Horoskop- Merkurius retrograd 13/8-5/9

Väduren: Kommunikationsplaneten drar ner på tempot rejält och alla saker som har att göra med förväntade mail, kommunikation, frågor och svar, teknik och kortare resor, påverkas. Den här perioden lämpar sig för att se över hur du hanterar dina vardagsrutiner och din hälsa. Kan du bli effektivare på jobbet eller lägga om din kost eller träning för bättre resultat? Efter den 31 augusti backar Merkurius in i Lejonets tecken och en gammal kärlek eller en fråga kring barn/fertilitet som tidigare varit aktuell, kan komma upp igen.

Oxen: Merkurius börjar den retrograda perioden med en tripp genom ditt flirtiga hus. En före detta kärlek eller ett one-night-stand kan dyka upp igen. Du får en chans att utvärdera om du vill ha honom/henne i ditt liv igen, eller om du väljer att stänga din dörr. Ett kreativt projekt, som kanske stannat av, kan likaså få en ny möjlighet att gå framåt. Efter den 31 augusti backar Merkurius in i ditt hem-och familjehus. Känslorna i hemmet och kring dåtiden kan bli påfallande dramatiska. Tanken är att du ska få en chans att en gång för alla hantera något som kanske inte känts bra. Alternativt kan du få en chans att återuppta en familjerelation eller flytta tillbaka till ett tidigare boende.

Tvillingarna: Med backande Merkurius i ditt fjärde hus till och med den 31 augusti kommer din fokus vara på dina känslomässiga rötter och att hitta rätt balans mellan alla måsten i livet och hur du mår. Kanske känns det ovisst hur du ska få till det. Men du lyckas. Efter den 31 augusti backar Merkurius in i ditt tredje hus och tankar kring en kurs/kortare utbildning eller syskonrelationer pockar istället på din uppmärksamhet. Var noga med vad du skriver i sociala medier, mail och sms. Det kan komma tillbaka och bita dig i svansen.

Författa inga ”hämndmail”! Var noga med att uppdatera och kopiera filer i din telefon och på din dator. Undvik alla former av kontrakt, avtal eller större investeringar.

Kräftan: Merkurius börjar perioden i ditt kommunikativa hus. Ett projekt på sociala medier eller planer på en kurs kan få dig att tvivla. Vrid och vänd på perspektiven för att jämföra plus och minus. Det finns en alternativ väg som du kanske har missat. Efter den 31 augusti backar Merkurius in i ditt andra, ekonomiska hus. Vad i din ekonomi går inte ihop idag? Använd tiden till att se över ekonomiskt”svinn” och var du kan bli smartare med dina pengar.

Lejonet: Nu kommer Merkurius, din ekonomiska planet, att påminna dig om att skapa en ny budget. Inkomstförändringar kommer och du måste anpassa dig till de nya reglerna. När Merkurius den 31 augusti backar in i ditt första hus ska du ligga lågt med alla planer på nylansering av projekt eller nya livsplaner. Dra dig tillbaka i ensamhet och grunna på det du åstadkommit hittills. Efter den 5 september kommer din plan framåt att klarna och du kommer känna dig säkrare på hur du ska agera. Under Merkurius retrograd i Lejonet, vrider du huvudet i alltför många riktningar och lyckas inte riktigt känna in vad som är rätt väg framåt för dig.

Jungfrun: Du kanske trodde att du hade vägen framför dig helt klart. Men så kommer Merkurius retro i ditt eget tecken och plötsligt blir du väldigt osäker. Du kommer funderar i flera olika vändor gällande din livsplan. Se det inte som ett misslyckande att du inte känner dig säker, utan som en chans att verkligen hitta rätt. Efter den 31 augusti backar Merkurius in i ditt tolfte hus och plötsligt smittas alla dina praktiska livsplaner av någon form av hemligt agerande. Någon från tidigare kanske vill hjälpa dig eller, värre, leda in dig i något galet.

Avvakta med viktiga beslut tills efter den 5 september. Om du tvivlar är svaret från ditt inre: NEJ, gör det inte!

