Vågens och Jungfruns kärleksliv

Svar till signaturen A.

En läsare med signaturen ”A” önskar kärleksråd där parterna är Oxe/Våg respektive Jungfru.

A undrar om det är värt att arbeta på en nystart med Jungfrun. Densamme hade meddelat att hen ville ha en skilsmässa men gick sen med på att försöka igen. Men är det värt det? Vad säger stjärnorna?

(Jag kunde inte längre se kommentaren från A så jag hoppas att jag fått till det rätt med tecknen.)

Eftersom A är Oxe med ascendenten i Vågen kommer jag tolka stjärnorna utefter Vågens respektive Jungfruns kärlekstrender nu. Då får inte bara A nytta av inlägget, utan även övriga födda i dessa två tecken.

Jungfruns kärlekstrend nu

Jungfrun har haft mycket stress i sitt kärleksliv de senaste två åren. Anledningen är att Neptunus befinner sig i ert sjunde hus, alias huset för äktenskap och seriös kärlek. Det sociala livet kan också ha drabbats.

Saturnus befinner sig i Jungfruns fjärde hus, det som styr över hemmet och familjen. Så mycket har hänt i hemmet sedan julen 2014. Vid det här laget har allt blivit ”rutin” gällande hur man hanterar boendet, barnen, matlagningen och omhändertagandet av varandra. Sådan är han, Saturnus, han ger stadga och ordning men inte den minsta uns av utrymme för nöje och extravaganser.

Så, tillbaka till kärlekslivet för Jungfrun. Denna kombination av ”att allt går som på räls men utan skoj” är det som tar kontakt med planeten som befinner sig i Jungfruns kärleksområde. Med en trist effekt som gör att Junfgrun kan tänkas tycka att kärlekslivet är den springande roten till allt trist i hemmiljön. Om det bara fanns en kul partner, sexigare kvällar och mer nöjen med kärlekspartnern så skulle allt i hemmet vara så mycket roligare, tänker Jungfrun och vill ta ut skilsmässa.

Om vi ser framåt så kommer Saturnus släppa sitt grepp om Jungfruns hus/hem/fjärde hus till julen 2017. Men, faktiskt, redan i den här veckan påbörjar Saturnus resan mot sitt utträde ur det fjärde huset. Livet i hemmet, med barnen och känslomässiga knutar från dåtiden, som också kan vara en bakomliggande faktor, kommer bli mycket mer lustfyllt från och med julen. Många gånger lämnar Saturnus det område han besökt med en liten avskedsgåva. Det kan i det här fallet vara ett bättre boende, en graviditet eller en nyfunnen harmoni inom familjen.

När Jungfruns deltagande i tävlingen mellan kul semesterhumör kontra mysig familjeharmoni avslutas vid julen 2017 blir det otroligt mycket lättare i kärlekslivet.

Solförmörkelsen den 26 februari ägde rum i Jungfruns kärlekshus/det sjunde huset. Då kan mycket ha kommit upp till ytan eller satt fart. Om Jungfruns tryckt tillbaka känslor och behov under en längre tid kan tiden i slutet av februari ha varit en period då Jungfrun kom till insikt med att ”nej, så här kan det inte fortsätta längre”. Sammantaget tycks den största transformationen inombords ha tagit fart under de första 5 månaderna av 2017. Då tyder stjärnhimlen på att Jungfruns ledsnat och saknar för mycket i en relation. I närhet till solförmörkelsen den 21 augusti brast bubbland och sanningen kom ut.

Med den bakgrunden om Jungfruns kärleksliv, tittar vi vidare in i Vågens:

Vågens kärlekstrend nu

Vad vore en Våg utan kärlek och harmoniska kärleksrelationer? Förlorad! Vågen styr över harmoni och goda relationer. Sedan 2011 har dock Uranus, den oförutsägbara planeten, gjort sitt bästa för att skaka om Vågens kärleksliv/sjunde huset. Det här kan ha gjort att Vågen vågat testa nya vägar och fått ett mer spännande kärleksliv eller, tvärtom, att hastiga avslut har letat sig in i kärlekslivet. Som en blixt från klar himmel kan både en ny kärlek ha kommit in i Vågens liv eller en make/maka valt en annan väg, utan Vågen. Skilsmässor har varit, och är på tapeten, för många Vågar när Uranus befinner sig i det sjunde huset.

