Fiskarnas kamp

Svar till Fisk på frågan: när ska prövningarna ta slut?

Jag får så många fina kommentarer och kloka frågor. Vissa hoppar jag till när jag läser och vill svara på direkt. Som detta, från läsaren Lotta:

”Hej Helena! Jag läser alltid dina veckohoroskop med nöje tycker det är väldigt intressant. Jag är fisk och är född sent i tecknet. Livet känns väldigt upp och ner har dessutom börjat ett nytt jobb jag inte riktigt känner igen mig i var lite tvungen att ta den pga ekonomiska skäl. När ska det vända undrar jag?

Tusen tack för alltid bra skrivna horoskop.

Kram Lotta”

Hej Lotta!

Det finns goda astrologiska skäl (och en väntande ljusning) för hur du upplever livet nu. Nej, du har inte drabbats av otur eller annat trams. Det är Saturnus som ställer till det för Fiskarna. De födda sent i tecknet, 12-20 mars, märker av det extra mycket under 2017.

Saturnus tar ca 29 år på sig att besöka alla stjärntecknen i zodiaken. Han stannar ca 2,5 år i varje tecken. I lagom tid till julen 2014 flyttade Saturnus in i Fiskarnas karriärzon. I denna zon finns även långsiktig livsstruktur och planer.

Det kan ha känts som att livet bara varit en serie av långa utmaningar sedan december 2014. I karriären har arbetande Fiskar fått anstränga sig tills de blivit blå i ansiktet. Fördelen är att de som gjort det troligen också fått belöning för mödan. Hela tanken bakom denna prövning är att du ska se över din livsstruktur och ditt jobb för att få det att gå ihop. För att få en hållbar ordning för ditt liv.

Du skriver att du tagit ett arbete för att få det att gå ihop ekonomiskt. Det är bra och helt i linje med Saturnus önskan om att se sanningen i vitögat och göra det som behövs.

Fiskar födda sent i tecknet, 12-20 mars, har i Saturnus i kvadratur till sin natala Sol. Vad detta betyder enkelt översatt är: Total utmattning av alla ansträngningar. (De födda tidigare i Fiskarnas tecken gick igenom den pärsen tidigare år.)

Den goda nyheten är att Saturnus nu befinner sig retrograd till och med den 25 augusti. Pressen kommer lätta tillfälligt under denna period. Kanske för att du, Lotta, får ett lugn av arbetet. I alla fall ekonomiskt. Det är tärande att oroa sig för pengar utöver andra livsval också.

Den allra bästa nyheten är att Saturnus i december, precis innan jul, flyttar vidare till Stenbockens tecken och lämnar ditt karriärhus.

Saturnus är känd för att lämna en liten avskedspresent för välförtjänt kamp. Kanske är det är roligare arbete eller annan nyhet i livet som gör att det ljusnar märkbart.

Mitt bästa råd till dig nu är att inte ge upp. Sök jobb samtidigt som du arbetar för att se vad som dyker upp. När Saturnus är retrograd, fram till och med slutet av augusti, kan arbeten eller företag där du tidigare jobbat, vara en möjlig väg som öppnar sig.

Men sammantaget, till dig och andra trötta Fiskar, håll ut. Detta kommer att släppa och livet kommer att bli lättare och gladare igen.

Kramar

Helena

 1. Jenny skriver:

  En liten fråga bara. Hur får man fram att det är fiskarnas karriärhus, det 6e huset som påverkas? Påverkas fiskarna extra mkt p.g.a. kvadraturen? Innebär det att väduren kommer att få det kämpigt i 7e huset när saturnus går in i stenbocken? Har läst din blogg sedan start samt din astro bok och har genom dem lärt mig mkt, men detta var lite förvirrande. Hoppas att du kan svara.
  Mvh Jenny

 2. Å nej, det bådar kanske inte så gott om Saturnus ska in i stenblocken. Jag är Stenbock och vill liksom få en skön period, det har varit riktigt kämpigt Yrkesmässigt och när det äntligen rullar på ska då jag kämpa mot Saturnus…hu….känns inte bra??

 3. 7 april hände det:
  Kl. 14.15 ville min chef prata med mig. Jag förstod genast att det var ett viktigt samtal. Jag arbetar som lärare så min kollega hjälpte mig att ta klassen.
  Chefen var rakt på sak: Hon gillade inte min läarastil, min värdegrund så provanställniingen skulle brytas. Hon ville dock se mig igen om en timme så jag kunde skriva på ett nytt avtal fram till skolavslutning 20 juni. Efter en kvart samtal återvände jag chockad till klassen jag hade satte på geografens testament och lät lektionen fortgå. Därefter hade jag min egen klass. Kl. 14-14.14 meddelade hon allt dåligtnjag hade presterat och sa till mig att skriva under en viss tid anställningntill 20 juni. Tvungen att skriva på avtalet. Innan jag skulle ha påskledigt! Hon sade ta hand om dig själv ochnbarnen. förvvirrad ochnöveraskaf över ett nytt avtal och jag ej fått fast anställning åkte jag inåt stan. prick kl 15.00 slutade chefens och mitt samtal. Samtidigt detta terrordåd inträdffat. förvirrat tog jag bussen in till stan och fattade att jag typ fick ( sparken), Nu väntade ett terrorattentat. fick gå hem från Tekniska högskolan till Örnsberg. fattade forffarande ingenting och var helt förvirrad. hela hösten och vinter och tills nu hade jag gjort mitt bästa varje dag och kämpat på jobbet. chefen såg mig som ett hot.

  efterpåsklpvet var det ej roligt att komm tillbaka på jobbet. Hon flyr så fort man visar sig . min man arg för attmjagnej får fast jobb. Min ekonomiska säkerhet är i fara.
  Nu idag den 22 april har jag accepterar och ska söka nytt jobb. Tyvärr är ju stjärnorna ej med mig. Retrograd för söka nytt. jag läser dig och tycker du gör ett bra jobb. vi är lika du och jag. kommitnpå dock att lärare vill jag inte vara hela livet men måste söka detta för ekonomiska skäl.
  Född: 25 juli 1974.
  Tack!
  kram Maria

 4. Helene skriver:

  Jag undrar ju lika fast för väduren. Det har hänt massor av jobbiga saker för mig ändå sedan september 2011. Jag vet inte hur mkt mer jag orkar med. Jag är född 30 mars med ascendenten i jungfrun. Jag har 4 planeter i fiskarna+descendenten. Jag tycker att jag är värd lite skoj och lycka nu. Blir det någon förändring? Mvh Helene

 5. Jag har ofta inte problem med Merkurius retro men en sak hände nu som jag undrar lite över. Hade ett avtal Ang en teknikpryl som jag bröt för ett tag sedan och tänkte inte så mycket på det. Det kom så klart upp till ytan nu och jag fick typ dagen på mig att komma fram med en hög pengar som jag inte hade. Löste då krisen snabbt genom att skriva avtal med en annan men är så klart nervös över om det var bra så här i retro-tider. Nu kunde jag inte göra så mycket annat men vad brukar man säga om en sån här situation när Merkurius är retro? Bra eller dåligt? Kommer jag kanske ångra mitt nya avtal när planeten går rätt igen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..