ANNONS

Horoskop vecka 31, 2017

/

Årshoroskop 2017

2-veckorshoroskop för alla stjärntecken den 20 juli-2 augusti

2-veckorshoroskop för alla stjärntecken den 3-16 augusti publiceras här på bloggen den 3 augusti.

Det här kommunicerar stjärntecknen om just nu.

Den här veckan väntar ett viktigt möte. En energi som har präglat oss sedan i november 2016. Som alltid när det är stora händelser på stjärnhimlen tycker jag det känns som om någon kraft gör det lugnare mellan andra planeter då. Eller så är det bara jag som upplever det så.

Den här veckan har vi tre datum att notera i våra kalendrar:

Venus in i Kräftan

Kärlekens- och skönhetens planet flyttar på måndagen den 31 juli in i familjetecknet, Kräftan. Fram till och med den 26 augusti kommer vi uttrycka oss på ett omvårdande sätt i kärleken. Alla former av ”huslig” kärlek hamnar högst på Venus lista. Familjen och den rådande energin och stämningen i hemmet och mellan nära och kära är viktig. Nu blir det mer rätt att uttrycka kärlek genom att laga mat till sin älskade i hemmet och tala om känslor än att klä sig i det senaste modet och dra till St Tropez för att visa upp sig med sin kärlek på rätt klubbar och uteställen.

Den 26 augusti flyttar Venus vidare till Lejonets tecken och livet blir mer flirtigt och glamouröst. Men nu, tänk dig att kärleken är något som behöver massor av kärlek och omtanke. Som ett värnlöst barn. Det är ju vackert!

Uranus retrograd

På onsdag 2 augusti vänder Uranus, Vattumannens styrare, retrograd. Uranus är en så kallad generationsplanet för att den sägs påverka det kollektiva och samhället i stort. Men visst märker vi också av det. Bara i ett längre perspektiv. Uranus befinner sig på onsdagen på 29 graden i Väduren. En avslutande grad. När Uranus den 2 januari 2018 vänder framåt igen kommer planeten att ha backat tillbaka till den 24 graden i Väduren.

Under retroperioden kommer vi alla på olika sätt att ges en chans att tänka över hur vi vill förnya våra liv, bryta gamla mönster och finna nya livsvägar. Vattumannen kan särskilt känna av att de undrar över livsriktningen de ska välja. Deras första hus styrs ju av Uranus.

Var Uranus passerar i horoskopet antyder var vi behöver ” ta oss en funderare”.  Jag återkommer med ett särskilt inlägg om vilket livsområde som påverkas av Uranus.

Jupiter kvadratur Pluto

Så kommer vi till veckans sista planetmöte: fredagen den 4 augusti. Jupiter och Pluto möts denna dag i den tredje av tre kollisioner. Den första ägde rum den 24 november 2016, sedan den 30 mars (titta tillbaka och notera vad som hände er då för en aning om vad som väntar) och nu den 4 augusti. Sedan får vi vänta många år tills nästa möte av denna dignitet, till och med år 2023.

Jupiter är förknippad med det globala och pengar. Pluto är även han förknippad med stora pengar. De befinner sig i kvadratur till varandra vilket antyder stress och press. Får vi se starten på en internationell ekonomisk eller politisk krasch? Politik som präglats av ”skuggig verksamhet” som mynnar ut i någon form av protest eller härva?

På det personliga planet kan vi se Jupiter som den som bringar oss nya perspektiv och Pluto den som vill att vi bryter oss loss från gamla mönster och uppfinner oss själva på nytt. En flytt, ett nytt arbete eller att man på något sätt ”tar död” på en situation kan nå sin spets. Kanske startade processen så långt tillbaka som kring den 24 november, bubblade i bakgrunden under våren och når nu sitt slutliga mål.

Smygtitt in i vecka 32

Energierna för årets augustiförmörkelser byggs nu sakta upp. På måndagen den 7 augusti väntar en månförmörkelse/fullmåne i Vattumannens tecken. Stora förändringar väntar oss alla. Oväntat och fartfyllt. Lyckosamme Jupiter skänker dock ett glittrigt, positivt ljus över oss. Som alltid vid en förmörkelse är det bra att hålla schemat öppet och bara sitta lugnt och invänta de nyheter som kommer. Om det går i alla fall.

Ett särskilt inlägg om månförmörkelsens inverkan på de 12 stjärntecknen kommer i vecka 32. Vi kan börja se nyheterna komma redan 4 dagar innan den 7 augusti. Bra att veta för planering!

Till att börja med önskar jag er alla en positiv vecka 31!

Kramar

Helena

0
32

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00