Uranus retrohoroskop för alla stjärntecken

Så påverkas stjärntecknen av Uranus retrograd augusti-januari

Uranus är planeten som styr innovation, frihetstänkande, gruppsamhörighet och stora livsdrömmar. Sedan onsdagen den 2 augusti befinner sig Uranus i retrograd läge. Detta kommer att pågå fram till och med den 2 januari 2018.

Uranus befinner sig i Vädurens tecken, just nu på 29 grader. I Vädurens tecken har Uranus tagit boning sedan våren 2011. Vi har alla fått en rejäl dos av nytänkande på olika sätt, sedan 2011.

Här följer mitt Uranusretrohoroskop för alla stjärntecken och för hur ni bäst hanterar perioden nu- januari 2018.

Väduren: Om det fanns en tävling i konsten att bryta upp och starta om på nytt, skulle de vinna den lätt! Antalet stora, och tämligen hastiga, förändringar i ditt liv sedan våren 2011, är många. Det kan handla om jobbyten, äktenskap, skilsmässor eller nya bostäder men temat har varit att inte komma till ro utan hela tiden velat återuppfinna ett nytt recept för ditt liv. Nu när Uranus backar är det en tid för att se över det du har åstadkommit hittills och inte lägga in högsta växeln för att sälja din lägenhet och bygga ett nytt hus. Du sitter säkerligen och ruvar på goda idéer, du är ju Vädur med hundra järn i elden, men fortsätt med just det: ruva. Dina idéer behöver vridas och vändas på. Se det som att du nu och fram till och med i januari ska putsa dina framtida planer. Sedan kan du under tidig vår 2018 sjösätta dina skepp och styra mot nya breddgrader.

Oxen: Upp och ner bakom lyckta dörrar! Så kan ditt liv ha varit sedan våren 2011. Kanske har du varit tvungen att hantera ett hälsoproblem eller dolt något för omvärlden/dragit dig undan för att ta hand om psykisk återhämtning. Under Uranus retroperiod kan någon eller något från det förflutna, som du tidigare tampats med sedan 2011, komma igen för en match. Nu är det dags att säga nej till sorger och bekymmer eller energitjuvar en gång för alla. Var aktiv när det gäller att skydda dig själv från negativitet. En gammal kärlek som gjort dig orätt ska inte göra att DU ligger sömnlös på nätterna. Släpp det!

Tvillingarna: Uranus backar i det område som styr aktiviteter som du ägnar dig åt tillsammans med andra. Många gånger handlar det om olika typer av grupper, klubbar, nätverk eller organisationer med ett gott ändamål som syfte. Något kring dina förehavande i samarbete med andra som delar dina intressen behöver ses över. Kanske inser du att du lägger för mycket kraft på en grupp i sociala medier eller bokcirklar där de övriga tycks ha somnat i sina stolar. Säg tack, men nej tack, och gå vidare mot en mer stimulerande miljö.

Kräftan: Hej och hå i karriären! Du har verkligen varit med om en imponerande karriärförändring sedan 2011. Teknik, internet, digitiala produkter, smarta mastermindgrupper och strävan efter en fri livsstil där du kan jobba självständigt har präglat dessa år. Och, ja nu är du snart i mål! Om du inför hösten tänker att du ska lägga i den högsta växeln för att lyckas i karriären, indikerar Uranus retrograd att du ska tänka om! Det är inte dags för hårdlansering ännu. En sträng chef eller kanske till och med myndigheter eller lagar och regler kan begränsa dina möjligheter att kunna agera. Känslan kan bli lite som att ”vilja men inte kunna ” och det kan så klart leda till frustration hos dig. Men lugn, bara lugn. Försök att inte agera revolutionär just nu. Du har arbetat hårt för att lära om inom så mycket sedan 2011. Du klarar fem månaders ruvande till. Sen kan du ta bestämda steg uppför karriärstegen utan att riskera att trilla ned. Se det som en lång dubbelkoll av att du verkligen är säker på att din plats är bland de bästa inom ditt yrke.

