Saturnus konjunktion natal planet

Saturnus, den planet som är känd som att vara den bäste när det gäller att ge oss tuffa utmaningar och uppdrag, påverkar oss på olika sätt beroende på var i det personliga horoskopet den passerar.

Ni är flera personer som frågar om vad det innebär när en transiterande planet berör en av de natala. För er som inte är bevandrade i astrologi är den transiterande planeten den som i detta nu, rör sig på stjärnhimlen. Den natala planeten är den placering som en planet hade i samma minut som man föddes. Det personliga födelsehoroskopet är på ett sätt att anse som ett kort som tog av himlens planeter vid födelseögonblicket.

Förneklat kan man se horoskopet som en bild av en stor klocka. I födelseögonblicket kanske klockan var 13:15. Detta är det personliga horoskopet. När sedan visarna fortsätter att ticka är de att anse som ”transiterande”. Och visarna kommer, förr eller senare, att återigen slå klockan 13:15. Och i astrologins värld händer det grejer då ett födelseklockslag aktiveras igen.

Många läsare har skrivit om Saturnus och jag tänkte ge några exempel på vad som kan tänkas ske när transiterande Saturnus befinner sig konjunkt någon av de personliga planeterna. Detta kan ge er som har tittat in i era horoskop lite mer kött på benen. Och för er som ännu inte tagit fram er astrologikarta så kanske det kan göra er nyfikna på att göra det!

Saturnus konjunktion SolenDetta är en period i livet då satsningar i livet granskas. Det är en vinna-eller-försvinna-situation. Ansträngningarna, som kanske går så långt tillbaka som de senaste 14 åren,  kan bära frukt eller så inser man besviket att det inte blev som man ville och att man är tvungen att ”göra om och göra rätt”. Som alltid har allt att göra med Saturnus favoritämne: disciplin.

Om vi har tagit oss an våra mål med dedikation och ansvarkänsla lär resultaten bli positiva. Men om vi, tvärtom, försökt fly undan ansvar och hoppas på det bästa, ja, då blir det inget vidare. Då blir transiten ett uppvaknande för att börja axla sitt ansvar i livet.

Med Solen, livsgivaren, och den isiga planeten Saturnus i kombination är det en tid då man inte ska satsa på några nya projekt. Aspekten är redan så krävande att man inte skulle orka mer med ansvar. Risken för utbrändhet finns annars.

Saturnus konjunktion månen

En glåmig planet som överskuggar känslolivet. Det låter inte helt festligt och det är det inte heller. Det finns depressionsrisk med denna aspekt. Allt det som är känslomässigt viktigt för oss hamnar under en mycket bister magisters lupp. Relationer och kärlek kan kännas ”kall” eller saknas. Saturnus är bra på att skapa en känsla av isolering. Se denna period som en tid som lämpar sig för introspektion. Frågan ”Vad vill jag i livet” är den mest primära. Månen är förknippad med oklarhet och att inte vara säker på någonting. Det är klara Twin Peaks-vibbar. Försök att förhålla dig positivt nyfiken till dina tankar när du tar dig an dina personliga önskningar. Genom att inte fastna i ”jag är så olycklig i kärlekslivet och det gkommer aldrig att gå över”- träsket utan istället satsa på att skapa dig en struktur som du aktivt kan tillämpa för att nå dina mål och önskningar, så gör du det bästa av denna transit.

Saturnus konjunktion Merkurius

Hur du kommunicerar med andra påverkas. Det är en tid för att säga adjö till vissa vänner, syskon eller grannar. Anledningen kan vara att du tänker i så djupa, kritiska tankar att du sedan följer upp genom att stänga din dörr för vissa av dina närmaste.

Dina tankar kan bli oerhört fokuserade på något tungt ämne eller så tar du dig an ett eller få ämnen med det största intresse. Hörsel och tal är hälsoområden som kan påverkas. Ta extra hand om dem.

Merkurius förknippas med petighet och kriticism. Påminn dig om att inte blir för kritiskt mot andra och att inte märka ord eller slå ner på andra genom hårda ord. Världen är inte perfekt, men inte heller du. Du kan undvika isolering och ensamhet genom att anstränga dig att tänka i mer omtänksamma och ödmjuka banor.

