Mina fullmånenyheter

Det är trött, snurrigt, veligt och oroligt för de flesta. Men några av er mår också toppen. Det beror ofta på om fullmånen berör personliga planeter, även om jag generellt tycker att sömnlöshet innan en fullmåne är mer en regel än ett undantag.

En fullmåne brukar leverera sina nyheter +/- 4 dagar den dag då den infaller. Det ger oss ett spann på 5-13 juni.

Jag, som är Skytt med Lejonascendent, fick igår mina nyheter. (Det kan visserligen komma fler nyheter men denna var en fullträff i enlighet med stjärnorna).

För Lejonen infaller fullmånen i det femte huset, d v s kreativitet och nöjen (men även fertilitet, kärleksaffärer, berömmelse, graviditet, det man gör med passionerad känsla för). Igår fick jag mail ifrån Lisa, min redaktör på HarperCollins. Det är alltid med lätt darrande hand jag öppnar mail som jag vet innehåller manuskommentarer.

Men, allt väl! Den peppiga känsla som jag har sökt och verkligen skrivit och skrivit om massor av gånger för att få till, finns där!

Nu har jag sommaren på mig att förtydliga i texten, skapa mjukare övergångar mellan olika delar i boken och byta titlar på rubriker. I detta läge är det superskönt att ha en skicklig redaktör. Lisa lägger in förslag i kommentarerna och det gör allt så mycket lättare. Normalt så ”köper jag allt” Lisa föreslår. Det brukar bara vara några rent astrologiska frågor som vi måste enas om. För att det inte ska vara svårt att hänga med om man aldrig läst om astrologi tidigare. Ofta har jag fått upp takten och brer på med aspekter och horoskophus åt höger och vänster. Då brukar Lisa lugnt påminna mig om att det låter som rena kinesiskan för henne!Nu ska jag alltså öppna ”Happy Life”-dokumentet och påbörja slutredigeringen. Jag har tagit tre veckor semester i år.

Förra året blev det i stort sett ingen semester men nu ska det bli av! Jag laddade som sjutton för ett sommarbröllop i Frankrike men den planen gick tyvärr i stöpet när bröllopet i samband med blåsiga aspekter avblåstes och relationen tog ett snöpligt slut. Bruden, min väninna, mår bra och vi talar mycket om framtiden och nya möjligheter.

För min del blir det sommarsemester i Sverige. Men sedan, inför hösten är jag otroligt sugen på att få komma iväg till solen. Det har gått alldeles för länge sedan jag hade semester i bemärkelsen att åka iväg och bo på hotell, få bada i en härlig pool/Medelhavet och känna sanden mellan tårna.

Vad gör ni i sommar? Lika så gott att tänka på något glatt som väntar, eller hur?

Ha en fortsatt härlig torsdag!

Kramar

Helena