Horoskop vecka 26, 2017

Årshoroskop 2017

2-veckors astro för perioden 22 juni-5 juli finner du HÄR.

Hur var er Midsommar? Och nymånen i Kräftans tecken? Nyheter kring hem och familj kan ha duggat tätt. Även ni som inte gjort något åt saken kan ha satt fart på tankar kring att göra något gällande hur ni bor, vilka ni kallar familj och hur ni mår och tar hand om er. Det som hände er kring Kräftans nymåne kommer nu följa med er i tankar och handling under det kommande halvåret.

Energin finns med under den kommande veckan också.

Utöver denna betoning på familjeharmoni och huspyssel har vi även några andra datum att ta hänsyn till:

Kommunicera kring känslor eller…

På måndagen den 26 juni befinner sig energiske Mars i en trigon till helande Neptunus. Om något ärende gällande familjen behöver luftas är detta ett utmärkt datum. Faktiskt även den 25 juni, då energin byggs upp då. Vi är snälla och medkännande och ser varandras behov.

… gör något inspirerande

Det är även en mycket bra dag för att agera gällande något som har att göra med de skapande konsterna såsom film, teater, musik, måleri eller tv-sändningar och skrivande. Den här dagen är som gjord för att njuta av en härlig konsert eller vacker teateruppsättning.

På onsdagen den 28 juni är Merkurius i farten tillsammans med Neptunus. Det betonar än mer att tala ut om känslor. Det är en utmärkt dag för att brainstorma fram en familjelösning där alla parters åsikter och önskemål tas med i beräkning. Neptunus gör oss villiga att se till allas väl och ve på ett väldigt fint sätt. Vi betonar vårt värde men ser även situationen från den andra personens/familjens perspektiv.Det kreativa flödet denna dag är även fantastiskt. Om vi i måndags ville njuta av någon form av kreativ aktivitet, handlar det idag mer om att själv få kommunicera eller skapa något.

Skriv, måla, sjung eller fantisera den här dagen. Om det ligger i linje med ditt yrke är det en väldigt bra dag för dig att tala om dina idéer. Om du inte arbetar med något kreativt kanske du likväl känner dig som en musa av något slag besökt dig. Du får möjligen utlopp för det hela genom att göra det fint och trivsamt i hemmet eller genom att göra något vackert för dina nära och kära.

Bit din tunga

Onsdagen den 28 juni befinner sig också Mars i konjunktion till Merkurius. Detta kan yttra sig som en aning bittra ord som letar sig ur din mun. Om du vet att du har något surt på tungan, var då på din vakt så att du inte säger något som du sedan får ångra.

Tack och lov har vi ju den fina Merkurius/Neptunus-aspekten samma dag. Det bör hjälpa oss att hålla vårt fokus på allas övergripande välmående och lycka, istället för egocentriska åsikter och tankar.

Skuggornas herre

Fredagen den 30 juni är dagen då en partner kan visa sig från sin slugaste sida. Det här är skuggiga vibbar: Merkurius i opposition till Pluto. Alla former av kommunikation kring, eller tankar på, ett kontrakt eller någon form av överenskommelse, bör läggas på is. Det är inte ett bra datum för att skriva under en överenskommelse då den man förhandlar med bara ser till sin sida av historien och sina behov. Det är som att möta Herr Ego vid förhandlingsbordet. Pluto för ofta med sig en kraftfull person som genom övertalning eller manipulation får sin vilja igenom. Håll avstånd från kommunikation med sådana personer denna dag och dagarna runt den 30 juni.Som ett resultat av Merkurius möte med Pluto är det även på sin plats att notera att Merkurius är de lokala resornas planet.

Stjärnorna avråder från att resa mellan 29/30 juni- 6/7 juli. En ytterligare aspekt i vecka 27, den 5 juli,  är anledningen till att rådet sträcker sig ända in i nästa vecka.

Om man ändå reser under denna period kan det dyka upp en del överraskningar mellan dessa datum. Rusta er därför med en plan B, väldigt gott om tid samt extra reskassa för att reda ut behov av snabbt ändrade planer såsom ombokning av biljetter, extranatt på hotell eller hyrbil.

Maktkamp

Vecka 26 avslutas med att Mars och Pluto hamnar i luven på varandra. Det hela äger rum på söndagen den 2 juli.  Det är vad astrologer skulle kalla för en svår dag. Ytterligare ett skäl till att det vore bra att inte resa under nämnda datum ovan. Krigarens planet i krock med planeten som kan konsten att använda hämnd, manipulation och ”döda” situationer- ja, ni hör själva. Inte glada semesteraspekter.

Tjuvkik in i juli: T-kors och kardinalt kors på ingående

På det personliga planet kan början av juli liknas vid en intensiv period full av behov av beslut. Vi kan kännas oss slitna mellan olika varianter och ha svårt för att landa i rätt beslut. Vi kan känna oss stressade av detta. Än mer då det är svårt att bestämma sig.

Under dessa aspekter, ett T-kors och ett kardinalt kors som aktiverar Pluto, Jupiter, Uranus och Mars, gör vi bäst i att ”flyta ovanpå eländets flod”. På det världsliga planet föreligger risk för sammandrabbningar mellan politiska grupperingar eller plötsliga utbrott av ilska eller krigsliknande handlingar.

Låt oss hoppas på det bästa och minnas att starta med oss själva. Det vi ger ut, kommer tillbaka till oss.

Jag önskar er alla en positiv vecka 26!

Kramar

Helena