KDP Print!

Jag satt uppe alldeles för länge igår. Jobbade och skrev som en tok. Påsken är runt hörnet och jag vill kunna unna mig några lediga dagar.

Jag brukar alltid ha något kul att locka mig själv med när jag är trött, för att orka skriva på rutinerat. Igår kväll var det att få läsa in mig mer på KDP/Amazons nya möjlighet att konvertera sin Kindle/e-/bok till tryckt format. Jag gick igång totalt. Känns som jag har grus i ögonen och klister i öronen idag!

Det gäller att formattera rätt för att kunna skapa rätt omslagsformat. Antal sidor och tryckfärger påverkar tjocklek av bok och därmed bredd på bokryggen. En helt ny värld för mig att sätta mig in i. Men jag tror faktiskt att jag har greppat det nu.

Kostnad för att ge ut den trycka boken?

0 kronor! (Kostnaden för tryck dras av först då någon köper boken. Inga utlägg krävs alltså för själva trycket.)

Royalty är, om jag inte minns fel, 60%.

Ja ni förstår varför det finns anledning att vara glad!

Det svenska språket stöds av Amazon och de samarbetar redan med svenska nätbokhandlar. Det innebär att om man publicerar en bok på svenska på Amazon så kommer den även finnas tillgänglig att köpa på ex adlibris och bokus. Kalas!

Jag laddade ned en 30-sidor lång manual för hur man förbereder sitt manus för publicering, som jag läste igår. För den som är intresserad finner ni länken till manualen här.

Nu ska jag jobba klart och sedan gå över till påskförberedelserna.

Vad gör ni andra i Påsk? Blir det tid till vila eller jobbar ni?

Fortsatt glad onsdag!

Kramar

Helena