Oxen: Jupiter i Skorpionen

Turhoroskop- OXEN 10 oktober 2017-8 november 2018

Jupiter i det sjunde huset

Detta är relationernas hus! Främst förknippas det sjunde huset med äktenskap och seriösa kärleksrelationer. Många gifter sig eller blir sambos när Jupiter passerar här. Singlar som träffar en ny kärlek brukar hitta en partner med stor potential för äktenskap och livslång kärlek. Det är någon som verkligen menar allvar med en förbindelse. Om det femte huset mest handlade om kul flirtar och mer flyktiga kärleksrelationer, är det sjunde huset istället fullt av seriösa kärlekshandlingar såsom att skriva under ett äktenskapsförord och att säga ja inför prästen.

För den som är lyckligt gift kommer Jupiters transit genom det sjunde huset ge en mer harmonisk stämning mellan dig och din partner.  Det sjunde huset förknippas ofta med popularitet. En singel som inte söker en kärlek kan göra sig beredd på att få många roliga inbjudningar och få vännernas bevis på hur mycket de uppskattar dig.

Samarbeten och partnerskap i affärer är också ett ämne som berörs i det sjunde huset. Med Jupiters förkärlek för det internationella kan det komma på tal att skriva under ett samarbetsavtal i utlandet eller starta ett företag med en kollega där tjänsterna, eller kollegan, kanske är från ett annat land eller bakgrund än du själv.

Det sjunde huset är även de skickliga företrädarnas hus. Här finns advokater, agenter eller talespersoner. Om du har behov av någon som vägleder dig kan Jupiter i det sjunde huset hjälpa dig att hitta rätt person. Jupiters områden,  entreprenörskap, resor, högre utbildningar och författande eller juridik, kan vara framträdande i dina affärsmöjligheter.

Det sjunde huset är även huset där man finner de som man inte kommer överens med. Med Jupiter på plats blir möjligheterna större att nå fredliga överenskommelser exempelvis i en rättsprocess. Minns att inte bli för girig om du tror att du kommer stå som vinnande part. Se det som en del av vinsten att du kan begrava stridsyxan och istället få ägna dig åt mer positiva tankar.

 1. Hej! Jag är själv född med skorpionen i både sol, måne och ascendenten. Träffar en man född i oxens tecken sedan två år tillbaka… han är dock i ett äktenskap (hur hemskt de än låter så har vi otroligt starka känslor för varandra) de har varit många resor fram och tillbaka under åren. Tror du att de här kan bli året då beslut fattas?

 2. Finns det en särskild plats för kaffe?

 3. Louise skriver:

  Hej jag har en fråga over när husen är så stort att det går över flera tecken.

  Mitt sjunde hus tex innehåller ju vad jag kan utskilja på astro.com tre tecken och Jupiter har ju varit I mitt sjunde hus ett bra tag vad jag kan förstå då? Halva skorpionen ligger också i mitt sjunde hus för att sedan övergå i 8:e efter ca halva tiden, om jag förstår det rätt? Hur skall jag tänka där när husen är så stora samt ”delade” av flera planeter och zodiaktecken. Mitt 1:a hus är ju också gigantiskt, haha.

  Om du hinner får du gärna förklara hur man skall jämföra sitt natala horoskop med de transiter som sker på himlen nu. ex på vad jag menar så tror jag iaf mig ha många planeter i sina ”hemma” tecken, vad innebär när desamma sker i transiter som i de natala horoskopet?
  Har jag missförstått mitt eget astro får du ursäkta.. novis men vill så gärna lära mig mer. Du kanske kan förklara i ett eget inlägg vid tillfälle!

  Tusen tack för att vi får ställa frågor!!
  930531-02:10 Göteborg
  Kram Louise <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..