Denna vecka på bloggen

Jag tänkte att jag skulle vara ute i god tid med horoskopet för den kommande solförmörkelsen, alias the American eclipse. Den kallas så för att förmörkelsen kommer vara synlig över USA. Lite extra hype har det blivit sedan man uppmärksammat att Donald Trumps födelsehoroskop aktiveras i samma veva.

Mer om vad ni kan förvänta er vid förmörkelsen den 21 augusti kommer alltså redan denna vecka.

En bloggläsare frågade, apropå att Merkurius nu backar, vad det betyder om man har Merkurius retrograd i sitt födelsehoroskop? Är man allmänt slarvig, glömsk eller tekniskt sätt helt hopplös? Självfallet inte! Merkurius retrograd vid födelsen antyder istället att man är en klurig, eftertänksam person som noga tänker efter innan man tar beslut eller kommunicerar. Precis det som förespråkas vid en Merkurius-retro-period. I övrigt ger jag de med Merkurius retro- eller framåt i sina födelsehoroskop samma råd under perioden 13 augusti- 5 september:

-Tänk över stora beslut men avhåll er från att inleda nytt.

-Stora kostsamma inköp brukar man ångra, så avstå från dem.

-Papper, dokument och avtal där det är viktigt att få alla fakta rätt, brukar knasa till sig. Skriv inte under någon streckad linje förrän mitten av september. Då har Merkurius fått tid att vakna till igen.

-Om en situation från förr blir aktuell igen, exempelvis att flytta tillbaka till ett tidigare boende, återuppta en gammal relation eller gå tillbaka till sitt forna jobb, ja, då är det ok att tuffa på framåt. Merkurius retro gillar dåtiden!

-Ge er själva extra tid när ni reser för det fall att tåg, flyg, bussar eller bilar försenas eller ställs in till följd av tekniskt fel.

-Och så till alla i dagens nät- och mobilvärld: skydda era filer genom säkerhetskopior och passa er innan en ni skickar flirtiga eller mycket personliga sms och mail samtidigt som ni handlar mjölk- det kan komma till fel person!

Ja, det var nog de viktigaste råden för Merkurius retrograd. Vill du veta mer om hur Merkurius retrograd påverkar just ditt stjärntecknen under perioden 13 augusti- 5 september kan du läsa mitt Merkurius retrohoroskop HÄR.

Nu laddar jag för en semestervecka. De senaste veckorna har jag jobbat sent och mycket för att färdigställa bokmanus. Samtidigt har min nya horoskopsatsning här på bloggen tagit rejäl fart.

Jag tror att det väntar mig ytterligare en snabb vända för att dubbelkolla fakta, datum m m i manus. Det är toppen och perfekt enligt den rådande Merkurius-retrogfasen. Stjärnteckenhoroskop til bloggen ska jag fortsätta producera också! I övrigt hoppas jag att veckan blir väldigt vilsam.

Kramar och glad vecka till er alla!

Helena

PS Tack Alex Libra för mycket klok idé i kommentaren till veckohoroskopet igår!