ANNONS

Det som stått still sedan februari

/

Min absoluta favoritplanet, Jupiter, är på många sätt min personliga guide till ett nytt skrivande liv. Det är bland annat genom att granska och skriva om Jupiters 12-års cykler av flöde, framgång och mod som jag byggt upp mina astrologiböcker. Mönstret är enkelt att följa och brukar stämma överraskande bra.

Sedan den 6 februari befinner sig Jupiter retrograd i Vågens tecken. Skyttarna, som styrs av Jupiter, kan särskilt ha märkt av att det känts oklart kring vilken livsriktning som är den rätta framöver. Fram- och tillbaka i funderingarna och en känsla av att inte komma tillrätta med någon klarhet kan ha drabbat Skyttarna. Med Saturnus i Skyttarnas tecken har det kanske känts som att livet bara blivit en enda lång att-göra-lista. (Saturnus press släpper precis innan julen 2017 men det har redan nu lättat märkbart jämfört med hur det varit sedan julen 2014.)

Övriga stjärntecken kan, beroende på var i horoskopet och vilket livsområde som Jupiter styr för just dem, ha upplevt att en viss del av livet stannat upp.

Men, nu till de goda nyheterna! Den 6 juni vänder Jupiter framåt och när planeten av tur och framgång får fart igen så gör han det i gott sällskap. Mars och Venus och Merkurius är också i fullt-framåt-läge. Nu kommer det kanske kännas som en propp som går ur en bassäng. Det kommer ske saker! Den norra noden (öde och karma) befinner sig också under sommaren i en fin aspekt med Uranus och Saturnus. Var så säkra på att det som är menat att ske kommer hända under denna sommar. För att ta oss till en ny nivå och för att vi ska leva i enlighet med vår menade livsväg.

Nedan finner du vilket livsområde som styrs av Jupiter. Det är detta område som kan ha stannat upp. Lite längre ner finner du i vilket hus som Jupiter befinner sig just nu. Något av dessa två områden, alternativt båda två, kanske du har upplevt som lite mer stillastående sedan i februari i år.

Väduren: Det nionde huset= utlandsplaner, högre studier, juridik, förnyat livsperspektiv, religion/tro, skrivande.

Oxen: Det åttonde huset= Gemensam ekonomi, skulder, skatter, arv, kroppsliga begär och rädslor.

Tvillingarna: Det sjunde huset= Seriösa kärleksrelationer, äktenskap, affärssamarbeten, socialt liv, nära vänner, öppna fiender.

Kräftan: Det sjätte huset= Arbete, dagliga vanor och rutiner, schema för livet, hälsa, hur man tar hand om sig, renlevnad och ordning och reda i livet

Lejonet: Det femte huset= Skoj, nöjen, passion, kärleksaffärer, kreativa projekt, barn, fertilitet, graviditet, berömmelse.

Jungfrun: Det fjärde huset= Hemmet, familjen, de känslomässiga rötterna och minnena från barndomen, behov av vila och lugn och ro.

Vågen: Det tredje huset= Kommunikation, kortare resor inom landet, utbildning, alla former av meddelanden genom tal och skrift, syskon, grannar och grannskap, skrivprojekt, blogg, sociala medier.

Skorpionen: Det andra huset= Pengar, inkomster, tillgångar såsom saker eller fastigheter, ens talang och förmåga i livet.

Skytten: Det första huset= Jaget, utseendet, personliga mål och drömmar, livsriktning.

Stenbocken: Det tolfte huset= Det dolda, det man helst funderar på i enskildhet, hemligheter, återhämtning, ibland rent fysisk återhämtning/sjukhusvistelse.

Vattumannen: Det elfte huset= Sociala cirklar, personer man känner genom intressen och kurser eller engagemang genom klubbar och organisationer. Nytänkande, gärna genom användandet av smarta uppfinningar eller forskning samt teknik och internet.

Fiskarna: Det tionde huset= Långsiktiga planer, karriär, det personliga ryktet och den status man har i världen och i sin bransch. Karriärhuset även kallat men om man inte arbetar längre har det mer att göra med den struktur man bygger för sig själv i livet.

Här befinner sig Jupiter just nu

Läs för det hus jag nämner i texten nedan. Detta är det livsområde som Jupiter ger dig tur inom fram till och med i höst, men där det alltså också kan ha känts lite trögt sedan i februari. HÄR kan du läsa mer om vad Jupiter ger dig tur under året hösten 2016/hösten 2017. Scrolla nedåt för just ditt stjärntecken då det är lite längre inlägg.

Väduren: 7

Oxen: 6

Tvillingarna: 5

Kräftan: 4

Lejonet: 3

Jungfrun: 2

Vågen: 1

Skorpionen: 12

Skytten:11

Stenbocken: 10

Vattumannen: 9

Fiskarna: 8

Hoppas att detta ska kännas som lite kul information om ni längtar efter fart och flöde.

Ha en fortsatt härlig tisdag!

Kramar

Helena

5
13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00