Saturnus konjunktion Venus

När Saturnus slår sig samman med kärlekens planet, Venus, är det som om en känsla av plikt överskuggar glädje, roliga event och kärlek. Om månen handlade mer om de inre känslorna och önskemålen, är Venus planeten som symboliserar kärleksrelationer och äktenskap. Detta är en testperiod av ditt kärleksliv och din nuvarande relation. Insikter om din relation till dina närmaste vänner kan också få dig att sålla bland vännerna.

Venus förknippas även med pengar. Nu är en period då du kritiskt granskar och gör dig av med saker eller minskar dina utgifter. Du kommer avsluta den här transiten med mindre saker, utbytta vänner och kanske en helt ny kärlek. Om din nuvarande kärlek höll för testet, klarar ni vad som helst!

Saturnuns konjunktion Mars

Slå huvudet i väggen? Bli galen av frustration? Du vill bara fram, fram, fram. Vad som helst, men bara något sker! Men Saturnus håller dig hårt kvar på samma plats som tidigare. Du kan visserligen åstadkomma en otrolig arbetsprestation men inte utan att du måste djupandas dig igenom dagarna. En minut i taget, en dag i taget. Bara för att orka.Starka egon kan ställa sig i vägen för dina drömmar. Din energi kan skrämma andra som sedan försöker sätta käppar i hjulet för dig.

Eller så måste du böja dig för att någon, starkare än dig i kraft eller befattning, sätter sig själv i första rummet hela tiden.

Din hälsa är ett område som kan ta stryk under den här transiten. Mars är snabb och risktagare. Olyckor som påverkar ben. tänder, skelett och hud är indikerade. Ta extra hand om de kroppsdelarna under transiten.

Bästa sättet att använda denna transit är att odla enormt tålamod och ta på dig arbete och ansvar i ”koncentrerade klumpar”. Projekt eller uppdrag med tydlig deadline så att du kan skapa en effektiv plan och sedan starta din nedräkning mot målet är bäst. Du kan bli så duktig att du faktiskt lyckas imponera till och med på nej-sägare och egon som sätter sig själva före resten av världen.

För skojs skull tog jag med två av de yttre planeterna också:

Saturnus konjunktion Jupiter

Hur stoppar man den evige optimisten Jupiter som lever för storslagna visioner? Gör man det överhuvudtaget?

Under den här transiten kan en stor själaresa som vidgar livsperspektivet ske. Det går långsamt, myrsteg, att ta dig framåt mot dina grandiosa mål, men om du går med på snigeltakten kan den här transiten bli väldigt givande för dig. Istället för att sväva iväg och skjuta pilar mot stjärnorna, för att träffa trädtopparna, är det en tid där en noggrann steg-för-steg-plan tar dig i mål.

Jupiter är optimistens planet och när Saturnus tar ett grepp om den glada energin kan man bli mer dyster utåt sett. Kanske talar eller uttrycker man sig på ett mer sakligt sett eller berör ämnen som är allvarlig till naturen. Det är vanligt med byte av arbete eller bostad när Saturnus berör Jupiter. Bli inte heller förvånad om du hellre drar dig undan folk och fester för att planera och jobba i ensamhet.Vägen till framgång går via att axla ansvar till 100%.

Då kan du driva upp ett framgångsrikt företag, läsa in en universtitetsexamen eller ta dig igenom en viktigt rättsprocess under den tid som transiten varar.

Saturnus konjunktion Saturnus

Lever du ditt liv som du vill eller som resten av världen säger att du ska göra? Detta är en oerhört viktig period i ditt liv. Den markerar någon av dina Saturnus-återkomst-perioder. De äger rum cirka 3 gånger i livet, beroende på livslängd. Stora förändringar är att förvänta. Familjebildning, kliv ut i arbetslivet efter studier, ett skifte i karriär eller närandet av en gammal dröm är exempel på något som kan prägla dessa år. Saturnus startar processen strax innan 30-årsålderns. Lyssnar vi inte på vår inre röst och längtan då, utan viker oss för omvärldens krav och förväntningar, återkommer Saturnus cirka 30 år senare. Samma frågor, samma kris.

Bättre att ta det i den första vändan, åren 27-30 år, eller hur? Var sann mot dig själv och följ dina drömmar.