När horoskopet inte stämmer

Jag fick en läsarkommentar häromdagen:

Hej,,Helena Tack för alla underhållande horoskop! Jag går in och läser varje dag. Men hur jag än läser,,vrider och vänder så får jag inte horoskop att stämma. ……det är inte bara dina tolkningar utan horoskop i stort. Jag går i väntans tider angående jobb, läser att det är på gång……..nej, inte den här gången heller…… Vet inte vad jag gör för fel men varje dag läser jag och hoppas ☺ Jag klagar absolut inte, jag älskar din sida men jag önskar och önskar ☺

Svaret till dig som skrev, och andra som undrar samma sak, är att de horoskop jag skriver är så kallade solhoroskop. Dessa utgår från att varje tecken upptar 30 grader. 12 lika stora tårtbitar i horoskopcirkeln som motsvarar varje stjärntecken. De utgår också från att soltecknet är det första huset.

Det är sällan som ett horoskop ser ut på det sättet. Oftast har vi större och mindre hus blandat i horoskopet. Ovanpå det har vi sedan de olika aspekterna mellan natala planeter, födelseplaneter, samt de planeter som rör sig på stjärnhimlen här och nu.

Här är några knep för att komma närmare en personlig tolkning

-Ett första botemedel för att hamna mer rätt när det gäller användandet av solhoroskop är att gå in på ex astro.com eller googla ”ascendant calculator” för att få vetskap om vilket ascendenttecken som man har. Om man läser för det tecknet, samt sitt soltecken, så kommer man lite närmare en personlig tolkning. Men absolut inte som ett personligt ställt horoskop.-Nästa steg man kan ta är att titta närmare på horoskopet för att få reda på vilket hus som aktiveras, i det senaste kärlekshoroskopet, skrev jag enligt önskemål ut vilket hus som aktiveras för att ni lätt ska kunna läsa för det hus som ni vet att ni har Venus i.

(Svar till Eva: Ja, du läser för det hus där du vet att du har transiterande Venus!)

Om man exempelvis är Kräftan så skulle man enligt det generella kärlekshoroskopet ha det andra huset aktiverat. Men om man vet att Venus passerar genom det tredje eller fjärde huset, läser man för det huset istället.

-Sista vill jag påminna er om att inte blanda ihop de natala planeter, såsom de var placerade när man föddes, och de transiterande planeterna. I fallet med Venus i kärlekshoroskopet så är det Venus transiterande som man ska läsa för. Där Venus rör sig nu i horoskopet visar på ”spådomen” för kärlekslivet under tiden augusti/september. Där Venus befann sig vid tiden för er födelse visar hur ni uttrycker kärlek.

Hoppas att det ska hjälpa er som tycker att horoskopen inte alltid stämmer, att få en mer träffande tolkning.

Kram och glad lördag!

Helena