i nu igen. Ett bakslag.

Har fått i mig mer smågodis den senaste veckan. En stor presentpåse och jag faller som en fura. Jag borde ha gett bort den eller slängt ut den. Istället har jag tuggat i mig godis när jag jobbat. Ytterligare ett bakslag.

Nu är godiset slut och mer kommer inte in över min tröskel. Kaffekampen orkar jag inte ta nu när jag skriver så här mycket. Till mitt försvar kan jag säga att det fortfarande bara handlar om två koppar per dag. Inte en droppe till.

Promenaderna går toppen. I helgen promenerade jag så mycket att jag nästan blev hög på kuppen. Underbart! Jag älskar verkligen att promenera. Jag är en sådan där person som man kan säga till att ”jaha, du ska till Norrland, då ska du ta höger där och gå i några veckor”. Det är liksom inte jobbigt att gå. Bara skönt.

Nu när våren är om hörnet är det underbart att kunna vara ute mer och gå.

Jag gör nu ett ryck med bättre mathållning, mycket mindre socker igen och fortsatta promenader. Samt skrivmaraton vid datorn. Men framförallt: Jag är frisk! Vilken lycka- jag är så tacksam!

Framåt, framåt nu bara!

Hur går det för er andra?

Kramar

Helena