Horoskop vecka 18, 2017

Årshoroskop 2017

2-veckors astro för perioden 27 april-10 maj finner du HÄR

Det är som om världen stannat och stjärnhimlen likaså. I alla fall när jag tittar in på planetmötena denna vecka. Två händelser. Två.

Merkurius vänder framåt

Den största är givetvis att Merkurius, som styr kommunikation, kontrakt och kvicka beslut, äntligen beger sig framåt igen. Detta sker på onsdagen den 3 maj. Sedan den 10 april har vi tittat bakåt och väntat på svar och framåtrörelse. Nu kommer den äntligen igen.

Om möjligt, ge Merkurius, några dagar på sig att få fart framåt. Om du exempelvis vet att du har ett kontrakt att skriva under eller ett större inköp, särskilt gällande teknik, gör det då mot slutet av veckan alternativt i början av vecka 19.

Vackra miljöer och gudomlig inspiration

Nästa planetmöte äger rum tidigt på torsdagen den 4 maj. Då möter Solen fantasifulla Neptunus i en vacker sextil. En harmonisk aspekt där Solen och Neptunus energier samarbetar och ger till varandra. Alla former av artistiska idéer eller skapandet av vackra miljöer (inredning som känns som balsam för själen) är gynnat denna dag.

Tjuvkik in i vecka 19

Det väntar oss bland annat en fullmåne i Skorpionens tecken i mitten av nästa vecka, den 10 maj. Den korresponderar med nymånen i samma tecken som inföll den 30 oktober 2016. Minns du vad du startade då? Nu är det dags att ta resultatet av den starten till en ny nivå. Antingen genom att avfärda den eller genom att transformera den och ta den ytterligare ett steg. Skorpionen styr gemensam ekonomi. En fråga om gemensam egendom som började gnaga i oktober/november förra året kan exempelvis vara mogen för att avgöras genom att man tar ett aktivt beslut. Ärenden kring skulder, skatter och låneansökningar faller även de under Skorpionens område. Hej skattedeklarationens sista inlämningsdag!

Jag önskar er en härlig vecka 18 till att börja med! Och glad Valborg!

Kramar

Helena

PS Tycker du om mina horoskop kanske du även tycker om min bok ”Låt stjärnorna leda dig till framgång”. En manual med datum och tider för de kommande åren för att du på bästa sätt ska kunna använda planeternas rörelse över himlavalvet till fördel för dig! Skriven för att passa såväl astrologifantasten som nybörjaren.

Nu även på danska och finska!

PS 2.

Min fantastytrilogi, Fortunatas Profetia, som fått fina reaktioner från såväl barn, vuxna och fantasyexperter, finns även den ute. En magisk berättelse som utspelar sig i Gamla Stan i Stockholm. Den perfekta gåvan till fantasyfrälsta! Eller som en saga för vuxna. Många vuxna hör av sig och säger att de läser och älskar. Så roligt!

Fortunatas Profetia finns även som talbok HÄR.