Horoskop vecka 17, 2017

Årshoroskop 2017

2-veckors astro för perioden 13-26 april finner du HÄR.

2-veckors astro för perioden 27 april-10 maj publiceras här på bloggen den 27 april.

Trögt!

Hur segt kan det bli? Jo, tack, väldigt segt, långsamt och frustrerande! I alla fall om man bara vill framåt och lämna det som varit. Men icke, med så många planeter i retrograd rörelse nu, är det svårt att styra över allt som hela tiden kräver mer tid eller nya tankar.

Ha tålamod och avsluta allt du kan. Då är du bäst rustad när kommunikationsplaneten, Merkurius, ger grönt ljus den 3 maj. Tills dess sitt lugnt i båten och fila på det du redan påbörjat såsom relationer, arbetsrprojekt och livsstilstankar.

Skriva inte på papper idag

Ett vanligt råd när Merkurius backar är att inte skriva under avtal eller andra viktiga dokument. På måndagen den 24 april förstärks det rådet av att Merkurius retrograd möter disciplinerade Saturnus. De möts i en trigon som är en fin aspekt. Det är en mycket bra dag för att brainstorma, fundera och planera, men inte mer än så. Om någon rask kastar fram papper på bordet, tacka då och be om betänketid tills efter den 3 maj.

Nymåne i Oxens tecken

På onsdagen den 26 april är det nymåne i Oxens tecken. Det ligger något lite magiskt i luften kring denna måne. Drömska Neptunus kastar blickar åt månen. Detta kan ge artister eller kreatörer en härlig vibb. Kanske föds helt nya kreativa idéer. Förtrollande rent av. Neptunus är även förknippad med ”tankens kraft”. Varför inte sätta dig ned och skapa en visionboard på onsdagkvällen? Jag tycker att det är förvånande så mycket mer effektivt det är att skriva eller rita ned sina mål, istället för att bara tänka på dem. Man tycks mer koncentrerad vilket hjälper processen att göra drömmar till verklighet.

En nymåne är ett toppendatum för att sätta nya intentioner!

Som vanligt publicerar jag ett inlägg om hur de olika stjärntecknen påverkas av nymånen och var man har bäst nystartschans. Kika in här den 26 april för det inlägget.

Modigt i kärleken och smarta idéer

På fredagen den 28 april flyttar Venus in i Vädurens tecken. Kärleken känns kul med Venus i Väduren. Det händer mer och man bli lite modigare. Från Fiskarnas omvårdande vibbar till mer ”nej, nu ringer jag den där mannen/kvinnan, så att det händer något”. Enda risken? Att bli lite för självsäker och påstridig så att den som först imponeras lika fort blir en aning skrämd.

Samma dag, den 28 april, möter också Merkurius retrograd smarta Uranus. Detta kan bli riktigt spännande! Som om nya tankevärldar öppnar sig med en himla fart! Om du ska boka ett möta för att se över möjligheter eller skapa flöde i ett redan pågående projekt, använd då torsdagen eller fredagen. Nymånen hjälper till med sin magi också!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

PS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

Nu även på danska och finska!

PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl barn, vuxna och fantasyexperter, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta gåvan till fantasyfrälsta! Eller som en saga för vuxna. Många vuxna hör av sig och säger att de läser och älskar. Så roligt!