Lejonet: Du har återuppfunnit dig själv gällande det nionde husets områden. Relationer med en utlänning/utlandsboende, skrivdrömmar och sättet du tog dig an dem (egenutgivning, print on demand och e-böcker lockade dig och ditt frihetsbehov) och plötsliga vändningar i din karriär har präglat ditt liv sedan våren 2011. Juridik och högre lärosäten kan också ha funnits med i bilden. Juridiska ärenden kan ha poppat som svampar ur jorden och krävt att du sökt hjälp hos en jurist eller advokat. Ditt liv har minst sagt varit allt annat än händelselöst! Under Uranus retrograd fram till och med i januari kommer hastigheten avseende snabba, livsförändrande beslut, att avta. Det kan bli rent vilsamt faktiskt. Du släpper krav och inre press på att förändra ditt liv. Istället gör du bäst i att stå still och notera vad du har lärt dig av livet hittills. Och det är inte lite! Sätt dig ned och skriv ned en lista över allt du kan. Den listan kommer leda dig rätt i livet när du i början av 2018 återigen kommer känna av att förändringens vindar börjar blåsa i ditt liv.

Jungfrun: Sedan 2011 har ditt samägande med andra, såsom en kärlekspartner, ett dödsbo eller som bidragstagare, varit i en pågågende förändringsprocess. Du kan ha slagit dina påsar med andra ”som aldrig tidigare” eller haft att göra gällande arv, gåvor och låneansökningar. Hastigt kanske du har fått ansöka om a-kassa, fått veta att du beviljats ett lån du inte trodde att du hade en chans att få eller hanterat bodelningar och testamenten. Under Uranus retroperiod fram till och med i januari är det en bra idé att se över allt samägande. Var har samägande varit en god idé och var borde du ha förblivit ensam ägare? Klassiska fall är fastighetsaffärer med någon annan. Är det dags att bli din egen och skaffa dig ett boende där du står som ensam ägare istället? Frågor kring ekonomisk uppdelning i samband med giftermål, skilsmässa, underhåll, bidrag och arv kan ta mer av din tid under de kommande fem månaderna. Sedan vet du vad du vill och är redo att gå vidare. Även på det psykologiska planet kan du behöva ser över en relation där ”du” plötsligt lever i symbios med ”vi”. Dags att tänka om och bli mer själständig?

Vågen: Dina kärleksrelationer har genomgått stora förändringar sedan våren 2011. Ni har gett varandra mer frihet men till vilket pris? Har ni helt glidit ifrån varandra eller har relationen blivit mer av en bror-syster-relation? Under de fem kommande månaderna får du en chans att utvärdera ditt kärleksliv. Vad är värt att arbeta för att inte förlora? Eller mår du bättre av att släppa? Om du och din partner levt ”the laptop lifestyle” och haft för mycket kontakt per sms och mail är detta en tid för att släcka ned skärmarna och mötas ansikte mot ansikte istället. Om du är nöjd i ditt kärleksliv kan samma råd tillämpas gällande hur du samarbetar med någon i jobb eller affärer.

Skorpionen: Har du tagit på dig för mycket på jobbet? Eller är du bara splittrad och behöver en ny plan? Pressen kan ha trappats upp rejält sedan du 2011 började förändra ditt sätt att arbeta. Dina dagliga rutiner har påverkats rejält och kanske har du till och med gjort ett yrke av att vara ordningsam och ha full koll på alla de små detaljerna. Under de närmaste fem månaderna mår du bra av att se över sättet du arbetar. Behöver du en assistent? Medarbetare kan vara lite extra lynniga under den här perioden. Se upp för plötsliga ”vulkanutbrott”. Din hälsa kommer må toppen av att du tar dig tid att tänka om och effektivisera dina vardagar.

