Skorpionens liv

Ni är så många Skorpionen som hör av er till mig. Inte att undra på när jag tittar i era stjärnor.

Jupiter befinner sig sedan förra hösten i ert tolfte hus. Detta är den plats där man hanterar sorg, förlust, avtagande livskrafter, hälsobekymmer eller stångas med inre demoner. Många av er har begravt nära och kära det gångna året. Andra av er har varit tvungna att begrava relationer och minnen för att kunna hålla näsan över ytan och fortsätta framåt.

Men, mitt i allt detta så finns hopp och jag tror att ni någonstans också känner av det. Det tolfte huset är det högst andliga huset och kanske har er inre röst, en skicklig läkare/terapeut, en ängel eller budbärare från den andra sidan viskat åt er att inte ge upp. Och ni har hört rösterna och tagit dem till er. Med all rätt.

I oktober, den 10 oktober för att vara exakt, ändras riktningen från sorgebearbetning och överlevnadsfas samt en period som kan ha känts som oändligt långsam, till snabb, lyckosam framåtrörelse.

Detta gäller alla Solskorpioner och Skorpionasccendenter. (Övriga stjärntecken får också ett helt nytt turår- jag återkommer med turhoroskop för alla stjärntecken när vi närmar oss oktober.)

Så, kära Skorpioner, ge inte upp, det finns hopp om nya, mer glada tonarter.Om vi tittar på Saturnus placering i Skorpionens horoskop så gäller följande: Saturnus, den planet som verkligen kan konsten att skrämma skoj ur vilket kalas som helst, befinner sig sedan julen 2014 i Skorpionens andra hus. I det andra huset finns våra värderingar, våra pengar/inkomster och våra förmågor här i livet. Se tillbaka på det som hänt sedan julen 2014. Har ni ändrat ert sätt att använda era kunskaper och talanger? Har ni kanske upplevt ett kämpigt men ändå lyckat karriärbyte? Ett helt nytt sätt att hantera ekonomin?

Många skalar bort materiella saker när Saturnus passerar genom det andra huset. Man tenderar att gå ned i antalet saker man äger.

Till julen 2017 lämnar Saturnus er och era pengar ifred. Det kommer kännas som en lättnad att inte längre behöva vrida och vända på pengarna. Med Jupiter i ert första hus på samma gång så kan ni förvänta er mycket mer av det ”ljuva livet”. Jupiters styr er ekonomi och när Jupiter befinner sig i ert första hus, Skorpionens hus, är det som om pengarna vandrar er rakt ner i fickan. Pengarna kommer söker sig till er, utan att ni behöver arbeta så hårt för det som ni gjort de senaste åren.

Så ni ser, livet är på väg att ta en vändning mot det bättre. Hösten markerar en nystart på så många sätt. Markera nymånen den 18 november i ert eget tecken som ett superdatum! Den nymånen ger er kraft och möjligt att ta snabba, lyckosamma steg i era liv.

För er som söker efter kärleken, eller bara önskar ett uppsving i er relation. Se då till att markera den 7 november- 1 december. Venus i ert tecken kommer skänka er möjligheter att känna kärlekens ljumma vindar i ansiktet. För att inte tala om hur ni kommer må- toppen! Venus bringar er det där lilla extra som gör er oemotståndliga för resten av världen. Kanske har lyckan redan vänt så pass mycket att ni är ute och unnar er något särskilt lyxigt plagg eller väska, skor . Och ni vet hur det är: när man mår bra, utstrålar man en enorm dragningskraft. Man lyser ” allt är jättebra med mig” och det vill så klart omvärlden ha en del av. Och så följer de efter och flirtar och gör er sällskap.Några Skorpionerna undrar när det är bäst att ta nya steg gällande boende.

För er är en nymåne i ert fjärde hus, som styr hem och hus, toppen. För en nymåne öppnar dörren för nya livsmöjligheter för det område som nymånen berör. En sådan nymåne äger rum den 15 februari 2018. Sikta mot den dagen, eller se fram emot den dagen om ni redan har något på gång i planeringen. Den 15 februari och de efterföljande 10 dagarna rör det på sig för Skorpionens hus och hem.

Håll även utkik här på bloggen när jag skriver om fina Uranus-vibbar. Uranus styr ert fjärde hus så när han har fina aspekter kan möjligheter gällande ert boende och familjeliv dyka upp. Generellt dock: Uranus befinner sig retrograd sedan början av augusti till och med den 2 januari. Detta antyder ett behov av att behöva tänka igenom boende- och familjeliv. Fram till och med januari 2018 gynnas att återgå till något från förr men att hellre planera om rent mentalt och sedan agera i början av året som kommer.

Hoppas detta piggade upp er Skorpionfödda/Skorpionascendenter där ute!

Övriga tecken som önskar svar eller vägledning- kommenterar i bloggen! Jag läser och skriver inlägg om de ämnen som flest kan ha nytta av. Tyvärr hinner jag inte, även om jag skulle önska, svara på personliga horoskopfrågor. Det är min intention att så många som möjligt ska kunna få vägledning genom att läsa blogginläggen. Hoppas att ni förstår!

Kramar

Helena