Vågen: Merkurius börjar sin retrograda period i ditt tolfte hus. Det tolfte huset styr över hemligheter, på gott och ont. Återhämtning eller behovet av att se upp för någon som inte har rent mjöl i påsen kan bli aktuellt. Var noga med hur du hanterar andras hemligheter och förtroende för dig. Efter den 31 augusti backar Merkurius in i ditt elfte hus. Din dator eller annan teknisk utrustning kan ge dig att göra om du inte sparat ned filer eller säkerhetskopierat foton och dokument. I ditt samröre med grupper eller intressenätverk kan det vara bra att stämma av att ni alla arbetar åt samma håll. Annars kanske du hellre väljer att lämna en organisation eller förening du tillhört.

Skorpionen: Planer på jobb, gruppevent eller mässor kan skapa drama eller osäkerhet. Någon i en grupp eller ett nätverk kan hastigt hoppa av eller faktorer inom ett jobbprojekt förändras. Du gör klokast i att sitta så lugnt i båten som möjligt och istället polera på dina plan för jobbet. Efter den 31 augusti kan en tidigare chef eller företag höra av sig igen. Hoppar du på eller har tanken för alltid slutat locka dig?

Skytten: Något inom ditt arbete förändras. Anledning kan vara en chef som styrt om i planerna. Det är skakigt till en början men med lite flexibilitet hittar du en ny, och i slutändan, bättre väg framåt. Efter den 31 augusti backar Merkurius in i ditt nionde hus. Dina grandiosa visioner kommer ner på jorden och du kan skapa dig en mer realistisk förväntan inför framtiden. Gör dig bered på en sniken chef eller förändrande juridiska villkor som tvingar dig att tänka om gällande dina planer. Studenter kan finna en ny inriktning på utbildningen.

Om du haft en plan på en utlandsresa kanske du behöver ändra i rutten. Var väldigt noga med att inte tala innan du tänkt! Fel ord kan bli väldigt STORA hos mottagaren.

Stenbocken: Fram till och med den 31 augusti ska du vara extra noga med hur du uttrycker dig. Tänkt dig för så att du inte säger något för snabbt. En entreprenörsidé kan behöva ses över för att kunna lyckas eller en utlandsdröm justeras. Efter den 31 augusti backar Merkurius in i ditt livstransformerande hus. Den ekonomi som du delar med din partner eller annan person blir aktuell. Kanske är det dags att se över banklån eller testamente. Du kan göra en intressant spirituell resa då du landar i känslor som ger dig svaret på varför vissa situationer eller personer påverkar dina energier och ditt humör så mycket.

Vattumannen: Frågor kring arv, gåvor, skatter och gemensamt ägande kan bli aktuellt att ta ställning till. Relationen till dina närmast förtrogna sitter som spindlar i mitten av ägandefrågorna. Starka känslor kommer upp till ytan. Efter den 31 augusti kan en föredetta kärlek knacka på din dörr igen. Missförstånd och en känsla av ”stopp” kan prägla en relation under den här tiden. Har någon av er plötsligt ångrt er avseende relationen?

Fiskarna: Med Merkurius retrograd i ditt sjunde hus hamnar din kärleksrelation eller närmaste sociala cirklar främst. Känslor av frustration eller ledsamhet kan svämma över. Kanske frågar du dig varför du inte får tillbaka i samma mått som du ger. Svaret är att hela tanken med denna uppvakningsprocess är att du ska se sanningen som den är och välja bort en relation som inte längre gör dig lycklig. Det kan röra sig om en kärlekspartner, nära vänner eller till och med familjemedlemmar. Personer som du anförtror dig åt och litar på. En föredetta kärlek kan alternativt höra av sig till dig igen.

Du bestämmer om du öppnar dörren igen eller låter den förbli stängd. Efter den 31 augusti kan du få anledning att se över dina dagliga rutiner och hur du tar hand om din hälsa. Följ förändringarnas vindar och bättring i både tidseffektivitet och hälsa utlovas!