Bara en dåre lyssnar till stjärnorna

Det är många planeter som befinner sig retrograd nu. Merkurius, planeten som styr köp/sälj och snabba beslut och nyheter, är en av dem. Det kommer en del frågor om hur man ska agera om en jobbannons dyker upp som man vill söka. Ska man vänta eller söka?

Det är här uttrycket i rubriken kommer in. När det gäller arbete och beslut som man av ekonomiska skäl måste ta i detta nu, finns det ingen anledning att bara luta sig mot stjärnorna. Det vore att stänga dörrar för sig själv.

Om du vill söka ett arbete nu, gör det! Bra att ha med sig i tankarna är att om man blir kallad på intervju ska man vara lite extra noga med att vara tydlig när man berättar om sig själv och önskemål. Likaså ska man vara noga med att få en grundlig arbetsbeskrivning. Vad förväntas egentligen av mig?

Ofta tar en rekryteringsprocess några veckor. Detta ger lite spelrum då Merkurius bara befinner sig retrograd under några veckors tid.

Om det är någon tidpunkt som jag tycker är positiv att ha Merkurius framåtvänd med mig, är det när det är dags att formellt tacka ja till ett arbetet. Muntligt eller skriftligt.

Om du måste lämna ett besked när Merkurius backar så gör du det utifrån det du känner där och då. Tacka för att du har fått ett arbete och var beredd på att du kanske snart får nya information gällande tjänst. Saker och ting verkar ”falla på plats” när Merkurius vänder framåt.

Jag har själv varit med om att villkor och arbetsort förändrats när Merkurius vänt framåt. Det är stora förändringar. Men det kan lika väl vara så att chefen kommer in till dig och berättar att dina siffror i ditt personnummer föll bort i anställningsavtalet och att ni måste skriva ett nytt. Mer typen av slarvfel eller knas med tekniken alltså.

Merkurius vänder framåt igen den 3 maj.Vi är snart där- då klarnar dimman och trögheten.

Fortsatt glad torsdag!

Kramar

Helena