Nu till Vågens möjlighet att hålla ihop ett förhållande med den flirt/nöjessuktande Jungfrun:

Med Uranus i Vågens kärleksliv/sjunde hus kommer allt handla om att ta till nya grepp. En relation som blivit trött och förutsägbar kan få nytt liv och ny kraft igen genom att våga tänka i banor som ingen av partnerna tänkt i tidigare. Särboende, paus under en kort tid, satsandet på hitta en gemensam hobby för att få mer tid tillsammans och ett ”kitt” mellan er är rätta melodin. En relation i gungning kan klara sig igenom den här krisen men nu finns det bara en sak som gäller och det är stenhårt arbete för att få igång en ny världsordning i relationen. Att bara hålla upp en sann kärleksförklaring räcker inte. Se det som seriös omorganisation i kärlekslivet istället.

Uranus idéer kan låta rätt tröttsamma om man redan är orolig och ledsen över att en kärlek vill gå vidare om det inte ”blir roligare”. Men hoppet är det sista som överger den som sörjer och om Vågen vill fortsätta med sin kärlek är det Uranus melodi som gäller.

Uranus kommer snart att släppa greppet om Vågens kärleksliv. Det väntar drygt ett år kvar av kärleksrevolution. År 2019 släpper den trenden. Redan under 2018 kommer Uranus ha genomfört de mest omfattande förändringarna och Vågens kärleksliv kommer bli mer stabilt och tryggt igen. Ramarna är satta och det blir mer en fråga om att inrätta sig efter det nya som skett.

Vågens kärleksplanet är Mars. När Mars den 5 september beger sig in i Jungfruns tecken och därmed Vågens tolfte hus är det en bra period för att lägga allt krut på att hela och läka det som inte längre fungerar. Samma dag, den 5 september, kommer också Merkurius få fart framåt och det hjälper kommunikationen mellan alla väl på traven. Satsa på att tala ut och tänka om under september.

Jungfrun: I horoskop framöver, håll koll på Neptunus goda aspekter. Neptunus styr över ert kärleksliv och då kan det leva upp.

Vågen: Håll koll på Mars aspekter i mina kommande horoskop.

Hoppas att det hjälpte er som tyckte att horoskopet kändes träffande! Kommenterar gärna.

Kram

Helena

 

 

 

 1. Nettan skriver:

  Hej Helena

  Följer dig sen flera år tillbaka o jag tycker hemskt mycket om och läsa dina fina lättlästa inlägg, är då född 10 sept 71 kl 00.44 i Karlskoga och om jag minns rätt med accent i lejonet. Har haft det väldigt tufft längre….men tack vare dina inlägg så har jag haft förståelse för varför allt händer. Det var super att läsa här om Saturnus här för jag kände att herregud mitt i prick. Funderar inte en sekund att byta partner men den här flitiga lilla varelsen inom mig har mål o versioner..och jag slutför alltid🤓Ska bli så skönt att den lämnar mig till jul (fattar inte att den har varit hos mig i 3år) kanske man kan få lite harmoni här hemma då

  Tack för att du finns
  Hälsningar Nettan

 2. Tina skriver:

  Wow! Tack Helena 🌹
  Vänligen Tina

 3. MK skriver:

  Hej! Detta inslag är så ”spot on” att jag fick rysningar..!! Exakt hur det har hänt sedan dec 14 för Jungfrun! Vår relation är i detta läge just nu. Jag Oxe, men med ascendent jungfru. Våra månar i Vågen. Har du några rader om just Oxe/Jungfru (mig) upptill detta? Tack och kram!

 4. E skriver:

  Hej,
  Går det att be om vad man vill ska förändras i och med solförmörkelsen eller får jag bara hänga med? Jag är lejon med ascendenten i skorpionen. Sen 1.5 år har jag önskat mig ett barn tillsammans med min sambo, men ingenting har ännu hänt. Går det att rikta energier i denna nystart så vi äntligen kan få vårt barn? Jag hoppas verkligen det iallafall..

  Tack för en otroligt bra blogg!

 5. A skriver:

  Tusen tack! Det stämmer väldigt väl överens i hur min man, jungfrun, beskriver situationen. Det är så frustrerande att stå vid sidan av när detta sker.
  Tecknen var rätt: Jag är oxe med ascendent i våg och jag känner igen mig i mycket av det som du skriver om i vågens tecken, längtan efter harmoni. Jag känner en vilja att lägga ner arbete men den större frågan är om jungfrun kommer kunna tänka sig det, så att säga. Finns det något av oxen jag borde väga in?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..