Dubbeltecken

Några läsare undrar var det innebär om man är född i ett visst soltecken och även har ascendenten i det tecknet? Har man dubbelt av allt då?

Ascendenten är den punkt i horoskopet som markerar kl 09. Det är även starten för det första huset. Ascendenten visar vilken fasad vi visar upp mot omvärlden.

Om asccendenten är exempelvis Väduren och personen på samma gång har sitt soltecken i Väduren så innebär det att Solen befinner sig nära ascendenten. Troligen i det första eller 12 tolfte hus.

En Vädursascendent med sin sol i det tolfte huset kan bli en mycket mer introvert Vädur än den med sin Sol i det första huset.

Soletecknet och ascendenten är ofta en kombination av de stjärntecken de befinner sig i. Som en kompletterande balans mellan inre och yttre.

När planeter transiterar ascendenten kan detta medföra att både sol- och ascendent aspekteras/påverkas samtidigt. Det kan absolut karaktäriseras som dubbel tur.

För er med samma sol-och ascendenttecken. Kolla upp vilka hus som är aktuella och få ett extra lager till ert horoskop. Särskilt vid er födelsemånad samt ett halvår senare, kan det vara mycket av ”dubbelt upp”.

Kram

Helena