Jupiterår, tur och otur

Jag älskar Jupiter! De flesta håller med för han bringar tur och flöde. Många läsare har också intygat hur det enkla knepet att hålla reda på var Jupiter ger tur, stämmer skrämmande bra, som denna läsare:

Ville bara berätta att sedan jag flyttade utomlands förra året (för högre studier, något som förutspåddes i din bok – verkligen sjukt hur bra detta har stämt) vänliga hälsningar från Tyskland!

Men, så finns det också dem som har ett turår som inte alls känns som det stämmer. Det kanske rentav kan gå till historien som ett riktigt skitår. Varför?

Jag ska dra en personlig jämförelse. För cirka 15 år sedan besökte jag en astrolog för vägledning. Allt skulle vara toppen men efter 6 månader av ”toppen” tyckte jag det bara var deppigt och segt inom det område som lovade tur. Svaret från astrologen var snabbt:

”Det är synd att du har den här Saturnus-transiten samtidigt, den lägger sordin på ditt stora turår.”

Horoskopet består av så många planeter som bildar aspekter till varandra att andra tuffare händelser kan ”förmörka” livet. Pluto, Uranus och Saturnus kan verkligen konsten att skapa utmaningar som kan kännas så markant att det där turåret som Jupiter utlovade, bleknar rejält.

Efter besöket hos astrologen intalade jag mig själv att detta är min livsresa och att viktiga saker skulle komma ut av det hela. Lärdom som, hur kämpig den än var vid tiden de ägde rum, skulle bli nyttiga för mig och min väg framtiden.

För er som känner att livet inte är som Jupiter utlovat inom ert turområde: andra aspekter är i görning som hindrar Jupiters arbete att få ta störst utrymmet. Håll ut och titta in på er astrokarta och lär er mer om när eländet lättar (det är ganska skönt att man kan se slutdatum på svårigheterna, för, JA, det lättar) eller besök en astrolog som hjälper er.

Kramar

Helena