Skytten: Vad ska kärleken egentligen vara? Och vilka hjärteprojekt ska du fortsätta att följa med samma motivation som tidigare? Sedan 2011 har du förnyat dina tankar avseende de här två områdena. De leder båda tillbaka till ditt hjärta och din glädje. En kärleksaffär med någon från ditt förflutna kan ge dig en andra chans att utvärdera om det ska vara ni eller inte. Du har lärt dig så mycket och är beredd att sätta ned foten på ett helt annat sätt än tidigare. Plötslig svartsjuka eller passion kan gripa tag i dig som en virvelvind. Är det vad du vill ha i ditt liv idag, eller är det dags att stänga dörren för alltid? I januari vet du. Det är alternatvt möjligt att din inre drivskraft gällande en hobby, möjligen en kreativ eller artistiskt sådan, förändras. ”Kill your darlings” blir ditt ledord när du rensar din prioriteringsordning. Om du är i fertil ålder kan dina tankar kring graviditet hastigt förändras och starka känslor uppstå som följd.

Stenbocken: Med Uranus i ditt fjärde hus sedan 2011 har din familjebild och ditt boende förändrats en hel del sedan dess. Du har fått lära dig att tänka i helt nya cirklar. I samband med Uranus retrograd till och med i januari kan en relation till en modersfiguer eller stark kvinna i din närhet präglas av humörsvängningar eller ett behov av att ”tassa på tå bland tulipanerna” för att inte stöta dig med personen ifråga. Frågor kring barn och graviditet kan också, oväntat, få dig att fundera över om du vill ha/ett ytterligare/barn.

Vattumannen: Du styrs av Uranus och sedan 2011 har du gjort en rätt gedigen resa genom grannskapen. Det vore inte helt fel att säga att du på något sätt försökt att förnya ditt närområde genom att plötsligt byta boende eller delta mer aktivt i grannsamverkan. Dina syskon kanske har delat din resa genom att gå igenom en liknande process. Alternativt kan du ha arbetat stenhårt med att lära dig mer om något nytänkande ämne och bänkat dig på föreläsningar och kortare resor för att tillfredsställa din kunskapstörst.

Med Uranus i ditt tredje kommunikativa hus är det en god period för att putsa klart på dina färdigheter. Se över en uppsats, ett bokmanus eller beta av kvarvarande tentor. Och vakta din tunga, för nu kan du bli rapp och aningen bitsk i sättet du kommunicerar. Munkavle och att fokusera på din hög med ”kvar att läsa och lära” är bästa tipset fram till och med i januari. Då vet du bättre i vilket riktning du vill ta ditt liv och kommer sluta flacka och flänga fram.

Fiskarna: Dina pengar och dina inkomster hamnar i fokus för Uranus retrograd fram till och med i januar. Sedan 2011 har du tänkt i helt nya banor avseende din ekonomi. Kanske har du varit mer frikostig än någonsin eller stöttat någon annan som en hemlig investerare. Något som fått dina pengar att rinna iväg snabbt. Nu är det dags att se över dina inkomster och göra dig beredd att behöva tänka i nya banor. Ett sidoarbete kanske blir nödvändigt för att väga upp för minus i kassan. Ett oväntat besked från jobbet kanske får dig att sända tacksamma tankar för att du satsat på en säkerhetsbuffert ifall du behöver söka ett nytt arbete. Frilansuppdrag och gamla kontakter kan bli din gyllene lösning om du snabbt behöver få in mer pengar.

 1. M skriver:

  Hej Helena!
  Jag har varit frånvarande ett tag. Har haft så mycket att städa upp.
  Det här inlägget var jätteintressant!

 2. eva skriver:

  Satan va bra, nu vet jag att jag kan sitta still i båten, ftrsom jag som Kräfta också haft skitsaturnus i 6e huset som hindrar ALLT
  Tack nu tänker jag ta det lugnt o bara va snygg i min nya bil😀

 3. Lotta skriver:

  Hej Helena!
  Jag läser alltid dina horoskop och tycker att de är väldigt intressanta. Jag läste just horoskopet för hur Uranus påverkar oss och för fiskarna. Jag ska börja ett nytt jobb i augusti och ser mycket fram emot det, blir lite fundersam när jag läste det senaste inlägget.. är det otur med att börja ngt nytt nu? Det verkar inte som hösten blir så stabil om jag tolkar det hela rätt.

  En fråga jag har ac i jungfrun bör man läsa det varje gång?

  Tacksam för svar!

  Ha en fin helg!

  Lotta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..