Bloggfrågor den gångna veckan

Jag sitter och lyssnar till spansk chillout mix (älskar låten vid 24 min)och läser era kommentarer i bloggen, mail och på Facebook. Här är några av frågorna jag fått:

-En önskan kommer om att jag ska vara bättre med att skriva ut vilket hus som berör. Note taken. Det ska jag fixa. Enda undataget är i 2-veckorsastron för det är detsamma som går till tidningen och eftersom de horoskopen återanvänds här på bloggen blir de som de är. Av utrymmesskäl. Jag får endast använda 330 tecken per stjärntecken. Därför kan de ibland kännas enormt ”ihoppressade”.

-Vad händer om förmörkelsen den 21/8 berör den norra noden i det sjunde huset? En ödesvändning i kärlek eller partnerskap skulle jag säga. Den norra noden är alltid med när livskarma och det ”som ‘är menat att ske” händer. Ett nytt kapitel i kärlek eller i samarbete antingen det är avslut eller nystart. Förmörkelser kastar oss framåt oavsett vi vill eller inte. Just vid denna förmörkelse är Uranus i farten och med den planeten är det överraskningar i luften. Man kan aldrig riktigt veta hur, på gott eller ont, för han gör just det, överraskar. Men, räds icke, den gode Jupiter lovar att beskydda situationen. Det som sker, om det skulle luta åt det negativa, har hjälp och flöde med sig av Jupiter för att vi alla ska kunna finna en bättre väg framåt. Förmörkelser är ofta som förklädda beskyddare. Som om man lämnat över all kontroll till någon annan med instruktionen: ”Gör vad du vill, bara det blir bättre”. Ha tillit till universum.-Är det möjligt att man som Jungfruascendent tycker att livet känns ovanligt segt och svårt med noll respons svar på mail och svar?  Och kan det ha något att göra med att Merkurius befinner sig retrograd just nu? Merkurius är Jungfruns styrare så detta är i allra högsta grad en seg period för Jungfrun.

Det är att likna vid att livsriktningen inte känns lika klar och tydlig som innan Merkurius började backa. Detta särskilt som Merkurius backar i Jungfruns tecken t o m den 31 augusti. Sedan backar Merkurius in i Lejonets tecken. Försök att sitta lugnt i båten och odla tålamod i några veckor. Det blir lättast så. Inga nya initieringar, inga krav på svar eller rappa händelser. Tålamod!HÄR finner ni mitt horoskop för hur stjärntecknen påverkas av att Merkurius backar till och med den 5 september.

En läsare som var  Tvilling/Jungfru ställde samma fråga här i bloggen. Till dig Lotta: Merkurius styr bägge tecken! Inte konstigt att du upplever att allt gått i stå och att det inte rör på sig i sociala medier. Praktisera lotusposition och meditera över nya vägar framåt. Dessa tar du dig sedan praktiskt an med liv och lusta efter den 5 september! Det är inte fel på dina idéer eller satsningar. Det är bara en ”viloperiod” nu för att du ska få en chans att finputsa och dubbelkolla att du valt bästa angreppssätt.

-Skorpionerna slår rekord i antal av de som hör av sig till mig. Ni vill veta hur livet ska bli. Senare idag ska jag skriva ett inlägg tillägnat just er. Men från mig till er just i denna stund: det kommer gå från sorgebearbetning och återhämtning av livskrafter till glädje och pirr inom kort!

Glad lördag!

Kramar

Helena