Horoskop vecka 16, 2017

Årshoroskop 2017

2-veckors astro för perioden 13-26 april finner du HÄR.

Vecka 16 startar med måndagen den 17 april och Annandag påsk och två planetmöten:

Venus möter sin älskade Mars i en sextil. Kärlek, violiner och helande krafter! Så underbar avslutning på påskhelgen. Veus befinner sig i omvårdande Fiskarna och Mars i lyxiga Oxen. Påskhelgen kan helt klart ha fått sig en rejäl upplyxning där vi alla tar hand om varandra mer än vanligt. Mysigt!

Solen möter även ordningssamme Saturnus i en fin trigon. När de här två slår sig samman är det som livskraft och hållbara strukturer får de allra bästa förutsättningarna att lyckas. Detta är en väldigt bra dag för att avge ett löfte som lovar att hålla för väldigt lång tid.

Pengar, ägande och förvaltande av talang

På onsdagen den 19 april flyttar Solen in i Oxens tecken. Oxen är det andra tecknet i zodiaken och representerar våra personliga värderingar, våra förmågor samt vår ekonomi och hur vi värderar oss själva. Under en månads tid kommer nu Oxens ämnen bli extra heta. Oxen styr även över fastigheter och tillgångar vi äger.

Vad behöver du göra avseende dessa områden? Chansen är att du får något att ta hand om som rör dina inkomster och ägodelar. Eller att nyheterna präglas av just dessa frågor.

Merkurius backar in i Väduren och Pluto beger sig retrograd också

På torsdagen den 20 april backar Merkurius in i Väduren. Vad behöver vi se över igen? Frågor som rör Vädurens ämnen: personliga projekt, krig/attacker (!), egenföretagande, militärträning och motivationsdriv får sig en översyn.

Samma dag ansluter sig Pluto till den övriga skaran av backande planeter. Pluto kommer befinns sig retrograd till och med den 28 september.

Vad behöver ses över, kanske brytas ned helt och hållet i ditt liv? Pluto kommer utmana de olika stjärntecknen på olika sätt. Detta är det hus där Pluto befinner sig just nu:

Väduren: 10

Oxen: 9

Tvillingarna: 8

Kräftan: 7

Lejonet: 6

Jungfrun: 5

Vågen: 4

Skorpionen: 3

Skytten: 2

Stenbocken: 1

Vattumannen: 12

Fiskarna: 11

Ni kan läsa mer om vilka områden som styrs av de olika husen HÄR. De ger en uppfattning inom vilket område som det kommer krävas en ”pånyttfödelse”. Funderingarna kommer troligen vara många under tiden som Pluto backar och sedan, i slutet av september, är det dags att välja väg och gå framåt i ny anda.

Venus och Saturnus R i kvadratur

Venus och Saturnus befann sig i en kvadratur den 8 april. Då var Venus retrograd, en illavarslande aspekt tillsammans med det faktum att Saturnus befann sig på en känslig punkt på stjärnhimlen. Det s k galaktiska centret. Venus/Saturnus-aspekten samt ett T-kors på stjärnhimlen sammanföll med terrorattacken i Stockholm den 7 april. (Här finns min tolkning av stjärnläget för den 7 april kl 14:53.) Solen har sedan dess rört sig vidare från det T-korset. Uranus finns kvar på 24 grader i Väduren.

På fredagen den 21 april möts Venus och Saturnus retrograd i en kvadratur igen. Nu är Venus i framåtrörelse och Saturnus istället retrograd. De möts på 28 graden i Fiskarna respektive Skyttens tecken. Detta är en dag då kärlek och förnuft inte tycks gå ihop alls. Ingen dag att förvänta sig sprudlande kärleksvibbar av.

Mars, motivationens och krigarens planet, rör sig samma dag, den 8 april, in i Tvillingarnas tecken. Detta är nyhetstecknet framför andra. Nu kommer det bli full fart i mail, telefoner och nyheter. Flöden av information att ta ställning till.

Låt oss ta hand om varandra och hålla liv i den enorma kärleksbubbla som vi skapade tillsammans vid kärleksmanifestationen. Kärlek och omtanke är så enormt starka krafter. Oändligt mycket starkare än något annat.

Jag önskar er en glad och kärleksfull vecka!

Kramar

Helena

PS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

Nu även på danska och finska!

PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl barn, vuxna och fantasyexperter, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta gåvan till fantasyfrälsta! Eller som en saga för vuxna. Många vuxna hör av sig och säger att de läser och älskar. Så roligt!